Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/Mobilitate de succes, în cadrul parteneriatului mutual dintre Colegiul ,,David Prodan” Cugir și o școală germană din Wasserburg

Mondoc Adriana

Publicat

în

Perioada 14-21 septembrie a însemnat pentru Colegiul “David Prodan” Cugir  al șaselea an de proiect de parteneriat mutual realizat cu o instituție școlară dintr-un oraș german înfrățit cu Cugirul. 

Vizita delegației germane din Wasserburg, formată din doisprezece elevi și doi profesori au onorat orașul de la poalele Drăganei ca în fiecare septembrie, ceea ce reprezintă un motiv de bucurie pentru tot ația elevi și profesori cugireni coordonatori ai acestui proiect.

Profesorii Katharina Schraud și Cornelia Schmitt au însoțit timp de o săptămână grupul de elevi ai școlii germane ,,Anton Heilingbrunner Realschule” Wasserburg. Elevii oaspeți au fost găzduiți de familiile cugirene – elevii români care i-au primit fiind selectați  în urma unui interviu și a unui test de limba engleză. Săptămâna a fost plină de evenimente, activități comune, farmec și presărată cu lacrimi la despărțire în aeroport.  Copiii au vizitat Turnul de Apă din Cugir, Salina Turda, Cetatea Alba Carolina, Castelul Corvinilor, orașul Sibiu, au participat la deschiderea oficială a Festivalului “Toamna Cugireană”, iar  în weekend s-au bucurat de un program organizat exclusiv de părinți și de concertele desfășurate la cea mai mare sărbătoare locală.

Delegația a fost invitată să viziteze Star Transmission Cugir, ocazie pentru elevii români să cunoască îndeaproape viața economică a orașului, oportunitate pentru elevii germani care studiază la o școală cu profil tehnic în Wasserburg. Seara romănească, organizată de părinți la Sala de festivități a Centrului Cultural Cugir a încheiat frumos și cu succes săptămâna petrecută de cei din Wasserburg la Cugir.

De asemenea, copiii au învățat să danseze prin bunăvoința elevilor Stoian Radu și Luisa Baltă, membrii ai Asociației ,,Pro Dance” Cugir.

Trupa Amurg – Attila Doszlop, dansatorii și totodată profesorii de dans au asigurat o atmosferă deosebită și prietenească pe tot parcursul serii. Copiii nemți au oferit flori familiilor gazdă și le-au mulțumit pentru ospitalitatea și primirea lor călduroa

Ca fiecare mobilitate, și cea de anul acesta s-a încheiat cu redactarea unui produs final – o paralelă interesantă între Germania și România din prisma elevilor germani. Ca întotdeauna, delegația a fost oaspete de onoare la Primăria Orașului Cugir unde primarul Adrian Teban le-a prezentat elevilor și profesorilor istoricul și proiectele orașului. Seara romănească, organizată de părinți la Sala de festivități a Centrului Cultural a încheiat frumos și cu succes săptămâna petrecută de cei din Wasserburg la Cugir”. În mai 2019, delegația din Cugir va fi oaspete la Wasserburg unde partenerii nemți  o vor aștepta cu aceeași emoție. Va fi o săptămână plină de activități și experiențe noi, de data aceasta propuse și organizate de partea germană

Echipa de proiect : proesorii Maria-Cristina Pătroescu și Ioana Scânteie, precum și directorul colegiului profesor Ionela Cozmescu au dorit să adreseze mulțumiri părinților, autorităților locale și tuturor celor care într-un mod sau altul au contribuit la reușita acestei mobilități. Aceleași sincere mulțumesc către primarul orașului ing. Adrian Teban care, înțelegând valoarea interesantelor momente și impactul lor asupra elevilor participanți, susține în continuare această înfrățire și sprijină acest proiect de parteneriat.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=6171]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea