Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: O victorie categorică pentru CSM Unirea | Alba Iulia, gazdă a primului turneu din campionatul național de polo senioare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bazinul Olimpic din Alba Iulia a găzduit, în perioada 6-8 octombrie, primul turneu din ediția 2023-2024 a campionatului național de polo senioare. Au fost în total șase meciuri, contând pentru primele trei etape ale întrecerii la care iau parte echipele CSA Steaua BA București, CS Rapid București, CSU Oradea și CSM Unirea Alba Iulia.

După înfrângeri cu CS Rapid București (7-18) și CSA Steaua BA București (4-11), formația albaiuliană, pregătită de Viorel Rus și Ovidiu Pocol, participantă în premieră la acest nivel competițional, a reușit să obțină o victorie categorică (16-7) în confruntarea cu CSU Oradea. În acest meci pentru CSM Unirea Alba Iulia au marcat Amalia Novăcean – 6 goluri, Maria Talianu – 3, Alessia Dăian, Alina Fiodorov și Dorofea Vîrtosu – câte două și Iana Palamarciuc – un gol. Celelelate componente ale lotului au fost Sara Mihai, Nadin Tiron, Ilinca Bucur, Chelsea Vrânceanu, Derina Tiron și Mariia „Masha” Dvorzhetska. Turneul de la Alba Iulia s-a încheiat cu un duel aprig între echipele din prim-plan-ul competiției, CSA Steaua BA București – CS Rapid București 10-9. Anterior CSA Steaua BA București depășise cu 26-6 pe CSU Oradea, formația bihoreană fiind depășită și de CS Rapid București, cu 23-8. Partidele au fost arbitrate de Mihnea Constantinescu (Cluj-Napoca) și Toth Ferenc (Târgu Mureș), observator al turneului, din partea Federației Române de Polo, fiind Răzvan Ionescu (Arad).

Pentru noi este, putem afirma asta cu tărie, un debut cu dreptul. Echipa noastră de senioare există doar de o lună-două de zile, fiind constituită cu puțin înainte de Cupa României, unde ne-am comportat, de asemenea meritoriu, luând locul 3. În campionat, după o scurtă perioadă în care așteptăm și noi niște întăriri, sperăm să producem o supriză și să ne agățăm de una dintre cele două fruntașe”, a declarat antrenorul Ovidiu Pocol.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea