Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ ”Marșul dragostei” – marcat la Cugir de tinerii din grupul țintă al proiectului INCLUZIV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu ocazia zilei de Valentine’s day, tinerii din grupul țintă al proiectului INCLUZIV – investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir, alături de alți tineri ai orașului au marcat joi, 14 februarie, evenimentul cu un ”Marș al dragostei”.

Participanții, sub îndrumarea expertului local pe problemele romilor, Roman Cristinel și a partenerilor din cadrul proiectului au format o inimă apoi s-au organizat în marș spre Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”. Tinerii din zonele Coșbuc, Râu Mic, Rozelor au fost implicați în activități și conștientizați cu privire la posibilitatea exprimării iubirii atât de ”Valentine’s day” cât și de”,Dragobete”. Pe traseu, participanții au împărțit locuitorilor orașului baloane roșii și produse hande – made tematice realizate chiar de ei, în cadrul activităților organizate de SPAS – partener P4 al proiectului.

Această activitate a vizat diminuarea efectului de discriminare, implicarea tinerilor în viața comunității și atragerea atenției că discriminarea și rasismul nu își au loc în orașul Cugir. La eveniment au luat parte: echipa SPAS – partener în proiectul INCLUZIV, precum și cadre didactice de la Școlile Gimnaziale ,,Singidava și ,,Iosif Pervain”. Marșul s-a încheiat prin interpretarea unor melodii instrumentale executate de membrii formației din cadrul Clubului de asistență comunitară Cugir.

În perioada februarie 2018 – februarie 2021 se implementează în orașul Cugir proiectul INCLUZIV – investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir, care are drept Obiectiv general: Promovarea accesului egal la măsuri integrate de educație, ocupare, antreprenoriat, servicii sociale, acte, locuire, anti – discriminare pentru persoanele din zone urbane marginalizate (ZUM) din orașul Cugir jud. Alba aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome. O activitate relevantă a proiectului o constituie Campanii de informare și conștientizare/ acțiuni specifice în domeniul combaterii discriminării și acțiuni de implicare activă și voluntariat al membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea