Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Micul pianist din Alba, la doar 8 ani, răsplătit cu distinctii la concursuri din toată Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitorul nostru e în copiii noștri. Nu este mai multă fericire decât să privim cum copiii noștri își găsesc treapta lor în viață. Foarte important este îndrumarea copilului în dezvoltare, educație. Muzica poate face o diferență. Muzica dezvoltă starea spirituală și emoțională, imaginația.

De la dezvoltarea intelectului, la insuflarea perseverenței și răbdării, muzica poate face minuni în viața copilului. Muzica învaţă copilul la munca de zi cu zi, aceasta aduce voința, îmbunătăţirea, dă o anume viziune a lumii. Muzica are, de asemenea, o mare importanță pentru formarea caracterului: dezvoltă perseverență, răbdare, capacitatea de a lucra, își susțin colegii, comunică cu oamenii în largul lor.

Desigur, copiii care studiază muzica se simt mai încrezători în societate și viața lor este mai armonioasă și mai colorată. Se întâmplă ca într-un „basm”, atunci când un copil își dă seama că muzica este pasiunea lui și isi vede viața nu mai cu muzica.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vă facem cunostința cu Tudor Bucatcă – pasiunea lui e pianul! Tudor Nicolae Bucatcă, a început la 6 ani studiul pianului sub îndrumarea dnei profesoare Vera Zelenscaia, in cadrul Liceului de Arte Regina Maria. După 1 an de studiu a inceput anul 2020 cu mari emoții la primul său concurs la Cluj, unde a obținut premiul II la Concursul Prietenii Muzicii.

Până în momentul pandemiei, viața creativă a micului artist a fost plină de spectacole live, care au fost organizate constant de profesorul său. Comunicarea în direct între muzician și public este foarte importantă, deoarece tocmai acesta este scopul muncii sale de zi cu zi – să cânte în fața publicului și să le ofere bucurie prin muzică. Dar, în ciuda tuturor dificultăților asociate pandemiei, dezvoltarea profesională și creativitatea nu s-au oprit. In condițiile excepționale de anul acesta datorate pandemiei, concursurile naționale și internaționale s-au mutat în mediul online, acesta solicitând o muncă suplimentară atât pentru elevi, profesori dar și pentru părinți.

Efortul muncii i-a fost răsplătit cu distinctii precum premiul de Excelenta la concursul „Virtuozii Primăverii” din București, urmate de Praga ,,Gold Europe Stars” premiul I; Spania „Word Art Games” premiul II; Polonia „XVI International Culture Caravan” premiul I; Ucraina „Music Wonderland” premiul III; Turcia „VI International Art Competition” premiul I și recet la București două premii I în cadrul „Concursului Național de Muzică Românească” organizat cu prilejul Zilei Naționale și Festivalul Internațional „Rezonanțe Sonore Online” 2020 – Ediția a II-a.

Acum Tudor are 8 ani și are un repertoriu pianist destul de mare și variat, care include lucrări de diferite stiluri – J.S Bach, J. Benda, W.Gillok, C.Czerny, C.A. Loeschhorn, S.Dragoi. Toate aceste reușite nu ar fi fost posibile fără susținerea, implicarea și devotamentul pentru instrument si meseria de dascăl al doamnei profesoare Vera Zelenscaia. Un profesionist desăvârșit care pe toată perioada acesta nici o clipă nu si- a neglijat elevii, căutând mereu soluții pentru buna desfășurare a studiilor. Tudor își organizează ziua în așa mod încât în primul rând să poată studia pianul. În fiecare zi comunică cu profesoara sa și trimite rapoarte video și audio despre cum se descurcă astăzi.

Vera Zelenscaia în fiecare zi îi stabilește noi obiective pentru dezvoltarea sa profesională, pentru ca Tudor să știe cum și pentru ce cântă la pian în fiecare zi. Tudor e foarte serios în pregătirea pentru competiție, studiază mult și cu sârguință, ascultă multă muzică. Actualmente are deja propriul său canal YouTube, care este actualizat în fiecare lună cu video noi. Tudor este un băiat bine educat, cu un suflet foarte fin. Își iubește cu drag mama, ia un exemplu de la tatăl său, încearcă să nu-i supere niciodată cu comportamentul său și să facă totul pentru a putea fi mândrii de succesele sale.

Își iubește prietenii, întotdeauna susține în timpul concertelor colegii săi pianiști, cu care studiază împreună în clasa profesoarei Vera Zelenscaia. Recent, a apărut în casa lui un nou prieten – o pisicuță mică și blândă Kitty, pe care o iubește și o îngrijește cu loialitate. Tudor este un copil deosebit și viața lui devine mai diversă și împlinită în fiecare zi datorită pianului. Și bineînțeles că are un vis, speră să ajungă un mare artist, să cânte pe marile scene și să bucure oamenii cu muzica lui.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Accident feroviar GRAV la Galați: O angajată a CFR a murit și alte trei persoane sunt rănite după ce o locomotivă a izbit un vagon de călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Accident feroviar GRAV la Galați: O angajată a CFR a murit și alte trei persoane sunt rănite după ce o locomotivă a izbit un vagon de călători

Un grav accident feroviar a avut loc, în seara zilei de sâmbătă, 25 martie, în Gara Galați. În urma coliziunii o femeie în vârstă de 53 de ani, de profesie conductor, care a intrat în stop cardio respirator, a fost dusă la terapie intensivă şi la scurt timp a murit.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR Călători.

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”, a transmis CFR Călători.

Ministrul Transporturilor cere anchetă și măsuri rapide, după accidentul feroviar produs în Gara Galaţi

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar.

I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit IPJ Galaţi, accidentul feroviar s-ar fi produs după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători din trenul Galați-Buzău

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis IPJ Galaţi.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Aurul mov la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: Versatilitatea lavandei explicată de un producător local

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Aurul mov la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: Versatilitatea lavandei explicată de un producător local

Olar Lidia, producătoare locală din județul Alba, se ocupă cu vânzarea produselor din lavandă. De la buchete, la odorizante de mașină și apă de lavandă, domnul Attila poate spune că se bucură din belșug de toate.

De opt ani de zile, doamna Olar se ocupă de vânzarea obiectelor de decor și a produselor pe bază de lavandă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lavanda este o plantă aromatică cunoscută pentru proprietățile sale relaxante și calmante, care pot avea o serie de efecte pozitive asupra sănătății. Iată câteva dintre acestea:

  • Reducerea stresului și anxietății – uleiul esențial de lavandă este utilizat în aromaterapie pentru a ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Inhalarea uleiului esențial de lavandă poate ajuta la calmarea sistemului nervos și la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, din organism.
  • Ameliorarea durerilor de cap – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor prin reducerea tensiunii arteriale și a tensiunii musculare.
  • Îmbunătățirea somnului – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la inducerea somnului și la îmbunătățirea calității somnului prin reducerea anxietății și a stresului.
  • Îmbunătățirea stării de spirit – lavanda poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit prin reducerea anxietății și a stresului, precum și prin stimularea producției de serotonină, un neurotransmițător care ajută la reglarea stării de spirit.
  • Proprietăți antiinflamatorii și analgezice – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor musculare și articulare.

Acestea sunt doar câteva dintre efectele pozitive ale lavandei asupra sănătății, dar este important să discutați cu un medic sau cu un specialist în aromaterapie înainte de a utiliza uleiul esențial de lavandă pentru a trata orice afecțiune.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Marius Hațegan: „Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”. Când se va ști numele candidatului, „altul decît ce se vehicula prin presă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marius Hațegan: „Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”. Când se va ști numele candidatului, „altul decît ce se vehicula prin presă”

Întrebat cine va fi candidatul liberal la primăria municipiului Alba Iulia, Marius Hațegan a răspuns că PNL este un „partid serios și vom avea un candidat un altul decât ceea ce se discuta și se zvonea prin presă”, o aluzie la faptul că Gabriel Pleșa nu va candida din partea PNL.

„Ceea ce pot să vă spun este că vom câștiga alegerile în Alba Iulia, nici nu se pune problema pentru că știm foarte bine ce așteptări au albaiulienii de la oamenii politici și PNL este singurul partid care poate și sigur va reuși să ducă la bun sfârșit aceste așteptări. Categoric Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”, a declarat Marius Hațegan la Radio Unirea FM.

Marius Hațegan este, la rândul său, unul din numele vehiculate pentru o eventuală candidatură la primăria municipiului Alba Iulia. Cine va fi desemnat, se pare că vom afla cu exactitate la sfârșitul acestei luni.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Noi suntem în proces de finalizare a sondajului, iar pe sfârșitul lunii îl vom avea finalizat. Nu putem anunța acest lucru intempestiv, trebuie să alegem momentul oportun pentru că este o chestiune importantă pentru noi, Partidul Național Liberal din Alba Iulia”, a mai spus Marius Hațegan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare