Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Mihaela Acatrinei, locul 30 la Campionatul Mondial de marș din Oman

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia) s-a clasat pe locul 30 în cadrul cursei de 20 kilometri marș, la Campionatul Mondial de marș ce se desfășoară în Oman, la Muscat. La prima competiție majoră a anului, pe un traseu infernal (tur de 2 kilometri, urcare-coborâre), unirista a înregistrat timpul 1:46.11, cursa fiind încheiată de 41 de sportive. 

Cealaltă reprezentantă a României, Maria Lătărețu, a abandonat. Mai bine de jumătate dintre competitoare, mai precis 25 de sportive, au înregistrat cel mai bun timp al sezonului, asta și din cauza faptul că pentru majoritatea concurentelor a fost prima cursă a anului.

Rezultatul este peste așteptările mele, iar Mihaela merită felicitări. A fost un traseu ucigător, doi kilometri în pantă, gen Calea Moților în Alba Iulia. Cel mai greu traseu pe care am concurat vreodată. Problema e că la marș, la coborâre, nu îți permite regulamentul să îți dai drumul la picioare, întrucât genunchii trebuie să fie întinși„, a spus antrenorul Gabriel Avram. Pe podium au urcat Zenxia Ma (China) – 1:30.22, Jiayu Yang (China, deținătoarea recordului mondial) – 1:31.34 și Kimberly Garcia Leon (Peru) – 1:32.27. China a fost prima pe echipe, urmată de Grecia și India. Pentru Acatrinei este cel mai bun loc al său la un Campionat Mondial de marș, ea mai participând la Roma (2016) și (Taicang, China, 2018)

Mâine dimineață va lua startul și cealaltă sportivă din Cetatea Marii Uniri, Ana Rodean, prezentă în proba de 35 kilometri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea