Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 1-1 (1-1), în derby „de Alba” | Dezamăgire pentru „alb-negri”, care au ratat play-off-ul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dezamăgire pentru CSM Unirea Alba Iulia, care ratează calificarea play-off-ului! „Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri erau obligați să învingă la Cugir și să aștepte rezultate favorabile la Sebeș sau Mediaș.

Un regres comparativ cu sezonul precedent pentru echipa din municipiul reședință de județ, care în vară anunța că vrea promovarea în Liga 2!

PS: Nu în jocul de la Cugir a ratat Unirea Alba Iulia accederea în play-off!!! Această deziluzie este o consecință a modului în care s-a pornit sezonul… din toate punctele de vedere.

Astrele nu s-au aliniat pentru formația lui Alexandru Pelici, iar echipa fanion își va aniversa Centenarul în play-out, cursa de urmărire nedând roade. La Cugir s-au năruit toate speranțele uniriste, vizitatorii fiind sub presiune. CSM Unirea Alba Iulia a deschis scorul, a mai avut două bare, a ratat enorm, însă n-a fost suficient, nu a fost nici măcar o victorie de consolare și nici contracandidatele nu s-au împiedicat. La final, nervii au degenerat, iar în dreptul gazdelor au apărut 3 cartonașe roșii!!!!

În primele jocuri din play-out, Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin și CSM Unirea Alba Iulia – Viitorul Cluj.

Obiectivul nostru nu a fost să încurcăm pe cineva, așa cum am spus-o și înainte de joc nu ne interesează cine intră în play-off. Interesul nostru a fost să facem un joc bun. Rezultatul a fost unul echitabil, cu ocazii de ambele părți. Atât s-a putut anul acesta, va fi ceva inedit pentru noi să jucăm în play-out. Pe de altă parte, nu ai voie să faci așa ceva, în primăvară am primit 5 cartonașe roșii, fără să fi lovit pe cineva„, a spus Lucian Itu.

„Sentimentul nostru este că trebuia să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a învinge în acest meci ca o finală, dar nu am reușit. Este supărător că nu am câștigat, să fi încheiat această serie cu fruntea sus. E nevoie de luciditate în asemenea meciuri importante, să nu mai facem gafe. Mulțumesc colegilor mei pentru tot ceea ce am făcut în intenția de a prinde trenul de play-off. În play-out o să încercăm diferite formule și o să dăm șanse jucătorilor care au evoluat mai puțin„, a precizat Alexandru Pelici.

Actul secund începe cu ratarea lui Fetița (48), din careul mic. Reluare alături Ardei (55). Gazdele solicită penalty la un duel aerian Bucur – Cocan (52). Șut în bară Giurgiu (61) din interiorul careului. Șut Indrei (63) prins în doi timpi de Csapo. M. Codrea (82), cap alături. Șut Indrei (87), respins de Csapo cu piciorul. Voleu Roșu (87), respins de portar. Ratare imensă Raica (90+3) – scăpat singur, a trimis pe lângă. Faza următoare Vitinha respinge din fața porții goale. Giurgiu 990+4), lovitură liberă milimetric pe lângă.

La pauză, CSM Unirea este în  afara play-out-ului, ținând cont de rezultatele de la Mediaș, ACS Mediaș – Unirea Ungheni 1-1 și CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița 2-0.

*0-1, MIN. 21: GIURGIU, gol din penalty, lovitură obținută de Fetița, faultat de Csapo

*1-1, MIN. 41: BURA înscrie după un corner, din careul mic, la recentrarea lui Hăprian

Fetița (10) nu ajunge un balon centrat de E. Codrea. Tot el șutează în transversală (17), din 10 metri. Bucur (27) intervenție excelentă în fața lui Cocan.

În jur de 500 spectatori prezenți la meci, între care și o galerie albaiuliană.

În formula gazdelor, iarăși titular antrenorul Lucian Itu, iar la vizitatori în premieră în primul unsprezece Ardei.

Sâmbătă, la ora 15.00, pe „Arena Cugir”, în ultima rundă a sezonului regular, se dispută derby-ul „de Alba” dintre Metalurgistul Cugir și CSM Unirea Alba Iulia, un duel cu o miză imensă pentru vizitatori. Rivalitatea dintre cele două combatante cunoaște astfel un nou episod fierbinte: albaiulienii își joacă sub Drăgana ultima șansă de a se califica în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3, însă depind și de ce se va întâmpla la Sebeș sau Mediaș!

Mereu duelurile dintre cele două grupări, indiferent de conjunctură și poziția din clasament, au avut o orgolii și ambiții suplimentare, iar această întâlnire, cu atât mai mult, se anunță una incendiară.

Metalurgistul: Csapo – R. Păcurar, L. Itu, V. Popa, Vitinha – Șaucă, Udrea, Cocan, Hăprianu (83, Coman), Cîrloanță, Bura (88, Onaci), (82, Raica); rezerve Perjeriu, Neagu, Gavrilă, M. Domșa, Barbu. Antrenor Lucian Itu.

CSM Unirea: Bucur – Vomir, Ardei, Lalici (60, Roșu) – V. Stanciu (70, Sebaș), C. Cristea (46, M. Boldea), Giurgiu, E. Codrea – Istrate (46, Indrei), Fetița, Raicea (68, M. Codrea) ; rezerve Stoian, R. Nistor, Mâlnă, I. Grozav. Antrenor Alexandru Pelici

Arbitri M. Chioran (Florești), G. Suciu (Câmpia Turzii), P. Pojar (Cluj-Napoca) Observatori  I. Duma (Sibiu), I. Enea (Bălești)

Eliminări: M. Neagu (de la gazde) în minutul 65  (de pe bancă), Udrea (90+3), Șaucă (după încheierea jocului)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea