Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: O gimnastă din Alba, pe podium la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică din Portugalia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gimnasta Flavia Sebastiana Sentea, din Sebeș, pe podium la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică din Portugalia.

O tânără gimnastă din Sebeș a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică desfășurate la începutul acestei luni în Portugalia, la Guimaraes. Flavia Sebastiana Sentea, în vârstă de 19 ani, a reușit să se claseze pe locul 3 al podiumului, obținând două medalii de bronz cu echipa și în proba de dans aerobic.

”A fost foarte frumos, iar competiția s-a încheiat cu bine. La Campionatul Mondial de Gimnastică Aerobică ce a avut loc în Guimaraes, Portugalia, în perioada 1-3 iunie, România a reușit performanța de a obține 4 medalii, două de argint în proba de cuplu și grup, precum și două de bronz la dans aerobic și cu echipa. Din spusele antrenoarelor, eu am avut o comportare reușită. M-am antrenat din luna ianuarie pentru acest Mondial în cadrul lotului național, colectiv din care am fost aleasă să fac parte. Visul meu începe abia de acum”, a spus plină de speranță Flavia.

Tânăra gimnastă originară din Petrești este elevă în clasa a XII-a a Colegiului Național Sportiv ”Cetate” din Deva și în această vară va susține examentul de Bacalaureat, după care are de gând să urmeze cursurile Facultății de Dans și Coregrafie de la Cluj-Napoca. Rezultatele au venit după ani de muncă intensă și sacrificii. La vârsta de doar 4 ani, când majoritatea fetițelor se joacă cu păpușile cât e ziua de lungă, Flavia a fost dusă de părinți la Centrul de Gimnastică de la Deva. Era un copil energic, care la 4 ani făcea roata țiganului prin casă și spărgea bibelourile din sufragerie, astfel că părinții Flaviei s-au gândit că fetița lor ar putea fi viitoarea Nadia Comăneci. La 9 ani profesorii săi și-au dat seama că Flavia nu va face performanță în gimnastica artistică pentru că nu i se potrivea și au îndrumat-o spre gimnastică aerobică, o altă ramură a gimnasticii, nu atât de dificilă din punct de vedere tehnic, dar la fel de solicitantă din punct de vedere al antrenamentelor.

”Gimnastica artistică este mai complexă, are patru aparate – sol, sărituri, bârnă și paralele. În schimb, la gimnastică aerobică este doar un aparat – solul, care este tare, din parchet. Noi, cele care practicăm gimnastica aerobică trebuie să ne prezentăm cu o anumită costumație – ștrampi lucioși, adidași, șosete albe, costum de gimnastică, puțin machiaj și părul strâns în coc. Evoluăm pe o melodie, sunt 7 pași de bază. Trebuie să simți ceea ce faci și să transmiți, este o ramură foarte frumoasă a gimnasticii”, explică Flavia. Visul ei este să devină următoarea campioană mondială la individual, după Izabela Lăcătuș și Corina Constantin.

[nggallery id=5789]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea