Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| O artistă din Alba pictează manual globuri din sticlă: Moș Crăciun, oameni de zăpadă și peisaje pentru un Crăciun de poveste

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alexandra este o tânără din Alba Iulia, angajată la Liceul de Arte ”Regina Maria”, dar și absolventă a instituției de învățământ unde lucrează.

Anul trecut, cu ocazia unui eveniment organizat de școală, Alexandra a retușat niște globuri care urmau să fie vândute la licitație. Așa i-a venit ideea ca anul acesta să picteze globuri de sticlă.

Proiectul Liceului de Arte va fi reluat și anul acesta, iar mare parte a globurilor create de tânără vor fi donate școlii, scoase la licitație, iar banii vor fi donați asociației școlii și folosiți pentru a achiziționa cele necesare instituției școlare.

Artista spune că globurile sunt pictate cu culori acrilice, care se prind foarte bine pe sticlă și se usucă foarte repede. Tehnica, mărturisește Alexandra, vine din suflet.

Fiecare glob este creat cu migală, iar pasiunea capătă formă în mâinile dibace ale artistei. Un decor cu Moș Crăciun, un om de zăpadă sau un simplu personaj durează aproximativ o oră să fie realizat, iar un peisaj de iarnă care conține un brăduț sau mai mulți, un gărduleț, poate dura și o oră, o oră jumătate

Prețurile variază în funcție de diametrul globului. Astfel, un glob cu diametrul de 10 costă 50 de lei, cel cu diametrul de 8 costă 30 de lei, iar cel cu diametrul de 3 se poate achiziționa cu 30 de lei.

Dacă vă doriţi sărbători de poveste, trebuie neapărat să împodobiţi bradul cât mai frumos. Globurile sunt cele mai importante și pot fi şi cadouri perfecte pentru cei dragi. Pentru cei interesați să achiziționeze minunățiile care prind viață din mâinile talentate ale Alexandrei o pot contacta la numărul de telefon 0755.614.725.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea