FOTO. O parte dintre salvatorii de la ISU Alba au intrat în ”tură” în timpul liber pentru a da o mână de ajutor la îndepărtarea resturilor rămase în urma incendiului de la Mănăstirea Râmeț

Mobilizare excepțională a pompierilor din Alba Iulia care au participat în urmă cu aproape o săptămână la stingerea incendiului de la Mănăstirea Râmeț. O parte dintre salvatori au venit VOLUNTAR de acasă pentru a da o mână de ajutor la îndepărtarea resturilor rămase în urma flăcărilor.

Pompierii respectivi nu aveau obligația legală să intre în ”tură”. Cu toate acestea au venit de acasă, în civil, pentru a da o mână de ajutor.

„Din cenușa gândurilor…

După 18 ani ca pompier, am învățat un lucru: ‘’Să nu consideri niciodată că ți-ai terminat treaba atunci când ai stins un incendiu. Întotdeauna trebuie să ai grijă să stingi și focul rămas în sufletul oamenilor, abia atunci poți spune că ți-ai făcut datoria până la capăt’’.

Nu mi-a luat mult timp ca să înteleg acest lucru și, sâmbătă, după stingerea incendiului de la Râmeț am simțit din nou acest lucru.

La finalul intervenției, după 13 ore de luptă cu focul, un fum dens și înecăcios, temperaturi care topeau la propriu casca din cap și masca de pe față, după alte 15 ore de supraveghere și de înlăturare a efectelor negative generate de incendiu, am primit un telefon de la Mănăstirea Râmeț. La telefon, o voce de măicuță, mi-a spus: ‘’Vă sun din partea maicii starețe…Slavă Cerului că nu a murit nimeni și asta datorită vouă…Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi!”

Atunci mi-am dat seama că misiunea noastră nu s-a încheiat! Indiferent de focul stins, în sufletele oamenilor rămâne deznădejdea și amărăciunea, lipsa speranței și neputința.

Am ajuns acasă, mi-am strâns în brațe copilul și parcă lipsea ceva, era ceva ce-mi depășea puterea de întelegere, însă cu toate astea simțeam că nu mi-am făcut datoria până la capăt așa cum am fost învățat!
La fel au gândit și au simțit si ceilalți colegi care au participat la intervenție!

Duminică seara am pus mâna pe telefon și mi-am sunat colegii, pe Liviu, Tristan si Iulian…’’știu, sunteți după atătea ore de nesomn și extenuare, dar hai să ne întoarcem și să dăm o mână de ajutor la manăstire, să strângem ce a mai rămas, nu-i putem lăsa pe oameni singuri, au nevoie de ajutor’’.

Nu mare mi-a fost mirarea când și colegii mei mi-au confirmat că deja se gândiseră și ei la același lucru și chiar se organizau pentru ziua de luni!

Din timpul liber, din proprie inițiativă, 20 de pompieri s-au întors să dea o mână de ajutor!
Și în zilele următoare atât ei cât și alți colegi vor merge pentru a ajuta la curățarea urmelor lăsate de incendiu.

Din păcate, nici eu și nici alți colegi care ne-am fi dorit nu am putut participa alături de ei dar au făcut-o acești OAMENI cu suflete mari!

Mă înclin în fața lor și le mulțumesc pentru tot.

PS: Cu siguranță, dacă i-aș fi întrebat, nu erau de acord să „divulg” aceste lucruri dar vreau să știe că suntem atât de mândri de ei! Felicitări dragi camarazi! Cu astfel de oameni România nu moare!”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...