Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: ”Micul actor” – minispectacol oferit preșcolarilor din Cugir în cadrul proiectului ,,Curcubeul copilăriei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Cultură din Cugir a găzduit miercuri, 15 martie, un minispectacol cultural artistic deosebit de atractiv și educativ destinat preșcolarilor de la grădinițele ,,Prichindel” și Voinicel” din localitate, unități arondate Școlii Gimnaziale ,,Singidava” Cugir.

Evenimentul a avut loc ca urmarea unui parteneriat stabilit între Școala Gimnazială ,,Singidava” și Casa Orășenească de Cultură în cadrul proiectului ”Curcubeul copilariei – Ateliere creative pentru preșcolari”.

Principalii protagonişti ai manifestării au fost membrii Cercului de teatru al Casei de Cultură: Știrb Nedel Luana, Borza Helena, Bocșa Amelia, Popescu Mălina, Borza Mateo, Buruiană Adina, Cristea Luiza, Cristea Alessia, Motorga Mihai, Stafie Laurențiu, Țârlea Cristiana, Ștefan Radu pregătiţi de artista și regizoarea Maria Dodoc, care a pus în scenă un fragment din piesa ,,D’ ale carnavalului” de Ion Luca Caragiale.

La rândul lor, elevii Școlii Gimnaziale Singidava: Robert Bîte, Mădălina Puican, Miruna Sitaru, Georgiana Tecșa, Claudia Stan, Denis Spătaru, Flavia Vasile, Roxana Daraban și Andrei Sas coordonați de profesoara Nicoleta Văsuți au prezentat pentru cei mici și nu doar pentru ei, piesa ”L-am visat pe nenea Iancu”.

Publicul spectator a fost reprezentat de preșcolarii de la grădinițele amintite mai sus, însoțiți de părinți, de educatoarele Bîrsan Ilona, Lupu Anișoara, Țenea Norica și Uritescu Cornelia, precum și de elevi ai clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Singidava”, înv. Hațegan Corina.

Toți cei prezenți la activitate, au avut ocazia să se bucure și să aplaude, nu doar  frumusețea minispectacolului, dar și antrenantele jocuri de animație coordonate de membrii Cercului de teatru în frunte cu actrița Maria Dodoc. Au susţinut atmosfera de joc şi voie bună directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea, Diane Țigănilă – inspector de specialitate la Casa de Cultură, directorul și directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale Singidava Cugir, profesoarele  Floare Vlasea, respectiv Stela Predescu. (C.P.)

[nggallery id=3587]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea