Rămâi conectat

Sport

FOTO: Optimum Alba Iulia, locul patru la etapa de zonă a Interligii de iarnă – Trofeul “Gheorghe Ola”

Publicat

în

Optimum Alba Iulia, campioana județului Alba, s-a clasat pe locul al 4-lea la etapa de zonă a Interligii de iarnă – Trofeul “Gheorghe Ola, competiție fotbalistică ce s-a desfășurat în Sala Liceului “David Voniga” din Giroc (Timiș).

Formația din Cetatea Marii Uniri a înregistrat o victorie și trei înfrângeri, după cum urmează: *8-1 (3-0), cu Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, în meciul inaugural al turneului (goluri marcate de Ponoran – 3, Horșa – unul, D. Lazăr și Bocăniciu – câte o dublă); *0-6 (0-2), cu LPS Banatul Timișoara; *0-3 (0-1), cu Viitorul Arad; *1-6 (1-2), cu ACS MF Hunedoara (a punctat Ponoran), clasamentul fiind următorul: 1. LPS Banatul Timișoara 12 p (33-1), 2. Viitorul Arad 9 (10-13), 3. MF Hunedoara 6 (11-11), 4. Optimum Alba Iulia 3 (9-16), 5. CSM Reșița 0 (1-23).

Formația albaiuliană este pregătită de Ciprian Selagea, căpitanul divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, iar la nivel juvenil a dominat județul Alba, câștigând ambele competiții, atât Trofeul “Gheorghe Ola”, cât și Trofeul “Gheorghe Ene”. De altfel, în județul Timiș, la turneul fotbalistic rezervat jucătorilor născuți în anul 2010 și mai tineri, în lotul aliniat de Optimum Alba Iulia s-au regăsit și 5 jucători din anul 2011, care fuseseră și la etapa de zonă de la Hunedoara, sub comanda lui Dan Bara.

Elit - Gustul Desăvârșit

*David Ponoran, printre remarcați

La festivitatea de premiere ce a încheiat zona a 7-a de calificare au fost prezenți internaționalii români Iosif Rotariu și Dorin Rotariu (nepotul său), iar în acest context merită precizat faptul că David Ponoran (Optimum Alba Iulia) s-a numărat printre remarcații turneului, dovedindu-se un talent fotbalistic despre care se va mai auzi în anii viitori, asta după ce a câștigat, anterior, premiu cuvenit celui mai bun jucător, la nivelul județului Alba.

Un turneu reușit pentru noi, chiar dacă am câștigat doar partida inaugurală. A fost o experiență extrem de utilă, atât pentru noi ca club, unul ce și-a început activitatea cu puține luni în urmă, dar mai ales pentru copii, care au văzut ce înseamnă să faci fotbal de performanță, în condițiile în care ne-am măsurat forțele cu reprezentantele unor județe ce au o arie de selecție mult mai mare. Și în Alba sunt copii valoroși, fotbaliști promițători, însă sunt legitimați la mai multe echipe din județ, iar din acest punct de vedere ar trebui să ne unim forțele, noi antrenorii, pentru a avea o mult mai bună reprezentare fotbalistică”, a declarat Ciprian Selagea, antrenorul campioanei județene.

Lotul ACS Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia: Darius Alion, Horațiu Niciu – Raul Sibișan, Raul Bocăniciu, Luca Sărăcuț, Andrei Spulber, David Lazăr, George Opincariu, Darius Horșa, Alex Luha, David Ponoran, Andrei Beean, Alex Graur; antrenori Ciprian Selagea și Petre Bădilă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Ana Rodean și echipa CS Unirea Alba Iulia – aur la naționalele de marș | Mihaela Acatrinei – argint, Georgiana Jid – bronz

Publicat

în

Atletele de la CS Unirea Alba Iulia și-au devedit din nou supremația la nivel intern, în dreptul delegației din Cetatea Marii Uniri adunându-se 4 medalii la naționalele de marș: două medalii de aur, prin Ana Rodean – la senioare și echipa CS Unirea Alba Iulia, una de argint – Mihaela Acatrinei (senioare) și o medalie de bronz reușită de Gerogiana Jid – la tineret.

A fost o cursă de obiectiv pentru cele două performere, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, acestea pregătindu-se pentru Campionatul Mondial de Atletism din USA, de peste o lună.

“Am realizat obiectivul în privința numărului de medalii adjudecate. Timpii înregistrați nu ne-au interesat la acest concurs. Surpriza plăcută s-a doverit Georgiana Jid, care și-a îmbunătățit recordul personal”, a precizat antrenorul Gabriel Avram (absent din motive medicale).

Elit - Gustul Desăvârșit

În privința luptei la vârf la nivelul senioarelor s-a păstrat configurația ierarhiei de la naționalele din februarie când Ana Rodean a devenit campioană națională, iar Mihaela Acatrinei, colega sa de club, a fost vicecampioană națională.

La Craiova, pe un traseu în jurul Stadionului “Ion Oblemenco”, într-o cursă ce a debutat la ora 6.15, pentru a evita căldura, s-a defășurat Campionatul Național de Marș, 20 kilometri, seniori, tineret (Under 23) și juniori (Under 20). La start s-au aflat și 4 atlete albaiuliene, rezultatele fiind următoarele: *Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița) – medalie de aur la senioare (rezultatul 1:41.07); *Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CS Universitatea Reșița) – medalie de argint la senioar (rezultatul 1:42.07); *echipa CS Unirea Alba Iulia – medalie de aur; *Georgiana Jid (CS Unirea Alba Iulia) – medalie de bronz la tineret (locul 5 la senioare), cu record personalt 1:51.24), toate pregătite de Gabriel Avram); *Elisabeta Sunzuiană (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) a fost descalificată în cursa junioarelor (primise două avertismente până la kilometrul 4).

În februarie, la Timișoara, la prima competiție a anului, naționalele de Iarnă, zestrea delegației din Alba Iulia a cuprins 9 medalii, între care aur pentru echipă și Ana Rodean, argint pentru Mihaela Acatrinei și Georgiana Jid (la tineret) și bronz pentru Elisabeta Sunzuiană (la junioare 1). Ana Rodean și Mihaela Acatrinei vor fi prezente la competiția majoră a anului, Campionatul Mondial de Seniori, în perioada 15-24 iulie, la Eugene/Oregon (SUA), asta după ce în 2022 au mai concurat la Campionatul Mondial de marș din Oman (în martie) și Campionatele Balcanice (la Atena, în aprilie) – unde Rodean a cucerit aurul balcanic (în proba de 35 kilometri) și Acatrinei – argintul (în proba de 20 kilometri). Cele două vor fi în cantomanent centralizat la Snagov începând din 4 iulie, iar plecarea este prevăzută o săptămână mai târziu. Din delegația “tricoloră” va face parte și antrenorul Gabriel Avram, cursa de 35 kilometri marș fiind prevăzută vineri, 22 iulie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

La Mangalia, Atomic Beach Volleyball Camp 2022 – tabără organizată de clubul din „Mica Romă”

Publicat

în

După un sezon de volei de sală reușit, in care ACS Atomic Blaj a avut trei echipe la Campionatele Naționale organizate de Federația Română de Volei la categoriile minivolei, speranțe și cadete, sportivele din “Mica Romă” au participat la tabăra de volei de plaja organizată în perioada 17-22 iunie 2022 pe plaja Laguna din Mangalia, exclusiv pentru sportivele clubului.

Competiția de volei de plajă organizată în cadrul Atomic Beach Volleyball Camp 2022 a fost transmisă în totalitate pe canalul de Youtube ACS Atomic Blaj, astfel încât părinții sportivelor au putut urmări competiția în timp real. Au fost inscrise în competiție 8 echipe care au disputat 25 de partide din 28 de partide planificate la început, asta din cauza retragerii echipei Better Setter în etapa a 5-a datorită unor probleme medicale.

Prima ediție a Atomic Beach Volleyball Camp 2022 avut parte de vreme frumoasă, o locație de excepție, multe zâmbete și voie bună. Clasamentul final arata astfel: 1. Pisicile Sălbatice 18 puncte (Mara Mihu & Brianna Barna), 2. Zânele 11 pct. (Mărginean Juli & Amira Săbăduș), 3. Pikachu 10 pct. (Mărginean Andreea & Gânța Daniela), 4. Albinuțele 9 pct (Medeea Tomotaș & Anastasia Gruiescu), 5. Motanele 6 pct. (Ștefania Comănici & Teodora Nicoară), 6. Fluturașii 6 pct. (Antonia Comănici & Tocaciu Maia), 7. Steluțele de mare un punct (Riana Turcu & Irina Nemeș). Premiul special l-a adjudecat Better Setter (Miruna Barna & Ruth Poanta).

Elit - Gustul Desăvârșit

“Atomic Beach Volleyball Camp 2022, printre puținele tabere de acest gen din România, și a atins scopul in totalitate, reușind constituirea unor echipe competitive care, în mod cert, se vor regăsi în viitoarele competiții organizate de FR Volei”, a declarat Dan Balu (ACS Atomic Blaj).

Anul viitor, în aceeași locație de la malul Marii Negre, plaja Laguna din Mangalia, se dorește extinderea acestui proiect, dându-se astfel posibilitatea și altor cluburi și sportivi să participe la acest gen de activități


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Juniorii de la LPS Sebeș, în atenția divizionarelor terțe Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Publicat

în

O serie de echipieri ai formației Under 19 a LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș au intrat în atenția grupărilor din Alba ce activează în Liga a 3-a și pot face pasul în această vară spre echipe de seniori.

Este vorba despre fotbaliștii din anul 2003, ce se încadrează în categoria “Under” obligatorie în eșalonul terț. Astfel, Metalurgistul Cugir și CS Universitatea Alba Iulia (deja promovată, după acel 11-2 din manșa tur a barajului, cu CSO Baraolt) au sub observație nume precum Cristian Ifrim (portar), Vasile Vințan (mijlocaș de bandă), Sebastian Stan (mijlocaș central) și Darius Avram (atacant).

Aceștia au fost titulari în formula antrenorului Cosmin “Coco” Groza în ediția precedentă, când, la Under 19, LPS Sebeș a realizat o performanță prin calificarea al doilea an la rând în etapele eliminatorii ale competițiilor juvenile organizate de FRF (a fost eliminată în optimi, după 1-2 cu Unirea Bascov, viitoarea campioană, în deplasare).

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, respectivii jucători s-au regăsit în distribuția trupei din “Arini” și în Cupa României Under 19, când LPS Sebeș a câștigat trofeul primei ediții, după 4-0 cu Metalurgistul Cugir, în finala de la Daia Română. (D. Avram a marcat primul gol)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare