FOTO: Locuitorii din Blaj se vor bucura de un aer îmbunătățit cu odorizante. Administrația locală din Mica Romă investește în confortul blăjenilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Blajul, printre primele orașe din România care stropește străzile cu odorizant!

Adio aer îmbâcsit în zilele toride de vară! Primăria Blaj a achiziționat un utilaj cu ajutorul căruia va stropi cu odorizant străzile din oraș, municipiul nostru fiind printre primele orașe din România care face o astfel de igienizare. Pentru început stropirea străzilor cu odorizant, în zilele cele mai călduroase, se va face cu preponderență în zona centrală a orașului, însă intenționăm să extindem acest program pe toate străzile din municipiu.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Dotarea cu un autovehicul multifuncțional MAN prevăzut cu instalație de spălat/stropit carosabil și udat spații verzi face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat în ultimii doi ani, în cadrul căruia au fost cumpărate, până acum, mașini și utilaje de igienizare în valoare de peste 1,4 milioane lei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Pe lângă autovehiculul multifuncțional MAN și instalația de spălat/stropit carosabil și udat spații verzi, au fost achiziționate, în perioada 2018-2019, o măturătoare stradală Comac, un sacrificator Honda, un tractor de tuns gazon Grillo, un tocător de vegetație, trei refulatoare de frunze Husqvarna și două mașini de tuns gazon Husqvarna.

Toate eforturile pe care le depunem în acest sens vizează creșterea calității vieții în orașul nostru. Activitatea de curățire și de igienizare a străzilor din municipiu reprezintă doar o etapă în drumul spre atingerea obiectivului principal al comunității: „Blaj – oraș european”.

Investițiile în utilaje de igienizare și întreținere pentru domeniul public nu se opresc aici. În perioada următoare vor fi achiziționate o mașină aspirator de tip Comac – un astfel de utilaj, cumpărat în 2017, a dat rezultate excepționale, un vehicul utilitar municipal de tip mediu – pentru parcuri, trotuare și alei, pentru Câmpia Libertății fiind prevăzută cumpărarea unui tractor de tuns gazonul tip Grillo, investiția totală ridicându-se la aproximativ 175.000 euro.

Toate aceste dotări vor asigura baza materială necesară pentru ca municipiul Blaj să fie unul dintre cele mai curate orașe din România, în care locuitorii și vizitatorii să se bucure de un ambient estetic și reconfortant!

Comunicat Primăria municipiului Blaj

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419