FOTO: Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia) – bronz la Campionatele Balcanice de marș | Unica medalie a delegației României, adjudecată de eleva antrenorului Gabriel Avram

Medaliată cu bronz la seniori și cu aur pe echipe la recentele Campionate Naționale de marș ce s-au desfășurat în luna martie la Alba Iulia, atleta Mihaela Acatrinei a adus singura medalie a delegației României prezentă la a cea de-a 17-a ediție a Campionatului Balcanic de marș, ce a avut loc recent în Serbia, la Zrenjanin.

Competiția balcanică a adunat la start 9 națiuni (Grecia, Turcia, Serbia, Croația, Moldova, România, Bulgaria, Slovenia și, în premieră, Ucraina), iar în clasamentul general România a ocupat locul secund, după Turcia, pe a treia treaptă a podiumului de premiere fiind Bulgaria (luându-se în calcul rezultatele tuturor concurenților, nu doar numărul de medalii).

Alba a avut în competiție 4 mărșăluitoare, pregătite de antrenorul Gabriel Avram, cel mai bun rezultat fiind reușit de Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița), clasată pe poziția a treia în proba senioarelor, pe distanța de 20 kilometri, cu rezultatul, o oră 45 de minute și 5 secunde. Tot în respectiva cursă, Bianca Molnar (CS Unirea Alba Iulia/ Clubul Sportiv Universitatea Reșița) a ocupat locul șapte (o oră 52 de minute și 44 de secunde).

La junioare 1 (pe distanța de 10 kilometri), Roxana Panța (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia) a încheiat în apropierea podiumului, pe locul patru (rezultatul 53 de minute și 18 secunde), iar la junioare 2 (cadete), pe distanța de 5 kilometri, Lorena Pașca-Igna (CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mariana Bucerzan) a obținut locul șase (cu timpul de 26 de minute și 20 de secunde).

Nu aveam cum obține timpi mai buni în condiții vitrege de concurs. O cursă extrem de grea, cu un traseu dificil, în care căldura și-a pus amprenta. Fetele merită felicitări că au rezistat și au încheiat traseul”, a declarat antrenorul Gabriel Avram. Următoarea competiție majoră cu participare albaiuliană se va desfășura în China, în 5 mai, la Taicang, Campionatele Mondiale de marș pe echipe, unde vor fi prezenta Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, șiantrenorul Gabriel Avram.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...