FOTO: Parteneriat educaţional între Liceul cu program sportiv din Alba Iulia şi Liceul evreiesc Laude-Reut din Bucureşti

În perioada 15-16 aprilie 2019, Liceul cu program sportiv din Alba Iulia reprezentat de dl. Marcu Nicușor, director al liceului şi dna Medrea Alina, profesor iniţiator al parteneriatului şcolar, au găzduit vizita unui profesor nativ de limba engleză, Sean Boyle, originar din Irlanda şi delegat al liceului Laude-Reut din Bucureşti, reprezentat de dna Tova Ben Nun Cherbiş, preşedinte al complexului educaţional Laude-Reut.

Aflat la prima ediţie, parteneriatul educaţional “Building bridges and sharing cultures” îşi propune să promoveze valorile educative şi cultural-artistice ale ambelor instituţii. Acest dialog al culturilor va prilejui participanților deschiderea de noi perspective de a privi și a înţelege lumea în vederea formării unei atitudini de toleranță, a dezvoltării unei preocupări de cunoaștere mai profundă a valorilor unui alt spațiu european, de îndepărtare a stereotipurilor culturale și sociale și de asumare a unui rol activ în vederea formării unei comunităţi a tinerilor de excepţie, responsabili și conştienţi de rolul lor în promovarea valorilor autentice.

Elevii implicați în acest proiect au avut şansa de a comunica în limba engleză, dezvoltându-şi astfel competenţele de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, şi-au îmbunătățit abilitățiile de a învăța și relaţiona.

În cadrul acestor zile se regăsesc şi vizite la principalele obiective turistice: Cetatea Alba Carolina, Muzeul Naţional al Unirii, Catedrala Încoronării, Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan precum şi Ampoita.

Cele mai reprezentative momentele de pe parcursul acestor zile au fost surprinse într-un colaj de fotografii, având şi un impact pozitiv asupra elevilor Liceului cu program sportiv, aceştia fiind foarte încântaţi de “experienţa irlandeză”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...