Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| O școală din Alba, exemplu că se poate. Spațiu relaxant de citit, scări matematice, săli de clasă primitoare, totul realizat cu suflet

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O școală din Alba, exemplu că se poate. Spațiu relaxant de citit, scări matematice, săli de clasă primitoare, totul realizat cu suflet

De multe ori auzim elevii şi cadrele didactice rostind sintagma „şcoala mea”, însă la Abrud cuvintele acestea sunt rostite din suflet și întelese de elevii, profesorii și părinții care s-au implicat pentru a face dintr-o unitate de învățământ, o adevărată comunitate, în care fiecare simte că a contribuit cu ceva.

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din orașul Abrud a devenit un loc unde elevii vin cu drag la ore, în sălile de clasă calde și primitoare și în locul unde părerile lor sunt luate în considerare și se simt implicați în toate schimbările care s-au petrecut în ultima vreme în școala lor.

CITEȘTE ȘI: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Scările gri și banale din beton s-au transformat în pete de culoare din care elevii învață operațiile matematice, băile, altădată vechi atrag copiii prin mesajele motivante scrise deasupra oglinzilor, iar sălile de clasă au fost gândite pentru a ieși puțin din acel sistem rigid cu care eram cu toții obișnuiți.

Biblioteca a fost mutată într-o fostă sala de clasă renovată și a devenit un loc modern și primitor, cu un spațiu pentru citit atrăgător, ca un pat suprapus, realizat cu materiale donate și construit de un angajat al școlii. „Pentru a-i atrage către cărți, le-am lansat provocarea „citește-i cinci minute directorului”. Veneau copiii de ciclul primar, la mine la ușă și ii recompensam cu semne de carte”, spune directoarea școlii.

CITEȘTE ȘI: Începutul anului școlar 2021-2022: LUNI, copiii se vor întoarce în bănci. CALENDARUL vacanțelor pentru elevi

Nu a fost uitată nici curtea unității de învățământ, care a fost și ea transformată cu ajutorul părinților și al elevilor. Centrala termică învechită a devenit o „pânză” pe care elevii și-au arătat talentul artistic, care poate fi admirat de trecători, printr-un gard din creioane colorate. „Îmi doream o stare de bine în școală, văzusem pe internet o casă părăsită cu o pictură foarte interesantă și așa mi-a venit ideea renovării centralei termice”, explică directoarea Georgeta Stan.

Un bazin metalic, situat în curte și care nu putea fi mutat din acel loc a devenit un spațiu de recreere pentru cei mici.

Vechile table negre, înlocuite în sălile de clasă cu whiteboarduri, au fost mutate acum în curtea școlii, pentru ca profesorii și elevii să scrie câte un citat deosebit sau care le-a rămas în minte sau care reprezintă starea lor de spirit. De asemenea ele sunt folosite în pauze pentru a oferi elevilor creativi posibilitatea de a-și petrece pauza într-un mod plăcut.

„Totul a fost realizat cu bani mai puțini și multă muncă, ne-am încadrat în bugetul primit de la primărie și am avut ajutorul părinților și al elevilor, adică sponsorizări, voluntariat și bunăvoință. Elevii în special m-au impresionat prin implicarea lor și, după ce am început cu o mână de voluntari, rând pe rând au venit tot mai multe clase care au dorit să se implice”, a spus Georgeta Stan, directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”.

Noua față a școlii din Abrud este dovada vie a faptului ca dacă sunt uniți, cadre didactice, parinți, elevi și administrația locală, se pot face lucruri bune.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea