Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Lucrări pentru construcția unei săli de activități pentru Direcția Programe Alba Iulia: Achiziție publică lansată de primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Lucrări pentru construcția unei săli de activități pentru Direcția Programe Alba Iulia: Achiziție publică lansată de primărie

Municipiul Alba Iulia, în calitate de autoritate contractantă, are onoarea să vă invite să participaţi la procedura de atribuire a contractului de achiziţie de Lucrări de „Modernizări interioare, lucrări de construcţie, pardoseli, tâmplărie, lambriuri, finisaje pentru sala de activităţi, str. Bucovinei, nr. 6, Alba Iulia, judeţ Alba, în cadrul proiectului „O noua viaţă în „LUMEA NOUĂ” – Alba Iulia”.

Amplasamentul se află în Municipiul Alba lulia, pe strada Bucovinei nr.6, reprezentând clădirea in care funcţionează Direcţia Programe din cadrul Primăriei Municipiului Alba lulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Clădirea are un regim de inaltime D+P+M si a fost construita in anul 2009, desfasurand-se pe o suprafaţa construita de 444,00 mp si o suprafaţa desfasurata de 504,00 mp.

Din punct de vedere geometric, clădirea existenta studiata este alcatuita din 2 volume poziţionate in forma de L, unul orientat nord-sud, cu regim de inaltime D+P+M, iar cel de-al doilea orientat est-vest, cu regim de inaltime Parter, acesta din urma fiind si volumul asupra caruia se va interveni prin lucrările detaliate in prezenta documentaţie.

Regimul tehnic

– aspectul cladiriror, reclamelor si elementelor de mobilier urban va fi subordonat exigentelor specifice unui centru cu importanta simbolica si culturala deosebita;

– arhitectura clădirilor va tine seama de caracterul general al zonei si de aspectul clădirilor din vecinătate cu care se afla in relaţii de co-vizibilitate;

– se va acorda atentie modului de tratatre a faţadelor si acoperişurilor sau teraselor perceptibile intr-o prespectiva descendenta din Cetate;

– in planşa cu faţada principala a construcţiei propuse, se vor desena si faţadele construcţiilor intregului front stradal;

– volumetria noilor construcţii ca si modul de realizare al faţadelor trebuie avizat in Comisia de Urbanism la faza DTAC;

– se interzice închiderea balcoanelor la construcţiile de locuinţe colective existente;

– termoizolarea si alegerea culorilor pentru faţadele construcţiilor existente se va face numai cu acordul Comisiei de Urbanism;

– se interzic firmele comerciale care modifica aspectul iniţial proiectat al faţadei;

– interventiil easupra clădirilor cu valoare arhitecturala, istorica, ambientala sau memoriala, chiar daca acestea nu sunt clasate, se vor autoriza numai daca acestea nu afecteaza valoarea identificata, după caz.

– fiecare parcela va dispune de o platforma sau de un spaţiu interior destinate colectatrii deşeurilor menajere, dimensionate pentru a apermite colectarea selectiva a deşeurilor si accesibile dintr-un drum public.

Lucrările propuse

– Coborârea parapetului golurilor existente fara modificări structurale;
– Construirea unui windfang interior pe structura uşoara;
– Realizare acces lateral pe latura de nord a clădirii in zona golului existent;
– închiderea golului intre sălile existente;
– Refacere copertine exterioare in zona intrărilor pe structura metalica uşoara;
– Placarea pereţilor interiori si a tavanelor cu placaj decorativ HPL;
– Remobilare scaune, birouri, mese, pupitru ;
– Construire podium interior;
– Montare mocheta de trafic;
– Montare plinte;
– Refacere sistem de iluminat cu reflectoare montate pe sine;
– Refacere tamplarie exterioara inclusiv pervaze si glafuri;
– Montare jaluzele interioare;
– Revizuire instalaţie de curenţi slabi: internet, video, audio;
– Refacere finisaje interioare si exterioare;
– Refacere instalaţie electrica.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

28 martie| Extinderea canalizării pe strada Arțarului din localitatea Oarda, pe masa Consiliului Local, în ședință

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

28 martie| Extinderea canalizării pe strada Arțarului din localitatea Oarda, pe masa Consiliului Local, în ședință

Aleșii Consiliului Local vor avea de votat în ședința din data de 28 martie, printre altele, și extinderea rețelei de canalizare pe strada Arțarului din localitatea Oarda.

Valoarea estimată a proiectului este de 485.843,96 lei, bani veniți majoritar din bugetul local.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata de realizare a investiției este de 24 de luni.

Proiectul a fost demarat în vederea eliminării inconvenientelor pentru cetățenii municipiului, privind lipsa sistemului centralizat de apă și canalizare menajeră pe stradă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie

Mâine, 28 martie 2023, de la ora 17.00, psihoterapeutul Cosmin Bara și bibliotecara Luiza Pop vă dau din nou întâlnire la Biblioterapia, atelier de psihologie practică organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Dezbaterea pe tema „Despre dependența emoțională”, care va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a instituției.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Atunci când ne gândim la dependențe, prima dată ne ducem cu gândul la dependența de droguri, de tutun sau de alcool, și ne gândim mai puțin la dependențele emoționale. Deși acestea există, de cele mai multe ori nu sunt identificate și nici tratate.

Vom descoperi împreună care sunt modurile în care devenim dependenți de o emoție și vom învăța tehnici concrete prin care putem alege să schimbăm acele stări emoționale care ne pot afecta calitatea vieții”, transmit organizatorii.

Proiectul cultural 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, prin intermediul atelierelor de psihologie practică fiind promovate cărți tematice din colecțiile bibliotecii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba

După un start în forță la Oradea, în 22 februarie, evenimentul ”Secretele antreprenorului de succes” își continuă drumul prin țară și se oprește, de data aceasta, la Alba Iulia, în 5 aprilie, organizat de IMM Club în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Alba.

Primul eveniment din seria ”Secretele antreprenorului de succes”, desfășurat la Oradea, a beneficiat de prezența unui antreprenor emblematic pentru bihoreni, Dan Pavel. Este cel care a clădit unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din retail-ul românesc, BENVENUTI. Povestea lui fiind extrem de valoroasă pentru orice antreprenor aflat în căutarea succesului în afaceri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Având în vedere acest precedent, este firesc să vă întrebați deja cine este antreprenorul a cărui poveste o vom afla la Alba Iulia. Înainte de toate, însă, trebuie spus că județul Alba are un puternic spirit antreprenorial. Acest spirit este vizibil atât prin ponderea mare a afacerilor antreprenoriale de dimensiuni mari și mijlocii prin comparație cu orice alt județ “dezvoltat” din țară, cât și prin numărul mare de antreprenori care se lansează în diverse competiții – precum EY Entrepreneur Of The Year™ – și mai apoi obțin rezultate remarcabile.

Referitor la antreprenorul a cărui poveste o veți afla în evenimentul de la Alba Iulia, vă spunem acum doar atât despre el: este un om al locului, crede că ”educația, sub toate formele ei (teoretică și practică, formală și informală) este vitală pentru atingerea succesului unui antreprenor” și că ”rolul de model pentru ceilalți antreprenori este extrem de important pentru amplificarea curentului antreprenorial românesc și un număr cât mai mare de companii românești puternice contribuie la dezvoltarea generală a societății.”

Mereu și-a dorit să fie diferit față de competiție și să fie cel mai bun, să fie numărul 1 în industria în care activează. În calitate de lider, crede că reziliența în business înseamnă capacitatea de a privi schimbarea drept oportunitate, și nu ca pe un pericol. Nu în ultimul rând, este unul dintre liderii de business din județul Alba și se implică activ și constant în proiecte de educație și antreprenoriat. Pe 5 Aprilie, la Alba Iulia, vom devoala identitatea acestui antreprenor pentru cei care vor fi prezenți în sală.

După ce vom afla ”Povestea unui antreprenor de succes”, în sesiunea ”Informația în Primul Rând” profesioniști și oamenii dedicați cauzei antreprenorilor vor discuta cu cei prezenți despre o serie de teme interesante, dintre care menționăm:

– De ce managerul profesionist este o alternativă pentru succesiunea în afacerile antreprenoriale?
– Care sunt beneficiile și capcanele finanțărilor nerambursabile pentru antreprenori?
-Care este cel mai mare risc neasumat de către antreprenori?
-Cum poate avea un business antreprenorial acces la un sistem informațional și de decision-making performat, așa cum au corporațiile?

La finalul evenimentului, în cadrul secțiunii ”Dezvăluim secrete”, veți putea participa la un workshop cu tema ”De ce managementul riscurilor este ingredientul secret al afacerilor de succes? Cum poate afacerea ta să beneficieze de pe urma acestui secret?”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare