Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO, LIVE VIDEO. Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Luni are loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Ceremonia de organizează, ca în fiecare an, la Casa de Cultură a Studenților, iar pe lângă profesori și oficialități, participă și studenți, majoritatea din anul I de studiu.

Cu emoţia firească a oricărui început, toţi bobocii au fost aşteptaţi să calce pragul universităţii la fel ca şi studenţii şi masteranzii care au parte de bucuria revederii.

După festivitate, studenții anului I se vor întâlni cu tutorii de specializări, pentru a se cunoaște și a discuta diverse aspecte organizatorice.

„Începem un nou an nou universitar. mă adresez în primul rând studentilor, pentru că ei sunt cei care în cei 28 de ani au dat viață orașului. Universitatea se dezvoltă, crește, datorită tuturor celor implicați în actul educațional. Faptul că la Alba Iulia există o universitate este un lucru extraordinar. Universitatea dezvoltă orașul. Fac acestă afirmație pentru că dacă ne comparăm cu alte orașe, la Alba Iulia vin absolvenți de liceu din toate colțurile țării și nu numai. (…). Mă bucur pentru tinerii care au ales Alba Iulia și pentru tinerii care au ales să studieze acasă”, a spus Daniel Breaz, rectorul universității.

Instituţie de învăţământ superior şi cercetare cu caracter public, de stat, Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia traversează o nouă perioadă a existenţei sale, marcată de cele trei principii sub care se fundamentează actualul mandat al Conducerii Universităţii: performanţă, calitate şi continuitate.

Fiind o instituţie de învăţământ relativ tânără – în anul 2016 a împlinit 25 de ani de activitate – Universitatea are conştiinţa deplină a rostului şi a rolului ei bine definit în învăţământul superior românesc, cu o raportare permanentă la tradiţia învăţământului transilvănean.

[nggallery id=7452]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia Filmările pentru continuarea proiectului de suflet a lui Liviu Vârciu, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, au început vineri, în Cetatea Alba Carolina. Prezenți la filmări au fost, pe lângă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea