Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Industria Galda 1-2 (1-1), dublă Cioară și penalty ratat de Selagea în minutul 90+2, în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda s-a calificat în turul al treilea al Cupei României, după victoria de pe “Cetate”, în derby “de Alba” cu Unirea Alba Iulia, scor 2-1 (1-1), Cătălin Suciu evitând prelungirile prin apărarea unei lovituri de pedeapsă în minutul 90+3, ghicind colțul la execuția căpitanului advers Ciprian Selagea.

La fel ca în partida precedentă de la Ocna Mureș (din turul întâi), eroul găldenilor a fost golgheterul Alexandru Cioară, ce și-a trecut în cont dubla prin reușitele din minutele 17 și 76, uniriștii egalând prin Frăsineanu (41).

Antrenorul Mihai Manea este la primul eșec pe banca “alb-negrilor”, iar Industria câștigă, în stilul caracteristic, speculând la maximum oportunitățile, al doilea joc la rând împotriva conjudețenilor, după cel din returul trecut din Liga a 3-a și așteaptă să-și cunoască adversarul din 28 august.

În minutul 90+3, Cătălin Suciu a reușit să evite prelungirile, apărând lovitura de pedeapsă executată de Selagea (faultat Frăsineanu) și astfel a parafat calificarea Industriei, produsă după timpul regulamentar, după ce în anii anteriori a fost nevoie de lovituri de departajare!

Alba rămâne cu o singură reprezentantă, după ce Metalurgistul Cugir a pierdut 2-3 (2-2) cu Inter Petrila (Liga a 4-a Hunedoara), golurile fiind marcate de Zavracu, Pietrariu (11 metri) si Diaconu, respectiv Șaucă și Dohotariu!

*Alecu Cioară: „Sunt bucuros că am câștigat derby-ul județean”

Sunt bucuros că am reușit să marchez din nou și să îmi ajut echipa. În primul rând sunt bucuros că am câștigat în derbyul județean și ne am calificat mai departe. Asta e datoria mea de atacant și eu încerc in fiecare meci sa dau tot ce am mai bun !„, a spus Alecu Cioară, ce are 4 goluri în două jocuri în Cupa României

*Mihai Manea: „Sunt dezamăgit de rezultat, raportat la aspectul jocului”

„Am dominat meciul de la un capăt la altul. Lipsa de prospețime și-a spus cuvântul, nu am fructificat ocaziile avute! La modul cum s-a jucat, sunt dezamăgit de rezultat, în repriza secundă adversarii au trecut o singură dată centru terenului și au marcat. A fost un test pentru noi, am văzut unde mai avem lipsuri, mergem înainte”, a declarat Mihai Manea.

 *0-1, MIN. 17: CIOARĂ a marcat dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta, mingea traversând un careu aglomerat și surprinzându-l pe Angeru

*1-1, MIN. 41: FRĂSINEANU a restabilit egalitatea cu un șut în diagonală, în stânga lui Căt. Suciu, după o acțiune personală.

*1-2, MIN. 76: CIOARĂ a realizat dubla, după ce a scăpat singur cu Angeru și a finalizat plasat

Actul secund a început cu ocazia lui Al. Giurgiu (47) – șut respins de Căt. Suciu, la faza ulterioară uniriștii solicitând penalty pentru henț. În minutul 56, Cioară a tras în plasa laterală. Fetița (58) a reluat defectuos din 14 metri. An. David (71) nu ajunge balonul centrat de Fetița. După 2-1 pentru Galda, Bârdea (83) a șutat razant cu transversala dintr-o lovitură liberă. Ocazie mare de egalare Fetița (88), voleu din 6 metri peste. Frențiu (90) a șutat periculos din lovitură liberă, Angeru a respins în corner

La meci asistă în jur de 300 de spectatori, organizatorii oferind cadouri cu însemnele clubului (șepci și fulare) la fiecare al 25-lea bilet cumpărat.

Partida a  început alert, cu două șuturi trimise de F. Morar (5- Căt. Suciu a respins în față) și Fetița (7-a prins portarul. Replica a venit de la D. Lupșan (9) – șut de la 20 de metri, puțin peste transversală. Gergely (37) a tras de la 16 metri, a prins Angeru, iar peste un minut șutul lui Petresc a fost deviat de Fetița, într-o situație periculoasă. Frăsineanu (41) nu ajunge, în careul mic, o centrare din stânga

O confruntare devenită deja obișnuită în ultimii ani în competiția “KO” între conjudețenele ce s-au duelat și în precedentele două ediții, calificările, pe muchie de cuțit și decise în urma loviturilor de departajare, fiind împărțite.

Echipe de start

Unirea: Angeru – F. Morar, (46, An. David), Mardare, Guț, Al. Giurgiu – Frăsineanu, Al. Petresc, Selagea, Tat (77, Bârdea), Fetița – Mateș (18, Zsigmond); rezerve Sporea, Ad. Matei, Mazilu, Cr. Păcurar. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar, Petre Clep.

Industria: Căt. Suciu – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Puha – Gergely, D. Lupșan (64, G. Goronea), Al. Costea, Circov (81, S. Mureșan), Adam (62, Cunțan) – Cioară; rezerve Lepădat, Ad. Hăprian, Ad. Lăcătuș, Petruse. Antrenor Paul Ciucă.

Arbitri: V. Rodina (Cluj-Napoca), P. Pojar (Cluj-Napoca), D. Popa (Băișoara) Observator M. Țîra (Alba Iulia)

[nggallery id=7370]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea