Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Operații de cancer cu ultima tehnologie laparoscopică la Spitalul Județean Alba. Secția Alba Iulia – etalon in chirurgia ginecologică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, La Alba Iulia a avut loc un eveniment ce plasează Secția de Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba pe harta celor mai performante centre medicale din punct de vedere al tehnologiei folosite și a calității serviciilor oferite pacienților.

operatii laparoscopice chirurgie ginecologica Alba (2)Worksop-ul “Intervenții în chirurgia laparoscopică în ginecologie” organizat de reprezentanții RZ-medizintechnik GmbH și Erbe Elektomedizin GmbH, doi dintre cei mai importanți producători de aparatură medicală laparoscopică de la nivel mondial, reprezintă practic o premieră națională.

În cadrul worksop-ului, folosindu-se ultima tehnologie disponibilă la nivel mondial,  au fost efectuate trei interventii chirurgicale complexe pentru tumori ginecologice benigne si maligne(cancer).

Instrumentele furnizate de cei doi producatori germani în valoare de peste 100.000 de euro, vor rămâne la spitalul din Alba încă o lună.

La eveniment au participat medici ginecologi, majoritatea sefi de secții, din Cluj, Hunedoara și Alba.

Cum a fost ales Spitalul Județean de Urgență Alba?

operatii laparoscopice chirurgie ginecologica Alba (3)Puțini dintre locuitorii județului Alba știu că la spitalul județean avem unul dintre cei mai performanți medici ginecologi din țară. Este vorba despre concitadinul nostru, Cristian Țibea, care după ce a lucrat și s-a specializat într-un spital din Germania, s-a întors să profeseze acasă după ce unitatea sanitară a achiziționat un laparoscop performant.

Astfel, Spitalul din Alba Iulia a fost preferat de producătorii germani datorită faptului că medicul ginecolog Cristian Țibea utilizează aici, cu mare succes, chirurgia laparoscopică, deja de peste doi ani.

„Mă bucur ca suntem singura secție de ginecologie din țară remarcată  de către producătorii germani datortită complexității si a numărului de intervenții chirurgicale laparosocopice efectuate în ultimii ani” a declarat medicul ginecolog Cristian Tibea.

operatii laparoscopice chirurgie ginecologica Alba (1)Spitalul Județean Alba a fost ales în urma unei selecții la care au participat centre medicale universitare de calibru precum cele de la Cluj-Napoca, București, Târgu Mureș, Timișoara.

„Multumim conducerii spitalului si  medicului șef de sectie obstetrica-gineologie pentru deschiderea si sustinerea evenimentelor medicale destinate dezvoltarii profesionale a medicilor” a declarat reprezentantul  Elmed-Romania.

Secția de ginecologie din Alba Iulia a ajuns un etalon în chirurgia ginecologică. Operații laparoscopice de nivelul celor realizate în municipiul nostru, se mai realizează doar în centre medicale cu tradiție, precum București, Târgu-Mureș și Timișoara.

“Afecţiunile aparatului genital feminin de orice natura ar fi, au întotdeauna un impact psihologic intens.

Intervenţiile chirurgicale in sfera genitala produc mai multa anxietate decât intervenţiile chirurgicale ale altor sisteme si aparate.

Din punctul de vedere al pacientului, agresivitatea chirurgiei ginecologice „clasice” a dus la incetatenirea unei atitudine negative fata de interventia chirurgicala. Vechea zicala: incizie mare-chirurg mare, a căzut in umbra.

In chirurgia minim-invaziva din care face parte si chirurgia laparoscopica, chirurgul isi atinge scopul terapeutic respectând la maximum integritatea tesuturilor si organelor, supunând pacientul unei interventii chirurgicale de o durata si agresivitate cat mai mica.

Aceasta tehnica ce inglobeaza o cantitate mare de inteligenta si fantezie are un singur scop: binele bolnavului.

S-a produs astfel la sfarsitul anilor 80 o îndreptare mai mare spre chirurgia minim – invaziva cu consecinţe benefice in atitudinea pacienţilor in fata bolii si a adresabilitatii la medic.

Chirurgia laparoscopica reprezintă un mod mai fiziologic, mai blând, mai uman al tratamentului chirurgical, cu vindecare rapida, suferinţa postoperatorie mai redusa, un mod mai economic de tratare a bolnavilor. Din punct de vedere estetic este superioara chirurgiei clasice. Cicatriciile postoperatorii sunt foarte puţin evidente.

Atitudinea pozitiva a pacientelor operate laparosopic, cu reinsertie socioprofesionala rapida a dus la schimbări in gandirea si mentalitatea chirurgilor implementând pe secţia Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenta Alba, acest mod de abordare chirurgicala a afecţiunilor feminine cu rezultate excelente fizic si binefacatoare psihic”, a declarat Dr. Frum Nicolae, șeful secției de Obstetrică – Ginecologie din Alba Iulia.

Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea