Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Parteneriat cultural româno-malaysian între „Inter Art” Aiud şi „Sasaran Arts”, semnat la Festivalul Internaţional de Artă din Malaezia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parteneriat  inter art aiud si sasaran art04Fundaţia „Inter-Art” a semnat zilele trecute un parteneriat de colaborare cu Asociaţia malaysiană „Sasaran Arts” prin care cele două părţi se angajează în organizarea unor evenimente artistice comune şi promovarea reciprocă a culturii din cele două ţări. Acest moment deosebit a avut loc în data 29 noiembrie 2014 în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia unde artistul aiudean Stefan Balog a reprezentat Aiudul,  judeţul Alba şi implicit România.

În calitate de preşedinte al Fundaţiei „Inter-Art” Stefan Balog şi omologul său, domnul Ng Bee, preşedintele Asociaţiei „Sasaran Arts” au semnat protocolul în prezenţa a peste 500 de persoane, artişti participanţi la festival din 23 de ţări, public local prezent la eveniment , reprezentanţi ai guvernului malaysian şi ai administraţiei teritoriale.

Expoziţia de artă românească pe care Fundaţia „Inter-Art” a prezentat-o în cadrul festivalului a reprezentat primul pas al acestui parteneriat, urmând ca anul viitor o expoziţie de artă malaysiană să fie organizată la Aiud.

Expoziţia românească a făcut parte din programul oficial al Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran şi a avut un succes deosebit. Lucrările semnate de Elena Cristea, Anca Sas şi Stefan Balog au fost admirate de peste 3000 de vizitatori pe parcursul celor 12 zile cât a durat festivalul.

Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia, a marcat anul acesta o ediţie deosebită şi tinde să devină una din cele mai importante tabere de creaţie din Asia. Au fost prezenţi 70 de artişti din 23 de ţări din toate colţurile lumii, care au creat pe mai multe ateliere: pictură, grafică, sculptură, ceramică.

Expoziţia de închidere a festivalului a prezentat sinteza celor 2 săptămâni şi a avut parte de un numeros public iubitor de artă.

 [nggallery id=2762]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea