Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Momente emoționante la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia: Absolvenții Promoției 2022 și-au primit gradele onorifice

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Momente emoționante la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia: Absolvenții Promoției 2022 și-au primit gradele onorifice

În cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 26 mai, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, absolvenții Promoției 2022 – „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” au primit gradele onorifice de absolvent, pe care le vor purta până la finalul examenului de Bacalaureat.

„Ziua absolvirii se apropie, iar pentru elevii claselor a XII-a, emoțiile cresc pe măsură ce zilele trec. Este momentul în care se gândesc cu nostalgie la anii de liceu și cu speranță și încredere pentru ce va urma.

Astăzi, absolvenții Promoției 2022 – ,,Încoronarea de la Alba Iulia – 100” și-au așezat pe umeri gradele de „Absolvent”. Acestea strâng în jurul lor experiențe, trăiri, reușite, aspirații, multă muncă dar și încercări.

„Cei patru ani tumultoși dar frumoși petrecuți în acest colegiu militar sunt convins că ne-au schimbat pe fiecare dintre noi. Au clădit caractere puternice, suflete neînfricate, inimi care bat în cadență. Finalul acestor ani reprezintă finalul unei frumoase aventuri, dar mai ales deschiderea unor luminoase orizonturi de viitor. Lacrimile absolvenților căzute pe platou îi dau de știre colegiului că încă o promoție de militari în devenire și-a luat zborul spre viitor.

Gradele de absolvent pe care de astăzi le vom purta pe umeri înseamnă mai mult decât certitudinea absolvirii, înseamnă o reușită care ne face întreaga ființă să zâmbească de mândrie, să ardă puternic. Momentul gradării revarsă în fiecare dintre noi emoții pe care nu credeam că le vom simți vreodată. Senzația finalului și certitudinea absolvirii unui colegiu militar este un sentiment unic prin intensitatea ieșită din comun datorată legăturilor create de-a lungul anilor cu colegii, domnii profesori și cadrele militare, care ne-au fost alături în momentele de cumpănă. Sper că prin aceste grade insuflăm domnilor și doamnelor profesoare, stimatelor cadre militare și colegilor mai mici motive de mândrie, de aspirație spre absolut”, a afirmat elevul plutonier Andrei Moldovan.

„Gradele de absolvent, deși simbolice, pentru elevii claselor a XII-a reprezintă încununarea celor patru ani de liceu, ani plini de amintiri, de muncă, de speranțe, de prietenii. O încărcătură emoțională mult prea mare pusă pe seama unui material. Deși acestea atestă o finalitate, pentru noi, ele reprezintă primii pași spre maturizare, spre cariera dorită, spre viitorul pe care îl privim încrezători. Ele sunt dovada că deținem toate calitățile necesare pentru a ne atinge visurile, oricât de departe sau greu de atins ar părea”, a mărturisit eleva sergent major Larisa Filip.

Gradele onorifice de „Absolvent” le-au fost înmânate de căpitan George Mînicuță, comandantul companiei a II-a elevi, cel care le-a îndrumat pașii în colegiul militar timp de patru ani. „Sunt greu de exprimat trăirile și emoțiile adunate în cei patru ani petrecuți împreună. Ați crescut frumos. Știu că a fost greu, dar totodată și frumos. Bun venit în rândul absolvenților colegiului militar, un statut admirat și apreciat, un statut nobil. Prima responsabilitate a acestui statut este de a avea rezultate maxime în examenele vieții ce vor urma. Vă doresc succes în tot ceea ce veți face!”, le-a transmis acesta”, arată reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea