Rămâi conectat

Sport

FOTO: Nordmeccanica Piacenza – Volei Alba Blaj 3-2, în penultima etapă a grupelor Champions League! Eșec dramatic, la un pas de o mare surpriză

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Bla - Nordmeccanica Piacenza 13În penultima rundă a grupei F din Champions League, Volei Alba Blaj a pierdut dramatic, la mare luptă, în Italia în fieful liderului Nordmeccanica Piacenza, scor 2-3 (20-25, 25-16, 22-25, 26-24, 14-16), campioana României având în faţă o echipă deja calificată în etapa superioară, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri.

Echipa lui Zakoc jucat de la egal la egal cu reprezentanta Italiei și a făcut cel mai bun meci al său în Champions League, competiție în care a debutat în acest sezon, provocând mari probleme unei grupări deja calificată în etapa superioară! Volei Alba Blaj și-a asigurat locul al treilea în grupă, rămânând însă regretele scăpării printre degete a unui rezultat de senzație, Adina Salaoru și Ioana Nemțanu fiind protagonistele unei prestații deosebite.

*Vesovic, Salaoru și Nemțanu – primele

În statistica afișată de CEV, s-au distins trei jucătoare de la Blaj, clasate pe primele poziții la diverse secțiuni, respectiv Jovana Vesovic – cu 17 lovituri câștigătoare, Adina Salaoru – prima la capitolul serviciu cu 7 reușite și Ioana Nemțanu – cu 40 la sută procentaj la preluare

Reprezentanta României a anulat 4 mingi de meci (două în setul al 4-lea) , într-o confruntare întinsă pe durata a peste două ore.

Blajul a demonstrat forță mentală, egalând în două rânduri la seturi și trimițând o întâlnire aparent disproporționată în „tie break”! Un lucru notabil, prin forța de revenire, dar și prin punctul câștigat în compania unei forțe.

„Setul de aur” a fost o sinteză a întregului joc, dramatic, pe muchie, cu oscilări de situații și multă încărcătură, în setul al 5-lea Blajul revenind de la 2-5, ajungând să conducă cu 8-7.

În „Palablanca”, gruparea din „Mica Romă” a etalat o prestație la nivelul competiției, în multe momente punând în dificultate echipa condusă de Marco Gaspari, câștigând două seturi, meciul fiind unul echilibrat în majoritatea timpului.

Primul set a fost echilibrat, mergându-se cap la cap până la al doilea time-out tehnic. Blajul a oferit o replică aspră, însă greșelile la preluare au înclinat balanța în favoarea italiencelor.

Al doilea set, Blajul a jucat altceva, distanțându-se până la 16-7, spre stupefacția gazdelor, descumpănite de evoluția în creștere a oponentelor. Campioana României, cu Alina Salaoru în zi mare, a continuat prestația excelentă ce a pus în dificultate puternica grupare italiană și și-a adjudecat categoric al doilea set: 23-16.

În continuare s-a jucat într-un ton al echilibrului, cu Nordmeccanica distanțată la câteva puncte, iar Blajul a reușit să salveze două mingi de set, dar n-a fost suficient pentru a izbuti să câștige al treilea set.

Și în ultimul set, Ognjenovic și compania au fost nevoite să transpire serios pentru a-și apropia succesul, Blajul ținându-se tare până la 21-21, când a fost o minge litigioasă judecată în favoarea gazdelor, finalul fiind unul dramatic. Oaspetele au dat dovadă de rezistență psihică și au salvat două mingi de meci, iar nebunia a continuat cu Blajul restabilind egalitatea după ce a remontat miraculos de la 24-22, în prim plan aflându-se Ioana Nemțanu (o schimbare inspirată a lui Zakoc)!

A fost al 4-lea eșec în Champions League pentru Volei Alba Blaj, dar la primul meci european din 2016 formația blăjeană a lăsat o impresie bună, într-un meci în care era cotate cu șanse reduse.

Echipa condusă de Darko Zakoc va juca meciul decisiv pentru a continua aventura europeană, miercuri 27 ianuarie, la Sibiu, cu Rocheville Le Cannet, unde se va stabili echipa calificată în Cupa CEV.

Au evoluat: Ana Grbac,  Ivana Plchotova, Adina Salaoru, Dubravka Djuric, Leticia Boscacci, Jovana Vesovic și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat Ioana Nemțanu, Anamaria Berdilă; Denisa Viloiu, Adriana Bobi, Jelena Alajbeg (n-a prins lotul Vali Rusu).

Daniela STOIA, Piacenza

[nggallery id=1531]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea