Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Maraton de microblading, în scop caritabil, la Alba Iulia: Cinci artiști români, specializați în micropigmentare, vor pune un zâmbet pe chipul celor afectați de cancer sau alopecie

Publicat

în

”Cred în frumusețe, lupt alături de tine”, maraton de microblading, în scop caritabil, la Alba Iulia. Cinci artiști români, specializați în micropigmentare, vor pune un zâmbet pe chipul celor afectați de cancer sau alopecie.

Din țară și din străinătate, 5 artiști români, specializați în micropigmentare, vin la Alba Iulia, într-o primă ediție a unui eveniment fără precedent în România: ”Cred în frumusețe, lupt alături de tine”. Împreună au pus la cale un maraton de fapte bune, desfășurat pe parcursul zilei de 19 august, când își vor pune aparatura, priceperea și talentul la treabă, corectând și remodelând sprâncenele persoanelor afectate de lupta cu cancerul ori care suferă de alopecie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Absolut pro bono, absolut gratuit, la inițiativa albaiuliencei Anei Oprea (vine din Spania), o mână de artiști: Medi Kiss (Belgia), Andreea Degan (Alba Iulia), Bianca Horhoi (Mediaș) și Nik Radu (Sibiu), vor pune zâmbete pe chipurile celor greu încercați.

În ciuda numeroaselor descoperiri din ultimele decenii și a terapiilor inovatoare apărute împotriva cancerului, numărul românilor cu boli oncologice crește alarmant, de la an la an. Conform celor mai recente estimări, incidența cancerului în România este mai mare cu aproximativ 9.000 de cazuri noi în 2019, față de anii precedenți.

Venind din lumea frumosului, Ana Oprea, Medi Kiss, Andreea Degan, Bianca Horhoi și Nik Radu, sunt convinși că cel mai frumos machiaj al unei femei este de fapt zâmbetul sau. În acest sens, au decis să se implice activ pentru a aduce bucurie pe chipurile supraviețuitoarelor de cancer.

”Pentru că una dintre consecințele tratamentelor agresive de chimioterapie și radioterapie este pierderea sprâncenelor, încurajam pacientele să încerce metode alternative care pun în evidență feminitatea și atractivitatea.

O reamintire permanentă a faptului că sunt frumoase, este tehnica microblading, o procedura de ultima generație ce presupune introducerea pigmentului în stratul superior al dermului prin «redesenarea» firelor de păr din sprânceană, imitându-le perfect culoarea, grosimea și orientarea. Cu ajutorul acestei tehnici se pot face corecții de culoare, formă și poziționare a sprâncenelor, dând astfel un efect de lifting facial.

Durata de ”viață” a procedurii este de aproximativ un an și jumătate, perioadă care poate varia mai mult sau mai puțin, în funcție de particularitățile fiecărei persoane în parte. Un aspect important este faptul că avem garanția unui brand internațional în ceea ce privește pigmenții utilizați, care sunt testați dermatologic și adaptați la normele europene.

Procedura se efectuează în condiții de maxima igienă, doar cu consumabile de unică folosință. Proiectul «Cred in frumusețe, lupt alături de tine» este o colaborare din suflet pentru suflet, o campanie în cadrul căreia oferim gratuit, ședințe de microblading femeilor care și-au pierdut părul natural din sprânceană în urma violentelor tratamente cu citostatice.

Pentru că am întâlnit cazuri în care pacientele ajung până în punctul în care se autoizolează datorită standardelor înalte de frumusețe impuse de societate, le încurajam să se lase pe mâna noastră și să accepte să le redăm magia încrederii de sine. Știm cu toții că atitudinea pozitivă contribuie foarte mult la sănătate, unii medici susținând chiar că este cel mai important factor în lupta cu cancerul.

Tocmai de aceea suntem onorați să facem parte din proiectul «Cred în frumusețe, lupt alături tine», campanie care este de fapt o încercare de diminuare a efectelor triste generate de aceasta boală cruntă și care intenționează sa pună în evidență acea frumusețe aparte ce răzbate de sub multă luptă.

Menționăm că acest eveniment nu ar fi fost posibil fără ajutorul mass mediei locale, Ziarul Unirea, care a făcut public proiectul nostru, primăriei Alba Iulia, care ne-a susținut demersul punându-ne la dispoziție, în mod gratuit, spațiul de desfășurare și nu în ultimul rând persoanelor cu suflet mare care au avut o contribuție majoră dar au dorit să rămână în anonimat.

Cu aceasta ocazie vrem să mulțumim tuturor pentru implicarea socială și emoțională și să invităm toate pacientele doritoare de schimbare, să se programeze la numărul de telefon 0753.108.855. Credem cu tărie că «frumusețea trezește sufletul la viața”, deci, lasă-te ajutată!», transmite Ana Oprea.

”Cred în frumusețe, lupt alături de tine” marchează lupta împotriva efectelor cancerului, chiar în inima României, la Alba Iulia. Acest eveniment, în primă ediție, va avea loc în 19 august, cu începere de la ora 9.00, la Centrul de Resurse al Primăriei Alba Iulia, Academia Doamnelor, de pe strada Gladiolelor, nr. 3A.

[nggallery id=7328]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Publicat

în

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud își exprimă nemulțumirea față de conducerea unității medicale. Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.

„Ne plimbă de la Ana la Caiafa, nu ne dau nici un răspuns și nu vor să organizeze nici un examen. Am făcut o sesizare către conducerea spitalului pe care am semnat-o toți și nu știm nimic, dacă plecăm în 6 iunie, dacă se face concurs. Conducerea spitalului nu a făcut demersurile necesare pentru a primi fondurile necesare pentru a păstra cei 67 de angajați”, au transmis reprezentanții cadrelor medicale pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit legii 70/2022 personalul din unitățile sanitare cu paturi, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, instituțiile de asistență socială, încadrat fără concurs pe perioada determinată, pe posturi de execuție, în perioada stării de alertă, va putea ocupa, pe durata nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ni s-a spus că bani nu sunt pentru că nu facem externări, păi cu un oncolog care nu are secție, reumatolog care nu are secție, ce externări să faci. Am întrebat ce număr de personal este necesar spitalului, potrivit normelor. Ni s-a răspuns că ar fi nevoie de peste 100, cu noi cei 67, cu tot. Nu știm ce să facem, timpul trece, 6 iunie se apropie, iar noi ne-am pus viețile și familiile în pericol și nu primim nici o șansă. Măcar să susținem examenul și vedem câți iau notă peste 6, pentru că poate nu toți suntem capabili de 6. Nu am primit nici un răspuns scris, nici un răspuns verbal, trece azi și vine mâine și noi nu știm ce vom face”, au mai transmis reprezentanții cadrelor medicale.

Potrivit unui studiu realizat de Frames Media, România are un deficit de 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Publicat

în

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au făcut un apel la oamenii care doresc să doneze sânge și trombocite grupa A și B pozitiv.

Avem multe solicitări de sânge și trombocite pe grupele A pozitiv și B pozitiv. Rugăm persoanele sănătoase ,care au aceste grupe ,să vină la noi în centru să doneze sânge. Vă așteptam ! Telefon : 0258834050″, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la Câmpeni: Pompierii intervin pentru stingerea unei stive de lemne în flăcări

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la Câmpeni: Pompierii intervin pentru stingerea unei stive de lemne în flăcări

Un incendiu a avut loc marți, 17 mai, în jurul orei 13.00, la o stivă de lemne din localitatea Câmpeni, județul Alba.

Stația de pompieri Câmpeni a fost solicitată să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Câmpeni, strada Gării. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu flacăra vizibilă la o stivă de lemne.

Incendiul a fost localizat și lichidat de către pompierii militari prezenți la locul evenimentului.

Elit - Gustul Desăvârșit

La momentul de față se lucrează la îndepărtarea efectelor negative produse de incendiu. Fără alte probleme deosebite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare