Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial | Aur dedicat memoriei lui Nicușor Marcu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a devenit campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial, turneul final disputându-se la Oradea. Formația pregătită de George Lăncrănjan a realizat o performanță notabilă, cucerind aurul, o premieră pentru acest nivel, acela gimnazial. În plus, Iris Axintie a fost desemnată cea mai bună jucătoare a competiției.

Mă bucur enorm pentru acest rezultat extraordinar și le felicit din inimă pe fete. Evident că meritul îi aparține regretatului antrenor și prieten Nicușor Marcu, plecat prea devreme dintre noi. Memoriei sale dedicăm aceste medalii de aur”, a declarat antrenorul George Lăncrănjan.

Baschetbalistele din Cetatea Marii Uniri au dominat categoric întrecerea de sub panou, LPS Alba Iulia (director Daniela Mateica) impunându-se în toate cele 5 întâlniri susținute. Ultimul act a fost adjudecat la o diferență clară, scor 52-17, cu Școala Gimnazială 307 București, în semifinale victimă fiind Școala Gimnazială “Ștefan Luchian” Moinești, victorie cu scorul de 36-14. În primele 3 jocuri, în grupă, oponentele s-au numit Șc. Gimn. “Ioan Mihalyi de Apșa” Sighet, Șc. Gimn. “Ioan Agârbiceanu” Cluj-Napoca și Școala Gimnazială 307 București.

*Iris Axintie, MVP-ul turneului

Efectivul campioanei naționale (trebuie specificat că la etapa de zonă a fost prezent și antrenorul Valentin Urian) a fost format din următoarele (majoritatea eleve în clasa a VIII-a): Iris Axintie, Isabela Nichimiș, Anissia Săbăduș, Georgiana Popa, Anamaria Ghibu, Laura Huter, Anamaria Kiss, Daniela Mateica, Sarah Indrei Scrobotă, Beatriz Burnette (clasa a VII-a).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea