Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO Lucrări intensive în centrul municipiului Alba Iulia. Zona pietonală va avea o nouă înfățișare

Dragoş Suciu

Publicat

în

lucrari centru Alba Iulia04Lucrările de modernizare în centrul municipiului, demarate de Primăria Alba Iulia au început în forță, de aproximativ două săptămână. Zona pietonală cuprinsă între magazinul Unirea și sediul BCR urmează să fie complet reconfigurată și corelată cu prevederile PUZ-ului zonei centrale.  

Mai exact, proiectul, cu o perioada de desfășurare de 12 luni, constă în reconfigurarea străzii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersecțiilor, precum și amenajarea a doua sensuri giratorii și a peste 133 de parcări, pe laturile estică și vestica ale străzii.

macheta proiect reabilitare zona centru Alba Iulia) (1)Prima etapa a proiectului este dedicata executării lucrărilor tehnice, a rețelelor subterane si a celor de iluminat public și relocării unor conducte. în partea a doua urmează lucrările de design urban si peisagistica: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantații joase si înalte, montarea unui sistem de irigații precum si a unui mobilier urban nou.

La final, partea intens circulată din fata sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

În procesul de modernizare a zonei pietonale, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem de irigaţii.

Dată fiind noua geometrie a dalei urbane, ce va cuprinde 94 de locuri de parcare în perimetrul delimitat de sediul BCR și magazinul Unirea, este de înțeles că transformările vor modifica și structura peisagistică. În reconfigurarea zonelor verzi din proximitatea parcărilor și locurilor de odihnă, este prevăzut un aport de circa 302 arbori și arbuști ornamentali (rășinoși și foioși). Ca o măsura complementară, în funcție de studiul peisagistic ce subscrie acestui proiect, se vor păstra o bună parte dintre arborii existenți, cu precădere în zona din fața magazinului Unirea. Vegetația afectată și cu probleme va fi înlocuită, iar arborii situați pe axul noii trame stradale propuse vor fi mutați în alte locații stabilite de autoritatea locala. Zonele verzi vor cuprinde infrastructura necesară pentru irigare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia Mihai Coșer.

[nggallery id=2361]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea