Rămâi conectat

Sport

FOTO: Optimum Alba Iulia, locul patru la etapa de zonă a Interligii de iarnă – Trofeul “Gheorghe Ola”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Optimum Alba Iulia, campioana județului Alba, s-a clasat pe locul al 4-lea la etapa de zonă a Interligii de iarnă – Trofeul “Gheorghe Ola, competiție fotbalistică ce s-a desfășurat în Sala Liceului “David Voniga” din Giroc (Timiș).

Formația din Cetatea Marii Uniri a înregistrat o victorie și trei înfrângeri, după cum urmează: *8-1 (3-0), cu Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, în meciul inaugural al turneului (goluri marcate de Ponoran – 3, Horșa – unul, D. Lazăr și Bocăniciu – câte o dublă); *0-6 (0-2), cu LPS Banatul Timișoara; *0-3 (0-1), cu Viitorul Arad; *1-6 (1-2), cu ACS MF Hunedoara (a punctat Ponoran), clasamentul fiind următorul: 1. LPS Banatul Timișoara 12 p (33-1), 2. Viitorul Arad 9 (10-13), 3. MF Hunedoara 6 (11-11), 4. Optimum Alba Iulia 3 (9-16), 5. CSM Reșița 0 (1-23).

Formația albaiuliană este pregătită de Ciprian Selagea, căpitanul divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, iar la nivel juvenil a dominat județul Alba, câștigând ambele competiții, atât Trofeul “Gheorghe Ola”, cât și Trofeul “Gheorghe Ene”. De altfel, în județul Timiș, la turneul fotbalistic rezervat jucătorilor născuți în anul 2010 și mai tineri, în lotul aliniat de Optimum Alba Iulia s-au regăsit și 5 jucători din anul 2011, care fuseseră și la etapa de zonă de la Hunedoara, sub comanda lui Dan Bara.

*David Ponoran, printre remarcați

La festivitatea de premiere ce a încheiat zona a 7-a de calificare au fost prezenți internaționalii români Iosif Rotariu și Dorin Rotariu (nepotul său), iar în acest context merită precizat faptul că David Ponoran (Optimum Alba Iulia) s-a numărat printre remarcații turneului, dovedindu-se un talent fotbalistic despre care se va mai auzi în anii viitori, asta după ce a câștigat, anterior, premiu cuvenit celui mai bun jucător, la nivelul județului Alba.

Un turneu reușit pentru noi, chiar dacă am câștigat doar partida inaugurală. A fost o experiență extrem de utilă, atât pentru noi ca club, unul ce și-a început activitatea cu puține luni în urmă, dar mai ales pentru copii, care au văzut ce înseamnă să faci fotbal de performanță, în condițiile în care ne-am măsurat forțele cu reprezentantele unor județe ce au o arie de selecție mult mai mare. Și în Alba sunt copii valoroși, fotbaliști promițători, însă sunt legitimați la mai multe echipe din județ, iar din acest punct de vedere ar trebui să ne unim forțele, noi antrenorii, pentru a avea o mult mai bună reprezentare fotbalistică”, a declarat Ciprian Selagea, antrenorul campioanei județene.

Lotul ACS Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia: Darius Alion, Horațiu Niciu – Raul Sibișan, Raul Bocăniciu, Luca Sărăcuț, Andrei Spulber, David Lazăr, George Opincariu, Darius Horșa, Alex Luha, David Ponoran, Andrei Beean, Alex Graur; antrenori Ciprian Selagea și Petre Bădilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie”, remiză dar și retrogradare matematică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir remizează în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, scor 2-2 (0-1), după o confruntare spectaculoasă în care vizitatorii au condus la pauză, „roș-albaștrii” au întors scorul, dar Frențiu, în prelungiri (90+3) a restabilit egalitatea. O remiză venită după 6 înfrângeri la rând pentru ultima clasată, una cu gust amar, întrucât la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea