Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Muzeul „Avram Iancu” din Câmpeni va fi reabilitat: O nouă licitație de aproape 3 milioane de lei lansată în SEAP

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Muzeul „Avram Iancu” din Câmpeni va fi reabilitat: O nouă licitație de aproape 3 milioane de lei lansată în SEAP

Primăria Câmpeni a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație în vederea contractării serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Reabilitarea și mansardarea Muzeului ”Avram Iancu””. Valoarea contractului propus este de aproximativ 3 milioane de lei.

Muzeul ”Avram iancu” Câmpeni a fost înființat in 1989, când s-au implinit 140 de ani de la Revoluția de la 1848-1849 condusă de Avram Iancu. Muzeul este adăpostit de casa în care și-a desfășurat activitatea Cartierul General al armatelor lui Avram Iancu (Legiunea Auraria Gemina).

Muzeul prezintă câteva momente importante din istoria Țării Moților. Cele mai importante exponate din muzeu sunt reprezentate de imaginile, documentele și scrisorile din perioada evenimentelor revoluționare din Apuseni conduse de Avram Iancu.

Sunt prezentate și câteva obiecte unicat: statuia lui Avram Iancu în miniatură, realizată în anul 1924, respectiv biciul și sabia folosite de Avram Iancu în anii în care a luptat pentru libertatea și demnitatea moților. Proiectul de reabilitare și mansardare urmărește creșterea atractivității turistice la nivelul orașului Câmpeni.

În prezent, muzeul nu constituie doar o activitate de iniţiere a populaţiei tinere în ceea ce priveşte istoria trecutului, ci reprezintă şi o modalitate de petrecere a timpului liber. Prin intermediul expoziţiilor, vizitatorii sunt antrenaţi în căutarea răspunsurilor cu privire la diferite evenimente istorice, uitând astfel de problemele şi de stresul cotidian.

Muzeul Avram Iancu din Cîmpeni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, deoarece prin intermediul exponatelor sale se ilustrează câteva momente extrem de importante din istoria Ţării Moţilor. în prezent, muzeul este vizitat de aproximativ 750 de turişti anual.

Realizarea proiectului de reabilitare a Muzeului Avram Iancu din oraşul Cîmpeni, conform criteriilor şi standardelor naţionale şi internaţionale specifice muzeelor, constituie un obiectiv extrem de important la nivelul primăriei oraşului, ca urmare a multitudinii de avantaje oferite în domeniul turistic, cultural şi economic.

Potenţialii beneficiari ai proiectului – beneficiarii direcţi sunt reprezentaţi de:

  • Muzeul Avram Iancu din oraşul Cîmpeni;
  • Copiii care vor avea parte de cele mai interesante lecţii de istorie;
  • Turiştii iubitori de istorie şi cunoaşterea culturii;
  • Locuitorii oraşului Cîmpeni, care vor putea să îşi petreacă timpul liber într-o manieră plăcută;

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea