Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Olimpia Aiud a câștigat Cupa “Mureșul’ la Luduș cu generația 2008

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Olimpia Aiud, generația 2008, a câștigat atractivul turneu de fotbal disputat la Luduș, cu prilejul împlinirii unul secol de fotbal în localitate.

La Cupa “Mureșul’, ediția a 7-a, una cu semnificație (1922-2022, Luduș – 100 de ani de fotbal), a însemnat o competiție fotbalistică pe două categorii de vârstă, 2006 și 2008, iar în următoarele săptămâni vor urma și altele (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 și 2005). La 2006, pe primele 3 locuri s-au clasat, în ordine, Interstar Sibiu, Sporting Cluj și Kinder Sângeorgiu de Mureș (participând și Fortuna Lunca Mureșului) .

În turneul dedicat fotbaliștilor din 2008, au fost 8 echipe împărțite în două grupe. Olimpia (pregătită de Marius Călușer) s-a impus în toate meciurile din Grupa B, fără a primi gol: 1-0 cu CS Iernut (a înscris Luca Boancă), 3-0 cu Viitorul Bistrița (Raul Ocnean – dublă, Ștefan Deac), 2-0 cu Interstar Sibiu (Aloman – dublă). Finala pentru adjudecarea trofeului a fost cu Ardealul Bistrița, iar aiudenii au câștigat 5-4 după loviturile de departajare (0-0 în timpul regulamentar). O contribuție decisivă a avut portarul Nicu Pop (n. 2009), considerat cel mai bun din Alba la generațiile anilor 2008 și 2009. Din lotul “olimpicilor”, doi jucători, Nicu Pop și Raul Ocnean, au făcut parte din lotul Under 13 județean (până când selecționata județului s-a unit cu cea similară din Hunedoara), iar Ștefan Hetea (2010) a fost convocat la Under 12. Până la finele campionatului județean, Olimpia Aiud a fost pregătită de Viorel Gîlea, iar anul trecut această grupă s-a aflat sub comanda lui Lucian Iepure.

Trebuie să le mulțumesc celor 3 antrenori implicați la acest nivel, dar și părinților care au suportat cheltuielile cu deplasarea la Luduș”, a spus Ioan Demeter, reprezentatului clubului Olimpia Aiud. Lotul Olimpiei Aiud a fost format din N Pop, Olar, Belyenes, Ocnean, Szobo, Deac, L. Boancă, A. Boancă, Aloman, Coroja, R. Popa, Dondoș, Lăcatuș, Andrieș, Sârbu, Hetea, Iepure, C. Șimandi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea