FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-0) | Remiză justă în derby „de Alba”

“Alb-negrii” conduși de Mihai Manea au remizat în al doilea derby “de Alba” al toamnei, 1-1 (1-0), cu Metalurgistul Cugir, goluri marcate de Frăsineanu (25), respectiv Șuteu (90).

O întâlnire a orgoliilor, cu două reprize diametral opuse, primul mitan fiind dominat de uniriști care au marcat și au mai ratat două bune situații de majorare a avantajului. Intrarea antrenorului Lucian Itu a revitalizat gruparea de sub Drăgana, ce a fost mult mai periculoasă: gol Lang (56) – anulat pentru fault în atac (faza litigioasă, ce a stârnit proteste) și bară a atacantului… Lucian Itu (58), controlând ostilitățile și, firesc oaspeții au reușit să egaleze prin veteranul Șuteu, în minutul 90

ELIT

Unirea Alba Iulia a înregistrat cel de-al treilea egal consecutiv, iar “roș-albaștrii” au scos un punct de moral, punând punct perioadei de sterilitate ofensivă, după 385 de minute, autor fiind același Șuteu, ca la Galda de Jos, mijlocașul veteran fiind gogheter, cu două reușite!

*Mihai Manea: „Inexplicabilă căderea din actul secund”

La modul cum s-au derulat lucrurile în repriza a doua, am câștigat un punct. Inexplicabil ce s-a întâmplat, am căzut din toate punctele de vedere„, a menționat antrenorul Mihai Manea, care nu s-a putut baza pe Mardare, Bârdea, Mateș și Guț, în vreme ce de la vizitatori a absentat, tot din motive medical, Coltor.

*1-0, MIN. 25: lansat în adâncime, FRĂSINEANU, în duel cu Șt. Radu, a lobat peste Gorea, de la marginea careului

*1-1, MIN. 90: ȘUTEU a egalat cu campul, din 7 metri, după un corner executat de Vitinha

La cugirenii a intrat la pauză antrenorul L. Itu, oaspeții avâd prima ocazie a actului secund prin Șaucă (52) – șut alături din 14 metri. Oaspeții sunt mult mai periculoși, Itu (58) – a reluat din cădere, în transversală, la pasa lui P. Păcurar. Șuteu (75) a tras din careul mic, peste, la diagonala lui Șaucă. O nouă ocazie mare de egalare, Lang (77) reluare din 7 metri, alături, cu capul, după un corner. Replică Tat (78) – șut de la 20 de metri reținut de Gorea. Gazdele solicită penalty la un duel Vitinha – Mazilu (79). I. Neag (87) a încercat un gol de generic, o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea câzind pe plasă

*Proteste cugirene la golul lui Lang, anulat

Lang (56) a marcat cu capul, la lovitura liberă executată de P. Păcurar, însă centralul a anulat reușita cugireană, pe motiv de fault în atac, la R. Ivan. O fază litigioasă, ce a strârnit protestele vehemente ale oaspeților, în frunte cu Lucian Itu, care a fost avertizat.

În tribune sunt în jur de 600 de spectatori, gazdele fiind încurajate de o micuță galerie. Primul sfert de oră a fost unul echilibrat, nicio formație neriscând. În minutul 20, cugirenii înscriu prin Șaucă, însă golul este anulat pentru ofsaid. Șt. Radu a părăsit terenul, accidentat, o oportunitate uniristă fiind șutul lui Frăsineanu (35), puțin pe lângă bara dreaptă. I. Neag (37) a reluat cu capul peste, la centrarea lui Selagea. Alte două ocazii mari ale gazdelor: cap Mărgărit (43) – scoate de sub bară Gorea, respectiv Al. Giurgiu (44) – blocat la 7 metri de Dohotariu

Unirea: Angeru – F. Morar, R. Ivan, I. Neag, Al. Giurgiu – Tat (87, R. Avram), Al. Petresc – Fetița (66, Mazilu), Selagea, Frăsineanu(89, Joldeș) – Mărgărit (75, An. David); rezerve Sporea, Zsigmond, Ad. Matei. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar.

Metalurgistul: Gorea – Bold, Dohotariu, Șt. Radu (31, Lang), Vitinha – Șaucă, I. Grozav, M. Neagu (65, Șuteu), Davidaș (46, Itu) – P. Păcurar – Dicu; rezerve R. Anton, L. Contra, Baratky, C. Denis. Antrenor Lucian Itu.

Avertismente: F. Morar (55), Al. Giurgiu (59), Frăsineanu (89)/ Itu (56), Vitinha (65)

Cu patru ex-uniriști în distribuție, Vitinha, I. Grozav, P. Păcurar și Davidaș, cugirenii caută reabilitarea după o perioadă mai puțin fericită, având trei jocuri fără victorie, aidoma oponenților.

Chiar dacă rivalitatea dintre cele două conjudețene s-a mai estompat în timp vor fi etalate orgolii și ambiții. În a treia stagiune consecutivă în care combatantele se află față-n față este primul duel în care “alb-negrii” privesc de sus, raportat la pozițiile din clasament, la oponenții de sub Drăgana. Uniriștii se clasează pe poziția a 9-a a ierarhiei, cu 8 puncte, în vreme ce “roș-albaștrii” se situează pe locul al 14-lea, cu 6 puncte, deși numai două puncte le despart în clasament pe oponente.

Echipe

Arbitri Oct. Ciucanu (Brașov), G. Boncz (Făgăraș), Cl. Osmache (Brașov) Observatori M. Bordean (Sibiu), D. Cioloboc (Tg. Mureș)

Dan HENEGAR

1 comentariu

ciclop 16 octombrie 2019 at 13:42

curaj, trageti aer in piept, capul sus si tot inainte, ati arata ca puteti. SUCCES

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...