Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Monica Macovei şi Vasile Blaga prezenţi la alegerea noii conduceri a PDL Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, cu începere de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, membrii PDL Alba s-au întâlnit pentru a-şi alege Biroul Permanent Judeţean al Partidului Democrat Liberal. Evenimentul se desfăşoară în prezenţa europarlamentarului Monica Macovei, a preşedintelui PDL Vasile Blaga şi a 761 delegaţi din partid.

„Este un moment important şi de mândrie pentru PDL Alba. Suntem una dintre cele mai bune organizaţii PDL din ţară. Acest lucru este relevat şi de faptul să sala este arhiplină şi mai sunt colegi care şi-ar fi dorit să participe la această manifestare”, a spus în deschidere, senatorul Alexandru Pereş, care doreşte reeditarea succeselor avute în anul 2004 şi 2009 la alegerile prezidenţiale, iar partidul democrat liberal să promoveze oamenii pragmatici, pentru a duce ţara într-o direcţie bună. „Vom continua să fim alături de oameni, vom continua să susţinem acest judeţ, noi suntem reprezentaţi de fapte şi nu de vorbe. Alţii au promis măriri şi acum dau tăieri”, a încheiat senatorul PDL Alba.

Vasile Blaga şi-a anunţat prezenţa la Alba Iulia de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie 2013

„Partidul a avut un an 2013 extrem de greu, lovit si din faţă şi din spate. Prin iunie ne cântau mulţi Prohodul! Sperau să ne autodesfiinţăm, dar datorită muncii noastre, partidul este pe un drum bun şi dacă vom continua la fel ne vom atinge obiectivele electorale. Avem cea mai toxica alianţă politică, USL. Măcinată zilnic pentru bătălii de supravieţuire, funcţii, bani… mai nou îşi pun amantele în cele mai importante posturi! La Londra, dar nu ştiu o boaba de engleză, la Berlin dar nu ştiu o boaba de germană. Totul a început printr-o minciună din promisiunile campaniei electorale, toate li se întorc în cap. Au promis un milion locuri de muncă dar nu sunt în stare să păstreze nici locurile lăsate de noi. Şomajul în rândul tinerilor a ajuns la 25%, asta în condiţiile în care Ponta are în buzunar deja 140 de milioane de euro să creeze locuri de munca pentru tineri, dar nu face nimic”, a spus Vasile Blaga care a vorbit şi de creşterea mare a taxelor şi a impozitelor. Este de precizat faptul că liderul PDL a criticat în discursul său în mare parte partidul şi membrii social-democraţi, fără să facă referire la cei din PNL, „Minte Ponta de îngheaţă apele”.

Vasile Blaga şi-ar dori unificarea dreptei, dar acest lucru nu se va întâmpla, iar PDL va merge singur la europarlamentare

„Discutăm de unificarea dreptei, îmi doresc mai mult decât orice altceva. Noi PDL suntem un exemplu de bună fuziune. Nimeni nu poate cere acestui partid să se topească. Acest partid va merge singur la europarlamentare, ca să-şi arate forţele”, a spus Blaga care a mai spus că nu-l va sprijini pe Crin Antonescu.

Monica Macovei: „La Bruxelles se face politică pentru România”

Monica Macovei a declarat că alegerile europarlamentare au aceiaşi importanţă ca şi alegerile interne spunând că aleşii ţării fac politică pentru România. Aceasta a vorbit şi despre politica internă: „Descentralizarea să fie făcută de inculpatul Dragnea care a fost trimis în judecată pentru fraudă de voturi? Nu poţi avea încredere într-o descentralizare făcută de inculpaţi! Nu are PSD pe altcineva decât pe Dragnea să-l pună ministru? Descentralizarea, de ce se face prin asumarea răspunderii când ai 70% în Parlament?”, a spus Monica Macovei care a încheiat cu un citat al lui Dante „Cel mai rău loc din Iad este rezervat celor care stau deoparte în vremuri de criză morală. Noi nu stăm deoparte în aceste vremuri de criză morală”, a mai spus europarlamentarul.

Discurs emoţionant şi plin de umor al primarului Mircea Hava, candidatul la preşedinţia PDL Alba!

Primarul Mircea Hava şi-a început speech-ul cu câteva cuvinte de suflet „Pentru mine astăzi este o zi mare, o zi încărcată de emoţii. Am venit în sală şi mi-am văzut părinţii! Este ceva să ai o vârstă şi să-ţi vezi părinţii în sală. Dacă nu aş fi avut ceea ce am acasă nu puteam veni şi nu puteam fi aici. Vă doresc la toţi asemenea lucruri!” a spus primarul, în aplauzele unei săli arhipline, şi a continuat apoi cu câteva cuvinte din administraţie „Ne ştim de atâţia ani şi atâta timp am câştigat bătăliile împreună. Am crescut nu ca şi om politic, ci pentru că am făcut administraţie. Am înţeles că dacă oameni ca voi îţi dau puterea, trebuie să faci ceva cu ea. Am redat mândria albaiulienilor, şi astăzi pot fi mândri de cea mai frumoasă Cetate, de cea mai mare investiţie din Europa. Suntem cea mai bună organizaţie din ţară, dar organizaţia cu cei mai puţin miniştri. Puteţi fi siguri că lucrurile acestea nu vor rămâne aşa şi se vor schimba. În acest partid sunt oameni buni, oameni care fac şi care doresc să facă ceva”, a mai spus Mircea Hava.

Ion Dumitrel preşedintele Consiliului Judeţean Alba are încredere mare în organizaţia judeţeană: „Oamenii de caracter au rămas în partid indiferent ce vremuri au fost. Au rămas numai cei care au avut sufletul lângă noi. Cei care au vrut să folosească partidul pentru ei, au plecat. Noi cei din judeţul Alba nu am întors spatele partidului şi de aceea suntem cei mai buni din ţară”, a declarat Ion Dumitrel.

[nggallery id=721]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea