Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Noile platforme de depozitare a gunoiului de la Cugir au devenit funcționale: Acces pe bază de cartelă și supraveghere video

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începand din această săptămână, cugirenii care locuiesc la blocuri vor putea arunca gunoiul menajer doar la punctele de colectare la care sunt arondati. Primăria Orașului Cugir a finalizat demersurile de operationalizare a noilor platforme de depozitare a gunoiului.

Cele 58 de noi puncte de colectare au fost dotate cu sisteme de acces controlat, ceea ce înseamnă că intrarea în incinte se face doar pe bază de cartele și exclusiv de către locatarii din blocurile arondate.

Majoritatea cetățenilor au intrat deja în posesia acestor cartele, distribuite de către administrația locală prin intermediul asociațiilor de proprietari și locatari, sau prin șefii de scări de bloc. Din totalul celor 15.000, au ajuns la oameni peste 11.000 de cartele, iar pentru împărțirea celor rămase, Primăria Cugir continuă să facă apel la cetățeni să-și numească reprezentanți de bloc sau scară care să le preia de la Biroul Asociațiilor de Locatari (camera 12, etaj I).

Punctele de colectare sunt numerotate, au afișaj cu privire la lista blocurilor arondate și a modului în care se depozitează gunoiul. Concret, există 5 containere, două pentru deșeuri menajere și câte unul pentru cele reciclabile, după cum urmează: verde pentru sticlă, galben pentru plastic/metal și albastru pentru hârtie/carton.

Toți locatarii vor trebui să respecte regulile de depunere selectivă, fiind responsabili inclusiv de exploatarea noului sistem. Menționăm că noile puncte de colectare vor avea supraveghere video.

Amenajarea acestor platforme au scopul de a contribui la reducerea cantității de gunoi ce nu poate fi recuperată, prin creșterea ratei de reciclare la nivelul orașului Cugir .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea