Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Ministrul Familiei, Natalia Intotero și europarlamentarul Victor Negrescu, despre creșterea natalității în România: Mii de familii își doresc să acceseze programele puse la dispoziție

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Ministrul Familiei, Natalia Intotero și europarlamentarul Victor Negrescu, despre creșterea natalității în România: Mii de familii își doresc să acceseze programele puse la dispoziție

Într-o emisiune recentă la Radio Unirea FM, Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, și europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu, au discutat despre importanța și implementarea programelor menite să sprijine creșterea natalității în România.

Ministrul Natalia-Elena Intotero a declarat că guvernul român consideră o prioritate derularea programelor menite să sprijine creșterea natalității și să combată depopularea țării.

Citește și: Ce este „Talent Booster”, programul creat special pentru oprirea exodului tinerilor calificați din România

Aceasta a recunoscut gravitatea problemei depopulării la nivel național și european, evidențiind necesitatea identificării unor programe eficiente de sprijin. Un accent deosebit a fost pus pe susținerea tinerilor care se confruntă cu dificultăți în a avea copii natural și necesită sprijin pentru proceduri medicale.

Intotero a vorbit despre legătura dintre chestiunile economice și depopularea, evidențiind eforturile autorităților locale de a dezvolta infrastructura. Pandemia a adus cu sine o schimbare în modul de muncă, facilitând posibilitatea tinerilor de a lucra în format hibrid, inclusiv online. Ministrul a subliniat rolul crucial al parteneriatelor cu autoritățile locale și județene pentru a susține tinerii să rămână în țară și să contribuie la repopularea zonelor rurale.

Citește și: De ce nu se întorc românii din Diaspora înapoi acasa? Mircea Geoană: „Paradox românesc. Cel mai bun moment din istoria naţională, dar un exod de proporţii epice”

Victor Negrescu a completat discuția, afirmând că măsurile luate de guvern sunt esențiale pentru ameliorarea vieții cetățenilor. A evidențiat importanța unei politici de repopulare a României, subliniind exemplul dramatic al scăderii populației în județul Alba și dificultățile întâmpinate în zonele neatinse corespunzător de sprijin. Negrescu a accentuat interconectarea dintre scăderea populației și alocările financiare la nivel guvernamental, atât din bugetul național, cât și din sursele europene.

Europarlamentarul a susținut eforturile Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, afirmând că este crucial să scoatem la lumină subiecte considerate tabu, precum drepturile femeilor sau problemele tinerilor și seniorilor. Negrescu, la rândul său, a reamintit că existau îndoieli cu privire la eficacitatea programului de sprijin pentru natalitate, dar rezultatele actuale, ilustrate prin fericirea a patru familii, demonstrează contrariul.

Intotero a evidențiat faptul că rezultatele încep să apară, menționând că în anul precedent au fost finanțate două mii de proceduri, iar pentru anul în curs, bugetul prevede finanțarea a zece mii de proceduri. Cu toate acestea, cererea depășește oferta, cu peste douăzeci și trei de mii de solicitări. Intotero a exprimat speranța că programul va fi continuat și în anul următor, dar a atras atenția asupra posibilității unei reduceri semnificative a bugetului.

Ministrul Familiei a invitat la dialog cu părinții fericiți beneficiari ai programului pentru a înțelege impactul pozitiv. Ea a subliniat importanța deciziei de a depăși scepticismul și a înțelege fericirea adusă în viețile acestor familii, argumentând că aceasta schimbă perspectiva asupra programului și a necesității de a continua eforturile de susținere a natalității.

În timp ce rezultatele actuale sunt încurajatoare, provocarea constă acum în asigurarea continuității și extinderii acestor programe pentru a aduce beneficii durabile României și comunităților sale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri sociale 2024: A început alimentarea cu prima din acest an. Ce trebuie să facă beneficiarii care nu au primit banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carduri sociale 2024: A început alimentarea cu prima din acest an. Ce trebuie să facă beneficiarii care nu au primit banii O dată la două luni, milioane de români așteaptă ca pe cardul de alimente să intre cei 250 de lei. Alimentarea conturilor a început pe data de 17 februarie și se va încheia la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea