Rămâi conectat

Sport

FOTO: Mihai Manea, antrenor cu Licența A UEFA, cu „acte în regulă”, diplomă oferită de Răzvan Burleanu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mihai Manea (37 de ani), este cel mai proaspăt antrenor din județul Alba posesor al Licenței UEFA A, ceremonia de absolvire fiind găzduită ieri de Casa Fotbalului.

Piteștean de origine, Mihai Manea s-a stabilit după căsătorie în Cetatea Marii Uniri, activând, ca și fotbalist, în „alb-negru”, la Unirea Alba Iulia. Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a acordat diplomele de absolvire celor 28 de cursanți ai promoției 2018. Mihai Manea (8,58) s-a dovedit printre laureații acestei generații, al 4-lea ca și notă la încheierea cursurilor, printre colegi fiind foștii internaționali români Mirel Rădoi (9,86) și Dorin Goian (9,38). „Este un pas important în carieră, dar încă sunt la început de drum. Cu prilejul acestor cursuri am învățat foarte multe lucruri ca și antrenor, dar am și legat prietenii cu oameni minunați„, a spus Mihai Manea.

Pe lista absolvenților licenței UEFA A s-au aflat 27 de antrenori din generația 2018 și unul din 2017 care a susținut examenul în acest an. La finalul lunii iulie a avut loc examenul final, care a constat într-un test scris, o probă practică și prezentarea lucrării de licență.

În stagiunea trecută, Mihai Manea a încheiat cu Performanța Ighiu pe ultima treaptă a podiumului Seriei a 5-a, cea mai bine plasată dintre conjudețene, echipa desființându-se între timp. Cariera sa a mai cuprins echipele Mureșul Vințu de Jos și Șurianu Sebeș, cu care s-a bătut la promovare din Liga a 4-a.

În Alba, alți antrenori cu acte în regulă la nivelul Licenței UEFA A sunt Alin Hancăș, Adrian Bicheși, Ovidiu Ceclan, Ștefan Fogoroși, Adorian Himcinschi, Floirn Brumaru, Ioan Mara, Marcel Rusu, Ioan Popa, Ion Ilie, Alexandru Kalanyos, Vasile Ursu, Alexandru Kilin, Tiberiu Boca, Ioan Pisoiu, Silviu Miron, Radu Andone și Daniel Popa.

Sursa foto: Federația Română de Fotbal și colecție personală

[nggallery id=6033]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – CIL Blaj 1-3 (1-2), revanșă pentru liderul din Liga 4 și prima înfrângere a divizionarei terțe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir – CIL Blaj 1-3 (1-2), revanșă pentru liderul din Liga 4 și prima înfrângere a divizionarei terțe, într-un amical disputat pe „Arena Cugir” CIL Blaj, liderul Ligii 4, și-a luat revanșa după acel 0-6 din urmă cu o săptămână, și s-a impus în fieful divizionarei terțe Metalurgistul Cugir, scor 3-1 (2-1), într-o partidă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea