Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 1-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Alb-negrii” s-au impus în duelul orgoliilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia s-a impus, cu emoții, în derby „de Alba” din deplasare cu Metalurgistul Cugir, scor 2-1 (1-0) și continuă marșul imbatabil din 2024.

Golul căpitanului albaiulian Răzvan Fetița (17) în primul mitan, a fost anulat de reușita juniorului Hăprianu (79) din actul secund. Gruparea din Cetatea Marii Uniri a marcat golul decisiv prin nou-intratul R. Nistor (89), dar în ultimele secvențe Vl. Popa (90+5) a ratat incredibil egalarea, din careul mic. Pentru Metalurgistul Cugir un egal împotriva rivalei ar fi avut însemnătatea unui succes.

Trupa lui Pelici are maximum de puncte în play-out, în vreme ce amfitrionii au suferit prina înfrângere în această fază a competiției. Un duel alert a însemnat disputa dintre cele două rivale, „alb-negrii” bifând al 6-lea joc direct fără eșec împotriva Metalurgistului. În urmă cu 3 săptămâni, în ultima etapă a sezonului regular, duelul direct s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, meci în care gazdele au egalat până la pauză.

După aspectul întâlnirii meritam un punct, prima repriză a aparținut adversarilor, iar actul secund a fost al nostru. Asta chiar dacă în primele 20 de minute am avut probleme și nu am înțeles de ce. Meciurile cu Unirea Alba Iulia sunt frumoase indiferent de locurile din clasament. Din păcata facem greșeli și s-au adunat multe în acest campionat„, a spus Lucian Itu.

Felicit jucătorii pentru această victorie muncită într-un derby local. A fost un joc disputat la ambele porți, puteam face 2-0 la ocazia lui Fetița, dar putea fi și 2-2 la ultima fază. Este bine că am câștigat, continuăm să evaluăm jucătorii, să încercăm să ne lămurim în perspectiva campionatului viitor, iar la final tragem linie„, a declarat Alexandru Pelici.

 

*0-1, MIN. 17: FETIȚA, reluare cu capul din 10 metri, la corner executat de Raicea.

*1-1, MIN. 79: lansat în adâncime de Șaucă, HĂPRIANU finalizează plasat în diagonală, pe jos, gol primit cu ușurință de Korbl.  A treia etapă la rând în care punctează echipierul gazdelor.

*1-2, MIN. 90: R: NISTOR, reluare cu capul la colțul scurt la centrarea lui Indrei, o greșeală Csapo

Ratare imensă Fetița (52), șut peste poarta goală după o degajare greșită Csapo. Gazdele solicită penalty (59) pentru henț la Lalici. Șut peste Cocan (72) din 15 metri. Giurgiu (74) – liberă respinsă de Csapo. Mâlnă (77) – șut pe lângă din 12 metri. M. Codrea (86) – șut blocat din careu. Hăprianu (90+2) – șut peste din careu

Un prim act început în nota de dominare a oaspeților care, firesc, au deschis scorul. Ulterior partida s-a echilibrat, cugirenii ratând două șanse bune de egalare.

Șut P. Păcurar (36), respins în lateral de Korbl. După un corner, reluare cu capul la colțul scurt Hăprianu în bară (37). Raicea (39) – șut în plasa laterală după o acțiune individuală.

Metalurgistul Cugir (locul doi, 28 de puncte) – CSM Unirea Alba Iulia (prima poziție, 35 de puncte), mâine, ora 17.00, în play-out.

Pelici a alcătuit o formație inedită, titularizându-l pe Korbl, debut la CSM Unirea. Puțini spectatori în tribune, în jur de 300 de persoane.

O dispută între rivale, primele două clasate din play-out, la 3 săptămâni distanță de precedenta întâlnire directă, o remiză, scor 1-1, din ultima etapă a sezonului regular (23 martie), meci în care „alb-negrii” și-au jucat ultima șansă de accedere în play-off. Albaiulienii, la prima deplasare din această fază a competiției, se mândresc cu faptul că sunt singura grupare din serie care nu a pierdut niciun meci în acest an, acel egal de la Cugir însemnând singurele puncte pierdute în primăvară. De partea cealaltă și amfitrionii au legat 3 jocuri fără eșec, precedenta reprezentație însemnând o victorie la Galda de Jos (3-2)

Metalurgistul: Csapo – R. Păcurar, Dohotariu, Vl. Popa, Tăban (63, Kiraly), M. Domșa (63, Udrea), P. Păcurar, Cocan, Hăprianu, Șaucă/ cpt, Bura (63, Raica); rezerve Perjeriu, L. Itu, Cârloanță, Gavrilă, A. Barbu, Onaci. Antrenor Lucian Itu.

CSM Unirea: Korbl – Vl. Stanciu (76, Sebaș), Ardei, Lalici, Giurgiu – Ardeiu (55, R. Nistor), M. Boldea, Mâlnă -Raicea (55, C. Cristea), Roșu (46, Indrei), Fetița/ cpt (70, M. Codrea); rezerve Bucur, Vomir, I. Grozav, Istrate. Antrenor Alexandru Pelici.

Arbitri A. Răcoare (Curtea de Argeș), V. Pânzaru (Brașov), M. Tunsoiu (Șinca Nouă) Observatori M. Salomir (Cluj-Napoca), Cr. Gîț (Deva)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea