FOTO Lucrări intensive în centrul municipiului Alba Iulia. Zona pietonală va avea o nouă înfățișare

lucrari centru Alba Iulia04Lucrările de modernizare în centrul municipiului, demarate de Primăria Alba Iulia au început în forță, de aproximativ două săptămână. Zona pietonală cuprinsă între magazinul Unirea și sediul BCR urmează să fie complet reconfigurată și corelată cu prevederile PUZ-ului zonei centrale.  

Mai exact, proiectul, cu o perioada de desfășurare de 12 luni, constă în reconfigurarea străzii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersecțiilor, precum și amenajarea a doua sensuri giratorii și a peste 133 de parcări, pe laturile estică și vestica ale străzii.

ELIT

macheta proiect reabilitare zona centru Alba Iulia) (1)Prima etapa a proiectului este dedicata executării lucrărilor tehnice, a rețelelor subterane si a celor de iluminat public și relocării unor conducte. în partea a doua urmează lucrările de design urban si peisagistica: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantații joase si înalte, montarea unui sistem de irigații precum si a unui mobilier urban nou.

La final, partea intens circulată din fata sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

În procesul de modernizare a zonei pietonale, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem de irigaţii.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Dată fiind noua geometrie a dalei urbane, ce va cuprinde 94 de locuri de parcare în perimetrul delimitat de sediul BCR și magazinul Unirea, este de înțeles că transformările vor modifica și structura peisagistică. În reconfigurarea zonelor verzi din proximitatea parcărilor și locurilor de odihnă, este prevăzut un aport de circa 302 arbori și arbuști ornamentali (rășinoși și foioși). Ca o măsura complementară, în funcție de studiul peisagistic ce subscrie acestui proiect, se vor păstra o bună parte dintre arborii existenți, cu precădere în zona din fața magazinului Unirea. Vegetația afectată și cu probleme va fi înlocuită, iar arborii situați pe axul noii trame stradale propuse vor fi mutați în alte locații stabilite de autoritatea locala. Zonele verzi vor cuprinde infrastructura necesară pentru irigare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia Mihai Coșer.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

HH 24 septembrie 2014 at 22:12

IN PRINCIPAL INCA O ZONA VERDE SE TRANSFORMA IN PARCARE ! SIGUR, SIGUR SE SI PAVEAZA !!! PANA ACUM DE CE A STAT ANI DE ZILE NEFIIND NICI MACAR MATURATA ?!

unucunbmw 25 septembrie 2014 at 9:53

vrei sa ramana in continuare la fel? vrei asfalt in loc de pavaje, in 2 azi sa fie tot gropi? important e sa se faca lucrare de buna calitate la un pret corect.

unucunbmw 25 septembrie 2014 at 9:53

*ani

uitucii 26 septembrie 2014 at 13:09

INCERCATI SA IESITI DIN STRADUTELE LATERALE ATIT PE STR CLUJULUI CIT SI PE DRUMUL SPRE ZLATNA SI VETI CONSTATA CA VIZIBILITATEA ESTE ZERO ! CINEVA FARA VIZIUNE, A BLOCAT PANOURILE LATERALE ALE DRUMURILOR CU PLASATIC SI NU VEZI NIMIC CIND INCERCI SA IESI IN SOSEAUA PRINCIPALA. OARE NIMENI DIN PRIMARIE NU A CONSTATAT ACEASTA ABERATIE ?

Comentariile sunt oprite