Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Membrii clubului IMPACT „Zâmbiricii norocoși” și proiectele de voluntariat în orașul Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După un an de activitate, Clubul IMPACT „ Zâmbiricii norocoși” al Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir desfășoară în prezent, două noi proiecte de voluntariat, realizate cu sprijinul financiar al Fundaţiei Noi Orizonturi, ca parte a proiectului IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor.

club Impact Cugir (11)Cum la lansarea competiției de proiecte copiii nu s-au putut hotărî asupra unui singure idei de voluntariat, membrii clubului au avut entuziasmul și ambiția de a pune în practică ambele inițiative.

Prima dintre ele se intitulează „De la mine pentru tine” și se adresează în mod direct unor persoane vârstnice din orașul Cugir, pe care copiii și-au dorit să le întâlnească, să le cunoască și să încerce să le înveselească măcar câteva dintre momentele traiului zilnic. Cu susținerea Serviciului Public de Asistență Socială, ei au organizat în 14 decembrie, o astfel de întâlnire la Centrul de Zi, unde 13 persoane trecute de 60 de ani le-au împărtășit experiențe de viață, amintiri din perioada copilăriei, a zilelor de școală și a clipelor de sărbătoare. Firește că toate aceste minunate povești au fost învăluite de acorduri de colinde și colorate cu multe, multe zâmbete.

În paralel, cei 30 de membrii ai clubului, coordonați de liderii profesori Nicoleta Văsuți, Bogdana Sabău și Viorica Drogoțel, desfășoară o campanie de strângere de fonduri pentru cadourile ce vor fi înmânate unor persoane nevoiașe în preajma sărbătorilor de iarnă. Cum pentru aceasta au confecționat din timp tot felul de mascote hazlii și podoabe pentru bradul de Crăciun, probabil că i-ați și întâlnit la vânzarea de produse în centrul orașului.

Iar în luna ianuarie, Zâmbiricii vor desfășura proiectul C.R.E.A.T.I.V., mai exact vor organiza diferite ateliere în cadrul cărora să le ofere prilejul copiilor de 5-10 ani de la școlile din oraș, să-și descopere propriile talente exersând pictură, muzică, dans, teatru și tehnica origami.

Reprezentanta Clubului IMPACT, profesor Bogdana Sabău ne-a declarat: „Așadar dacă veți întâlni Zâmbiricii pe stradă, nu-i ocoliți și nu le întoarceți spatele: din preaplinul lor sufletesc, ei vor doar să vă reamintească să zâmbiți mai des, în ciuda greutăților cotidiene!”. Proiectul clubului IMPACT „Zâmbiricii norocoși” Cugir are loc în cadrul proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, implementat de Fundaţia Noi Orizonturi prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

„IMPACT’’, reprezintă model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor” – Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 –2014,în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 74.630 Euro.

   Constantin PPREDESCU

[nggallery id=1416]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea