Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Industria Galda 7-5 (2-2, 2-2, 1-2), după lovituri de departajare pe „Cetate”, în Cupa României! „Alb-negrii” așteaptă Liga 1!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a eliminat dramatic pe Industria Galda de Jos, după loviturile de departajare, pe „Cetate”, echipa lui Adrian Bicheși ajungând în „16”-imile de finală ale competiției, scor 7-5 (2-2, 2-2, 1-2).

Trupa lui Paul Ciucă a condus în două rânduri,însă a cedat la execuțiile din punctul cu var, unde portarul unirist Cătălin Suciu a reușit să pareze execuția lui R. Trif (singura ratare). „Alb-negrii” s-au revanșat după eliminarea de anul trecut, tot după loviturile de departajare și așteaptă un duel de lux cu o prim-divizionară.

Pe „Cetate”, în faza a 4-a a Cupei României, derby „de Alba” între divizionarele terțe Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos, colege în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, ajungându-se la prelungiri și lovituri de departajare, scor 2-2 (1-2). Unicele două reprezentante ale județului rămase în competiție se duelează pentru un loc în „16”-imile de finală (24-30 septembrie), etapă în care vor intra în cursă și formațiile din Liga 1.

După 90 de minute, scorul a fost egal, după ce vizitatorii au condus în două rânduri, prin reușitele lui R. Moga (31) și Cioară (42), egalarea fiind reușită de Tat (40) și Al. Giurgiu (83). În timpul suplimentar, Lepădat are iarăși o intervenție excelentă (93), fază la care An. David a încercat să marcheze cu călcâiul. În minutul 95, o altă intervenție Lepădat la șutul lui Cl. Marcu, când Selagea înscrie dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Începe a doua repriză de prelungiri, în minutul 117 Suciu a respins șutul lui Frențiu, la singura acțiune notabilă. Primii execută uniristii. Loviturile de departajare: Potopea 1-o, Cioară 1- 1, Giurgiu 2 -1, Lupșan 2 – 2, I. Grozav 3- 2, R. Trif ratare (apără Suciu), Selagea 4-2, Fulea 4-3, P. Păcurar 5 – 3,

*0-1, MIN. 31: R. MOGA a finalizat cu un șut pe sub Suciu, din lateral dreapta, o pasă venită de la Boancă (primul șut pe poartă al oaspeților)

*1-1, MIN. 40: TAT a reușit, norocos, egalarea, cu un șut de la 18 metri, mingea intrând în plasă în stânga lui Lepădat

*1-2, MIN. 42: CIOARĂ execuție excelentă a unei lovituri libere de la 20 de metri, peste zid, în stânga lui Suciu

*2-2, MIN. 83: AL. GIURGIU a egalat cu un șut din afara careului, cu efect, la care Lepădat a greșit flagrant, introducându-și mingea în plasă.

*Bicheși: „Sper să întâlnim o echipă galonată a Ligii 1”

Sper să întâlnim o echipă galonată a Ligii 1 și, exceptând „U” Cluj, nu am preferință în privința viitorului adversar. Am avut, în prima repriză probleme cu motivarea jucătorilor. Deși le-am transmis că derby-urile locale sunt dispute aparte, nu a avut cum să nu conteze poziția din clasament a adversarilor și, din acest motiv, am fost prea relaxați până la pauză„, a spus Adrian Bicheși.

La pauză Industria conduce cu 2-1, fructificând la maximum oportunitățile avute, la reluare Bicheși aplicând metoda „FCSB” cu două înlocuiri: Davidaș și F. Morar. Amfitrionii presează în startul actului secund, în minutul 50 având o dublă șansă de a egala: șut deviat Davidaș în corner și „cap” Oara alături. Lepădat (53) are o intervenție de senzație la „libera” lui Selagea, la faza următoare respingând reluarea lui Oara. Același Lepădat are un reflex extraordinar la „capul” lui Potopea din apropiere (55). Jocul se stinge, Industria a stat la „cutie”, însă Frențiu (68) nu a profitat de o ezitare în careul advers. Același jucător și-a încercat șansa de la 22 de metri (77), replica venind de la Al. Giurgiu (79)- cap din plonjon, alături. Lepădat a avut în minutul 90+1 două intervenții miraculoase, la șuturi din apropiere, iar pe contraatac Al. Costea a fost deposedat în ultimul moment de F. Morar

Unirea a egalat grație erorii lui Lepădat, care s-a reabilitat parțial în minutul 86, când a respins șutul lui Selagea. Ocazie imensă pentru Galda în minutul 89, Apetri șutând peste din 4 metri

Uniriștii domină startul de meci, iar Tat (8) a reluat cu capul peste la centrarea lui R. Ivan, în tribune fiind aproximativ 450 de spectatori. Jocul s-a echilibrat, găldenii au deschis scorpul iar peste 7 minute puteau majora avantajul la o dublă ocazie: șut Boancă respins de sub bară de Suciu, urmat de un corner la care D. Lupșan a reluat pe lângă. Jocul se încinge, Unirea egalează, iar peste două minute Industria a preluat avantajul prin execuția lui Cioară. În minutul 45, Al. Giurgiu putea să înscrie, cu un alt șut deviat pe lângă bara stângă

Echipe de start: Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu – R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Ad. Matei (46, F. Morar) – Al. Giurgiu – Cl. Oara (60, An. David), Selagea/ cpt, Tat (46, Davidaș), P. Păcurar – S. Mureșan (91, Cl. Marcu); rezerve Sporea – Scrob, Goguța. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Industria: Lepădat – Fl. Schiau, Haiduc/ cpt, S. Fulea, Boancă (90+2, D. Sîrbu) – D. Lupșan- R. Moga (64, Apetri), Frențiu, Al. Costea, Baghiu (82, R. Trif) – Cioară; rezerve Iancău – Bedelean, D. Stoia, Puha. Antrenor Paul Ciucă.

Arbitri: C. Olaru (Rm. Vâlcea), A. Pavel Cojocaru (Brașov), N. Marin (Suseni); Observatori P. Abrudan (Cluj), Ov. Tîlvan (Sibiu).

[nggallery id=6101]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea