// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia) – bronz la Campionatele Balcanice de marș | Unica medalie a delegației României, adjudecată de eleva antrenorului Gabriel Avram

Medaliată cu bronz la seniori și cu aur pe echipe la recentele Campionate Naționale de marș ce s-au desfășurat în luna martie la Alba Iulia, atleta Mihaela Acatrinei a adus singura medalie a delegației României prezentă la a cea de-a 17-a ediție a Campionatului Balcanic de marș, ce a avut loc recent în Serbia, la Zrenjanin.

Competiția balcanică a adunat la start 9 națiuni (Grecia, Turcia, Serbia, Croația, Moldova, România, Bulgaria, Slovenia și, în premieră, Ucraina), iar în clasamentul general România a ocupat locul secund, după Turcia, pe a treia treaptă a podiumului de premiere fiind Bulgaria (luându-se în calcul rezultatele tuturor concurenților, nu doar numărul de medalii).

Alba a avut în competiție 4 mărșăluitoare, pregătite de antrenorul Gabriel Avram, cel mai bun rezultat fiind reușit de Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița), clasată pe poziția a treia în proba senioarelor, pe distanța de 20 kilometri, cu rezultatul, o oră 45 de minute și 5 secunde. Tot în respectiva cursă, Bianca Molnar (CS Unirea Alba Iulia/ Clubul Sportiv Universitatea Reșița) a ocupat locul șapte (o oră 52 de minute și 44 de secunde).

La junioare 1 (pe distanța de 10 kilometri), Roxana Panța (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia) a încheiat în apropierea podiumului, pe locul patru (rezultatul 53 de minute și 18 secunde), iar la junioare 2 (cadete), pe distanța de 5 kilometri, Lorena Pașca-Igna (CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mariana Bucerzan) a obținut locul șase (cu timpul de 26 de minute și 20 de secunde).

Nu aveam cum obține timpi mai buni în condiții vitrege de concurs. O cursă extrem de grea, cu un traseu dificil, în care căldura și-a pus amprenta. Fetele merită felicitări că au rezistat și au încheiat traseul”, a declarat antrenorul Gabriel Avram. Următoarea competiție majoră cu participare albaiuliană se va desfășura în China, în 5 mai, la Taicang, Campionatele Mondiale de marș pe echipe, unde vor fi prezenta Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, șiantrenorul Gabriel Avram.

Dan HENEGAR