Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Nneka Onyejekwe rămâne sub comanda lui Darko Zakoc, în “Mica Romă” | În noul sezon, Volei Alba Blaj debutează la Olomouc, în preliminariile Ligii Campionilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, va debuta în sezonul 2018/2019 cu o confruntare europeană contând pentru turul secund din preliminariile Ligii Campionilor, în Cehia, la Olomouc, miercuri, 24 octombrie (ora 19.00, a României).

Returul este fixat în Sala “Transilvania” din Sibiu, marți, 30 octombrie, de la ora 18.00, iar între aceste jocuri din competiția continentală este fixată și prima rundă a Diviziei A1, al cărui țintar a fost refăcut după retragerile echipelor CSU Oradea și Medicina Tg. Mureș. Dacă va trece de VK UP Olomouc, gruparea din “Mica Romă” se va duela, pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor, cu învingătoarea din confruntarea Allianz MTV Stuttgart (Germania) – UVC Holding Graz (Austria)/Sliedrecht Sport (Olanda) – o dublă contând pentru primul tur preliminar.

*Mutare importantă: Nneka rămâne!

Volei Alba Blaj a început pregătirile pentru noul sezon competițional, în care este obiectivul este recucerirea eventului național, pătrunderea în grupele Ligii Campionilor și un parcurs cât mai lung în întrecerea stelară a voleiului european. Nneka Onyejekve este una dintre cele trei jucătoare rămase din lotul sezonului trecut, alături de Ramona Rus și Marina Vujovic, dar păstrarea internaționalei “tricolore” reprezintă o mutare importantă a perioadei, voleibalista fiind curtată insistent de rivala CSM București, unde a ajuns Adina Salaoru. Deocamdată, sub comanda lui Darko Zakoc sunt 10 jucătoare, lipsind motivat Mariya Karakasheva și Lora Kitipova (Bulgaria), Katerina Zhidkova (Azerbaijan) și Maja Aleksić (Serbia) – ce se pregătesc cu naționalele respective pentru turneul final al Campionatului Mondial, din 29 septembrie-20 octombrie, în Japonia. Cu un preparator fizic nou, Aleksandar Kukrić (39 de ani, un tehnician apreciat în spațiul fostei Iugoslavii, care a activat, până acum, în baschetul profesionist, reputat profesor la Universitatea din Banja Luka, Bosnia Herțegovina), Blajul se pregătește pe plan local, cu două antrenamente zilnice. Până la startul oficial Volei Alba Blaj va participă la câteva turnee de pregătire. Două dintre acestea sunt confirmate deja: Cupa Blajului (5-7 octombrie) și turneul internațional organizat de KS DevelopRes Rzeszów, fosta adversară din ediția trecută a Ligii Campionilor (12-14 octombrie).

*Confruntarea cu CSM București, în ultima etapă a turului!

Federația Română de Volei a refăcut tragerea la sorți a meciurilor sezonului regulat 2018/2019 pentru Divizia A1 feminin, campionat tot cu zece echipe la start. În prima etapă Volei Alba Blaj va juca pe teren propriu, cu nou promovata CSU Belor Galați. Prima confruntare cu CSM București va avea loc în ultima etapă a turului, pe terenul campioanei României, în finalul acestui an, în Sala “Timotei Cipariu” poposind CSM Târgoviște, Știința Bacău sau Dinamo. Divizia A1 la volei feminin va începe în 27 octombrie 2018 şi se va încheia pe 14 mai 2019. Program tur: etapa 1: CSU Belor Galați (a), etapa a 2-a: Agroland Timișoara (d), etapa a 3-a: Universitatea Cluj (a); etapa a 4-a: CSM Târgoviște (a), etapa a 5-a: Penicilina Iași (d), etapa a 6-a: Știința Bacău (a), etapa a 7-a: CSM Lugoj (d), etapa a 8-a: Dinamo (a), etapa a 9-a: CSM București (d). În Cupa României, Volei Alba Blaj, calificată direct în faza sferturilor de finală, va juca, într-o singură manşă, pe terenul învingătoarei dintre CSU Belor Galaţi şi Penicilina Iaşi.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea