Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Nantes VB – Volei Alba Blaj 3-1, în grupele Champions League | Debut cu stângul și evoluție dezamăgitoare pentru campioana României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Start cu stângul în Liga Campionilor pentru Volei Alba Blaj, care a pierdut 1-3 (19-25, 25-20, 12-25, 16-25), la Nantes, cu vicecampioana Franței. Un meci împotriva contracandidatei la locul secund în Grupa D a însemnat o mare dezamăgire pentru echipa din „Mica Romă”, ce a ratat acest prim examen european, întorcându-se cu mâna goală din acest duel de care își lega mari speranțe.

Pentru a 4-a oară în grupele Champions League, reprezentanta României a revenit cu un eșec, după doi ani la acest nivel, în cea mai importantă competiție dedicată echipelor de club din Europa. O înfrângere neașteptată, meci ce a durat 97 de minute în care gruparea din Blaj a dezamăgit în ultimele două seturi, în care a fost dominată copios, după ce a reușit să egaleze situația de pe tabelă.

Sanja Gamma – cea mai bună jucătoare a meciului – a reușit 19 puncte, însă evoluția sa nu a avut efect în derularea ostilităților, Nantes făcând legea în ultimele două seturi.

*Darko Zakoc: „Sunt dezamăgit!”

„Felicit echipa gazdă pentru victorie, a jucat foarte bine și ne-a surprins, pentru că a luptat pentru fiecare minge. Sunt dezamăgit de evoluția noastră, pentru că nu știu ce s-a întâmplat cu echipa mea. După ce am câștigat setul al doilea, m-am așteptat la o altfel de prestație, dar ceea ce a urmat a fost un dezastru pentru mine ca antrenor al acestei echipe. Avem o mulțime de lucruri pe care trebuie să le schimbăm în viitor. Cu siguranță, nu aceasta este valoarea adevărată a echipei noastre și sper să demonstrăm asta în meciurile următoare”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.
Startul partidei a fost modest pentru campioana României, care exceptând o serie de 5 puncte consecutive (prin care a ajuns la 6-5) a fost condusă în permanență de o echipă extrem de mobilă și determinată în defensivă. Nantes s-a aflat mereu în față, distanțându-se la 13-7 și 17-10

Al doilea set a avut cu totul alt scenariu, Blajul a ridicat nivelul prestației și de la 8-8 s-a distanțat la 16-11, blocajul oaspetelor are un rol important. Meciul se încinge, un challenge stârnește protestele lui Zakoc, iar Nantes nu cedeaază apropiindu-se la 19-21, însă echipa din „Mica Romă” a preluat inițiativa și a egalat la seturi.

A urmat o nouă cădere a reprezentantei României, una inexplicabilă, ce s-a trezit condusă în startul setului secund cu 6-1, 7-2 și 11-3, moment în care Zakoc a apelat la time-out pentru a îndrepta lucrurile, însă scorul a luat proporții până la 18-8, într-o periodă neagră a oaspetelor, ce au pierdut net 25-12.

Setul al 4-lea a început cu vizitatoarele sub presiune, echilibrul menținându-se doar puțin timp, până la 4-4, când iarăși gazdele au fost irezistibile, zburdând până la 12-4, pe fondul unei prestații dezamăgitoare a oponentelor, ce nu au putut reveni în meci, Nantes ajungând la un neverosimil 16-7.

Volei Alba Blaj: Femke Stoltenborg 4p. – Sanja Gamma 19p., Maja Aleksić 9p., Ioana Baciu (cpt.) 6 p, Bianka Buša 3p., NađaNinković 6p.  – Silvija Popović (libero); au mai jucat: Aleksandra Cirović 2p., Kirsten Knip, Sanja Gommans un punct, Ramona Rus și Noemi Oiwoh.

În celălalt meci al grupei D, Carraro Imoco Conegliano – Vasas Óbuda Budapesta 3-2 (21-25, 25-20, 25-10, 23-25, 15-4), un rezultat surprinzător acest punct obținut de echipa din Ungaria, ținând cont de diferența de valoare dintre combatante

În acest an, pe lângă deplasarea din Franța, formația condusă de Darko Zakoc va mai susține alte două confruntări europene. Singurul meci din Champions League al anului pe teren propriu este prevăzut miercuri, 27 noiembrie, la Tg. Mureș, ora 17.00, adversar fiind Imoco Conegliano, pentru ca, în 19 decembrie, să evolueze la Budapesta. Precizăm că în etapa sferturilor de finală se vor califica câștigătoarele grupelor și trei dintre cele mai bine echipe clasate pe locurile secunde în cele 5 grupe.

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea