Ziarul Unirea

FOTO: Nordmeccanica Piacenza – Volei Alba Blaj 3-2, în penultima etapă a grupelor Champions League! Eșec dramatic, la un pas de o mare surpriză

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Volei Alba Bla - Nordmeccanica Piacenza 13În penultima rundă a grupei F din Champions League, Volei Alba Blaj a pierdut dramatic, la mare luptă, în Italia în fieful liderului Nordmeccanica Piacenza, scor 2-3 (20-25, 25-16, 22-25, 26-24, 14-16), campioana României având în faţă o echipă deja calificată în etapa superioară, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri.

Echipa lui Zakoc jucat de la egal la egal cu reprezentanta Italiei și a făcut cel mai bun meci al său în Champions League, competiție în care a debutat în acest sezon, provocând mari probleme unei grupări deja calificată în etapa superioară! Volei Alba Blaj și-a asigurat locul al treilea în grupă, rămânând însă regretele scăpării printre degete a unui rezultat de senzație, Adina Salaoru și Ioana Nemțanu fiind protagonistele unei prestații deosebite.

ELIT

*Vesovic, Salaoru și Nemțanu – primele

În statistica afișată de CEV, s-au distins trei jucătoare de la Blaj, clasate pe primele poziții la diverse secțiuni, respectiv Jovana Vesovic – cu 17 lovituri câștigătoare, Adina Salaoru – prima la capitolul serviciu cu 7 reușite și Ioana Nemțanu – cu 40 la sută procentaj la preluare

Reprezentanta României a anulat 4 mingi de meci (două în setul al 4-lea) , într-o confruntare întinsă pe durata a peste două ore.

Blajul a demonstrat forță mentală, egalând în două rânduri la seturi și trimițând o întâlnire aparent disproporționată în „tie break”! Un lucru notabil, prin forța de revenire, dar și prin punctul câștigat în compania unei forțe.

„Setul de aur” a fost o sinteză a întregului joc, dramatic, pe muchie, cu oscilări de situații și multă încărcătură, în setul al 5-lea Blajul revenind de la 2-5, ajungând să conducă cu 8-7.

În „Palablanca”, gruparea din „Mica Romă” a etalat o prestație la nivelul competiției, în multe momente punând în dificultate echipa condusă de Marco Gaspari, câștigând două seturi, meciul fiind unul echilibrat în majoritatea timpului.

Primul set a fost echilibrat, mergându-se cap la cap până la al doilea time-out tehnic. Blajul a oferit o replică aspră, însă greșelile la preluare au înclinat balanța în favoarea italiencelor.

Al doilea set, Blajul a jucat altceva, distanțându-se până la 16-7, spre stupefacția gazdelor, descumpănite de evoluția în creștere a oponentelor. Campioana României, cu Alina Salaoru în zi mare, a continuat prestația excelentă ce a pus în dificultate puternica grupare italiană și și-a adjudecat categoric al doilea set: 23-16.

În continuare s-a jucat într-un ton al echilibrului, cu Nordmeccanica distanțată la câteva puncte, iar Blajul a reușit să salveze două mingi de set, dar n-a fost suficient pentru a izbuti să câștige al treilea set.

Și în ultimul set, Ognjenovic și compania au fost nevoite să transpire serios pentru a-și apropia succesul, Blajul ținându-se tare până la 21-21, când a fost o minge litigioasă judecată în favoarea gazdelor, finalul fiind unul dramatic. Oaspetele au dat dovadă de rezistență psihică și au salvat două mingi de meci, iar nebunia a continuat cu Blajul restabilind egalitatea după ce a remontat miraculos de la 24-22, în prim plan aflându-se Ioana Nemțanu (o schimbare inspirată a lui Zakoc)!

A fost al 4-lea eșec în Champions League pentru Volei Alba Blaj, dar la primul meci european din 2016 formația blăjeană a lăsat o impresie bună, într-un meci în care era cotate cu șanse reduse.

Echipa condusă de Darko Zakoc va juca meciul decisiv pentru a continua aventura europeană, miercuri 27 ianuarie, la Sibiu, cu Rocheville Le Cannet, unde se va stabili echipa calificată în Cupa CEV.

Au evoluat: Ana Grbac,  Ivana Plchotova, Adina Salaoru, Dubravka Djuric, Leticia Boscacci, Jovana Vesovic și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat Ioana Nemțanu, Anamaria Berdilă; Denisa Viloiu, Adriana Bobi, Jelena Alajbeg (n-a prins lotul Vali Rusu).

Daniela STOIA, Piacenza

 

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Metalurgistul Cugir face planuri pentru viitorul sezon | Antrenorul Lucian Itu salută modificarea sistemului competițional

Lucian Itu, antrenorul-jucător al Metalurgistului Cugir, face în această perioadă planuri pentru viitoarea stagiune, care va fi a treia a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

Costache covrigarul 21 ianuarie 2016 at 12:56

Frumoasa galerie am avut. 5 capsunari care muncesc acolo, plus un patriot care nu stie sa tina corect drapelul.

messi 21 ianuarie 2016 at 13:39

Idiotule pune-te in locul patriotului si uita-te la drapel sa vezi daca e corect. Nu ca ar avea asta vreo importanta, oricum esti idiot pentru comentariul tau.

Herr 21 ianuarie 2016 at 13:24

Bravo Sandu !!!

pilu 21 ianuarie 2016 at 14:13

Fac ce fac si tot de asazisul comentator (asta-i habarnist rau) sportiv ma iau.
„Setul de aur” a fost o sinteză a întregului joc.
Ma tu stii ce inseamna setul de aur in volei ? Asta se joaca cand doua echipe, in faza eliminarilor directe, si-au castigat meciurile cu acelasi numar de puncte (3-0,3-1 = 2 puncte, iar la 3-2, 2 pentru gazde si unul pentru oaspeti) si pentru departajare se mai joaca un set ”scurt”.
Saracul de tine, tii tu rubrica de sport dar in afara de fotbal esti IOC.

Costache covrigarul 21 ianuarie 2016 at 14:25

Nu ar fi prima oara cand e pus gresit. Chiar ca nu are importanta. Eu zic sa-l intoarcem invers, ca sa dea intr-un fel cu cel al Columbiei. Destul de dura replica ta, pentru o observatie pertinenta.

Costache covrigarul 21 ianuarie 2016 at 15:23

D-l Florea, d-ta pari om in varsta. Ai undeva la 45 de ani. Ma gandeam ca judeci mai mult decat atat. Eu nu pot fi de acord cu aceasta echipa sustinuta si de bugetul local. Este inoportuna. Reprezint vocea a cel putin 90% din locuitorii orasului, si o stii bine: s-au marit impozitele cu 300-400%, pentru ce?

pilu 21 ianuarie 2016 at 15:46

Asta-i reteta lu’ Oprescu. Totusi are echipe bune cu rezultate notabile in Cupele europene. Crezi ca bucurestenii sunt de acord ? Dar nu uita ca noi i-am ales sa hotarasca in numele nostru. Asa ca…. fara replica.

pilu 21 ianuarie 2016 at 15:50

Nea Costache cine-i Florea ? Ala cu hotelul Transilvania, ca nu m-am pris.

Mica Roma 22 ianuarie 2016 at 11:16

Bă nea Costache mămăligaru, după care regulă reprezinţi „ vocea a cel puţin 90% din locuitorii oraşului „ ?
Cine ţi-a dat mandatele astea de reprezentare, hî ?
Şi apoi unde ai citit că impozitele s-au mărit cu 300-400 % ?
Ai idee cât reprezintă procentul ăsta ?
Bă, da’ eşti de toată groaza !

Costache covrigarul 21 ianuarie 2016 at 18:06

@pilu Foarte probabi sa fie d-l in trening care tine drapelul Romaniei invers. Cineva i-a luat apararea mai sus si s-a apucat de injurat ca la usa cortului, spunand ca a afist drapelul pentru el-insusi, nu pentru aparatul foto si privitori, ceea ce e destul de interesant. PIACENZA, TI AMO!

messi 22 ianuarie 2016 at 2:11

@Costache, faptul ca esti idiot e o realitate, nici pe departe nu se poate cataloga ca „injuraturi ca la usa cortului”.

Comentariile sunt oprite