Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO: Make-up artistul Diana Lechințan a lăsat Bucureștiul pentru ”Cealaltă Capitală” – Alba Iulia, orașul său natal. Ce noutăți a adus cu ea, în materie de cosmetică

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

machiaje diana08Alba Iulia se poate mândri cu un nou make-up artist talentat, care printr-o ”joacă” de culori reușește să pună în valoare frumusețea unei femei. Este vorba despre Diana Lechințan, o tânără de 27 de ani, pasionată de tot ceea ce ține în general de beauty&fashion. Timp de un an de zile, a participat la diverse seminarii, cursuri de specializare în make-up și cosmetică în București, dar a și activat într-un salon din capitală, iar acum s-a întors în orașul său natal, Alba Iulia, unde dorește să-și continue cariera în acest domeniu.

Într-un interviu acordat ziarului Unirea, Diana a vorbit despre cum a descoperit pasiunea pentru make-up și cosmetică, despre parcursul ei profesional, despre machiaj și greșelile întâlnite cel mai des, dar și despre ultimele tendințe în materie de make-up.

diana lechintan 1”Deși am urmat cursurile facultății de Știinte Economice cât și masteratul în cadrul Universității <1 Decembrie 1918> Alba Iulia, pasiunea pentru make-up și cosmetică a câștigat destul de mult teren în viața mea. De câțiva ani, am început să-mi machiez prietenele pentru diverse evenimente și de aici motivarea pentru a-mi dezvolta aceste aptitudini. Pentru că un machiaj frumos și o față îngrijită sunt combinația perfectă, am decis să-mi lărgesc orizonturile și spre cosmetică”, spune tânăra albaiuliancă.

Așa se face că, în urmă cu mai bine de un an de zile, a luat calea Bucureștiului pentru a se perfecționa în domeniu. Tânăra economistă a participat la un curs de inițiere și specializare în cosmetică și make-up la Școala Internațională ”Christine Valmy” din București, apoi la cursuri pentru perfecționare cosmeticiene derulate de Daniela Dinca, dar și la seminarii demonstrative de make-up Melkior sau Paesse, cel din urmă fiind susținut de make-up artistul Anca Rădulescu, un nume cunoscut în industria frumuseții.

A lăsat Bucureștiul pentru ”Cealaltă Capitală” – Alba Iulia

După ce s-a asigurat că are un bagaj de cunoștințe în domeniu, a început să activeze serios în cadrul unui salon din București (Linda), acolo unde a acumulat și experiență, însă calmul urbei a întors-o acasă, la Alba Iulia. Odată revenită în orașul natal, Diana și-a deschis un PFA, iar acum lucrează și își așteaptă clientele la salonul Studio ”Vogue”, aflat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

O cosmeticiană bună nu își practică doar meseria, ci trăiește pentru pasiunea ei”, este motto-ul după care se ghidează Diana.

Concurența pe piața saloanelor de înfrumusețare în Alba Iulia este tot mai mare, astfel că tânăra s-a gândit să aducă și noutăți în materie de cosmetică. Una dintre acestea ar fi epilarea cu pastă de zahăr, o metodă provenită din Orientul Mijlociu. ”Pasta de zahăr este un produs 100 % natural, conține doar zahăr, apă și suc de lămâie, având consistența mierii, iepilare cu pasta de zaharar îndepărtarea părului cu ajutorul acesteia este singura metoda de epilat care nu are contraindicații (doar eventuale alergii la unul dintre ingredienți)”, explică Diana. În plus, această metodă reduce durerea la jumătate compartiv cu epilarea cu ceară, iar pielea se calmează instantaneu.

Microdermabraziunea cu particule de diamant ar fi o altă noutate în Alba, în materie de cosmetică, iar mai multe despre această tehnică ne spune chiar ea: ”Aparatul de microdermabraziune ne oferă un peeling mecanic care elimină stratul cornos al pielii format în principal din celule moarte și în același timp se accelerează producția de celule noi în stratul bazal, profund al epidermei. Acesta oferă rezultate instant, dar și durabile, tratamentul este complet nedureros și nu există efecte secundare. Este potrivit pentru orice tip de ten, inclusiv pentru cele seboreice (atenuează vizibil pori dilatați). Rezultatele microdermabraziunii cu pulbere de diamant sunt extraordinare în reducerea ridurilor fine, a cicatricilor, a petelor pigmentare și a porilor”.

De pe lista de oferte a Dianei nu lipsesc nici tratamentele faciale anti-age cu celule stem, de hidratare, antirid, peeleng-ul chimic AHA, tratamente pentru tenul acneic, pentru petele pigmentare, extensiile de gene fir cu fir sau chiar electromachiaje diana02stimularea corporală. Legat de produsele folosite, în materie de tratamente cosmetice ea a ales să lucreze cu gama profesională Bruno Vassari – dermatocosmetice cu rezultate imediate, iar pentru pentru make-up firme precum Paris Berlin, SLA, Inglot, Atelier Paris, Make Up For Ever, Roubloff . Sfatul Dianei pentru fete este să folosească dermatocosmetice pentru machiajul de zi cu zi și să aleagă produsele profesionale la evenimente.

Cum îți alegi crema potrivită pentru față

De multe ori întâmpinăm dificultăți în alegerea cremelor. Ingredienții activi sunt cei care dau efectul cremelor, astfel pentru hidratare este nevoie de o cremă cu aloe vera, colagen, elastină, acid hialuronic, miere, iar pentru un ten acneic este recomandată crema cu ulei din semințe de in și coenzima Q10.

Dacă prezinți un ten cuperotic, este nevoie de o cremă cu castane de India, în vreme ce un ten matur necesită o cremă cu colesterol, extract de rozmarin sau păpădie. Pentru femeile care caută o cremă antirid, alegerea perfectă ar fi cea care are ingredienți precum colagen, elastină, miere, lăptișor de matcă.

Cum trebuie să arate machiajul pentru o zi obișnuită. Câteva sfaturi de care trebuie să ții cont

În ceea ce privește machiajul pentru o zi obișnuită, Diana recomandă unul cât mai simplu, natural, iar în acest sens oferă câteva sfaturi: ”Când te machiezi lumina joacă un rol important, așa că ai grijă ca în încăpere să fie o lumină caldă, astfel vei putea aprecia corect necesarul din produsele de machiaj. Lumina rece te induce în eroare și o să ai tendința să exagerezi. Machiajul de zi se caracterizează prin naturalețe, deci recomand culori calde, deschise iar tușul și rimelul armonizează foarte bine. Nu uita să conturezi sprâncenele pentru că ele dau expresia feței. Aspectul machiaje diana19de” ten sănătos” poate fi evidențiat prin aplicarea unui blush în nuante de piersică. Nu aplica ziua iluminator pe pomeți”.

Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile cu privire la machiaj

”Pe primul loc aș pune nuanța fondului de ten aleasă greșit”, a declarat Diana, precizând că aceasta se testează pe mandibulă și nu pe mână, cum o fac majoritatea fetelor. Astfel, se evită diferențele dintre față, gât și decolteu. Este importantă de asemenea și fixarea acestuia cu pudră.

O altă greșeală ar fi linia de tuș tremurată: ”Dacă nu ai îndemânarea potrivită pentru a trasa o linie de tuș perfectă atunci încearcă să folosești un tuș-creion sau chiar un șablon. O altă soluție ar fi trasarea unor puncte simetrice pe care să le unești ulterior (în ajutorul vostru, se găsesc tutoariale pe youtube). Nu exagera cu lungimea codiței, în special pentru un look de zi”, recomandă Diana reprezentantelor sexului frumos.

Nu folosi culori de ruj tari dacă ai buzele subțiri. Nuanțele reci, puternice sau dark sunt în tendințe, dar nu se pretează pe buzele subțiri”, explică Diana. De partea cealaltă, pentru buzele cu volum dezvăluie câteva trucuri: ”Exfoliază buzele, definește linia superioară și cea inferioară (poți chiar ieși ușor din contur) cu un creion de buze, apoi aplică rujul preferat. O altă idee ar fi buzele ”ombre”. Pentru o rezistență mai mare a rujului, aplicați un strat de pudră peste acesta, o să observați că matifiază, iar dacă nu vă place reveniți cu încă un strat de ruj peste pudră.

Machiajul de mireasă

Când spunem mireasă automat ne gândim la ceva boem și pentru un asemenea rezultat trebuie urmați câțiva pași. Pentru început, cu o săptămână înainte se efectuează un tratament cosmetic. Tenul trebuie foarte bine hidratat, punctează Diana. Potrivit acesteia, la mirese sunt obligatorii genele false, iar sprâncenele trebuie să fie ideale. De asemenea, trăsăturile feței pot fi corectate (mai ales că e în mare vogă contouringul feței și arată foarte bine în poze).

Tendințe în make-up pentru anul 2016

Dacă e să vorbim despre ultimele tendințe în materie de make-up, acestea ar fi sprâncenele groase, genele voluminoase și rujurile de nuanțe închise. ”Încep cu genele, pentru că sunt un „must”. Anul acesta nu folosim genele false doar la ocazii speciale, ci le „etalăm” cât mai des, iar variantele sunt: extensiile de gene, gene individuale și gene bandă. Se poartă genele groase, bine conturate. Tușul negru trebuie să se regăsească neapărat în trusa de frumusețe, alături de rujuri de nuanță închisă, până și un look vampy este admis. Pe de altă parte, pielea bronzată și nuanțele strălucitoare se potrivesc perfect”.

Diana Lechințan garantează servicii de calitate la cele mai mici prețuri, așadar nu evitați să-i călcați pragul salonului – ”Studio Vogue”, aflat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, etj. II, strada Mihai Viteazul, nr. 31. Iar dacă doriți să-i urmăriți activitatea, o puteți face pe pagina sa de facebook  Diana Lechințan – Esthetician & Make-up artist.

[nggallery id=1556]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea