Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Lupta pentru reinstaurarea monarhiei se duce și la aproape 40 de grade Celsius. Acțiune ANRM la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actiune ANRM Alba Iulia 2013 (23)Filiala din Alba a Alianței Naționale pentru Reinstaurarea Monarhiei (ANRM) a organizat luni pe străzile din Alba Iulia o acțiune dedicată Zilei Imnului Național.

Circa 15 membri și voluntari ai ANRM din județul nostru s-au întâlnit la ora 18.00, în fața Catedralei Reîntregirii, de unde, accesorizați cu drapele și fotografii cu familia regală, au mărșăluit prin Parcul Unirii și Bulevardul Transilvaniei și au împărțit flyere cu textul celor doua imnuri naționale: „Desteapta-te romane” și „Traiasca Regele”.

Deși afară era o temperatură de aproape 40 de grade Celsius, majoritatea trecătorilor a acceptat pliantul regaliștilor, însoțit eventual de o scurtă explicație legată de scopul evenimentului. Participanții la acțiune au explicat că este vorba despre un flashmob cultural de popularizare a Imnului Regal „Traiască Regele” – imnul de stat al Romaniei în timpul luptei pentru reîntregire in 1913-1919, imnul de stat al României Mari și imnul care a insoțit ostașii ce au luptat pentru apărarea hotarelor țării și pentru libertatea poporului român pe fronturile celui de-al doilea război mondial.

Alianța Națională pentru Reinstaurarea Monarhiei a organizat evenimente similare cu cel de la Alba Iulia, în alte șapte orașe ale țării, cum sunt Cluj-Napoca, București, Timișoara, Galați. șamd. Scopul declarat al acestei mișcări, după cum reiese foarte clar din numele pe care îl poartă, este ca folosind instrumentele democratice, în România să fie reinstaurată Monarhia.

„Este una dintre Actiune ANRM Alba Iulia 2013 (30)primele acțiuni pe care filiala din Alba a Alianței Naționale pentru Reinstaurarea Monarhiei le organizează și încercăm să împărțim câteva flyere prin care vrem să informăm populația despre cine suntem noi și să le oferim cadou cele două imnuri ale României. Avem speranța ca în viitor să intrăm în rând cu lumea. Asta ar fi finalitatea și eu cred că o astfel de schimbare pentru România ar reprezenta tocmai un pas spre normalitate.

Cred că în Alba există o simpatie pentru ideea reinstaurării Monarhiei care se ridică la peste 10 la sută din populația județului”, a explicat unul dintre organizatorii evenimentului și co-președinte al ANRM Alba, Mircea Trifu.

Un alt organizator al acțiunii, Cristian Gruiță, s-a arătat mulțumit de cum s-a desfășurat evenimentul, exprimându-și încrederea că pe viitor la acest gen de manifestări civice vor participa tot mai multe persoane din Alba care cred în Monarhie, ca și o alternativă la sistemul actual de putere din România.

“Este un eveniment foarte frumos. Așteptăm să apară cât mai multe evenimente de acest gen, sperăm să vină cât mai multă lume, pentru că noi, ca și alții din Alba Iulia care nu sunt cu noi, cred în Monarhie. Trăiască Regele!”, a declarat pentru ziarul Unirea, co-președinte al ANRM Alba, Cristian Gruiță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, ursul a fost zărit pe raza cartierului Oarda, din Alba Iulia, în apropiere de casele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea