Rămâi conectat

Sport

FOTO: SCM Zalău – CSO Cugir 2-0 (1-0), în prima manșă a barajului pentru Liga a 2-a | Totul se decide sub Drăgana

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir, a început cu stângul barajul pentru promovarea în Liga a 2-a, trupa condusă de Lucian Itu pierzând în deplasare, 0-2 (0-1), cu SCM Zalău (ocupanta locului secund în Seria a 10-a). A fost prima manșă a dublei din semifinală, iar returul este peste o săptămână, sub Drăgana, sâmbătă, 15 mai, ora 17.30.

Cugirul a dezamăgit în această primă manșă, îngreunându-și misiunea în cursa spre liga a 2-a. În celălalt meci, Minaur Baia Mare – Unirea Dej 0-0.

*Lucian Itu: “Șansa a fost de partea adversarilor”

Miza și-a spus cuvântul, în ceea ce ne privește, dar sunt convins că în retur vom avea cu totul altă prestație, Șansa a fost în acest prim meci de partea adversarilor, într-o partidă echilibrată. Atlfel stăteau lucrurile dacă marcam la 0-0, la acele trei oportunități avute. Asta este capul sus, am încredere că vom putea remonta la Cugir. Ne mai așteaptă un act al acestei finale, joc în care trebuie să facem orice pentru a câștiga și a ne califica”, a precizat antrenorul Lucian Itu.

“Este o victorie mare, dar este o victorie de moral, de a sublinia faptul că avem calitate şi potenţă. Trebuie să rămânem la fel de modeşti, să muncim foarte mult săptămâna asta şi să mergem la Cugir să dăm totul pentru a ne întoarce de acolo calificaţi în marea finală pe care ne-o dorim cu toţii. Bogdan Miron este un portar cu experienţă şi care ne ajută foarte mult, dar vreau să sublininez că toţi au fost implicaţi sută la. Ne aşteaptă un meci complicat la Cugir, unde trebuie să avem atitudine, să dăm dovadă de caracter, să ştim să suferim în momentele grele şi pe momentele de pozitivitate în joc, să arătăm calitatea noastră individuală Tot timpul eu încerc să nu subliniez greşelile de arbitraj, dar da, consider că am avut două penalty-uri, cel din minutul 3 şi la Sergiu Pop”, a spus George Zima, aflat la debutul pe banca grupării din Sălaj.

SCM Zalău are acum prima șansă de calificare în faza a doua a barajului, la adăpostul celor două goluri, însă totul se va decide sub Drăgana. “Roș-albaștrii” nu s-au regăsit în acest meci cu miză, și au suferit primul eșec la o diferență de două goluri în acest sezon. Într-un prim mitan caracterizat de prudență, Cugirul a avut două situații când scorul era egal, a fost scurtcircuitat la o fază ce nu anunța nimic, iar imediat după pauză a încasat o a doua lovitură. Cu erori în defensivă, exploatate la maximum de zălăuani, ce au punctat prin R. Stanciu (39, șut cu stângul din 15 metri, după pasa lui Dulap) și Forna (48, lob peste Toilă), cugirenii au părut apăsați, punând probleme în ofensivă doar prin Șaucă, ce a amenințat în câteva rânduri buturile lui B. Miron. După 0-2, imediat la reluare, cugirenii au presat, au dominat, însă nu au avut luciditate în ofensivă, în cautarea unui gol ce ar fi adus adrenalină maximă în jocul din retur, în vreme ce oponenții au căutat să se blindeze din punct de vedere tactic.

*1-0, MIN. 39: R: STANCIU, deschis de Dulap, a preluat în careu, a driblat un adversar și a șutat plasat cu stângul, de la 15 metri

*2-0, MIN. 48: juniorul FORNA, lansat în adâncime, a trimis un lob peste Toilă.

Oaspeții, fără I. Grozav, Șt. Radu sau Dușmanu în formula de start, folosesc în acest meci un echipament nou. În minutul 2, gazdele au solicitat un penalty pentru henț la Boldea. Forna (14) trage periculos, după o acțiune individuală. Șaucă (17) a replicat cu o execuție ce l-a pus la încercare pe B. Miron. P. Păcurar (34) – șut din 7 metri, din unghi, a reținut Miron. Șaucă (37) a trimis la colțul scurt, a respins portarul în corner

Va fi o dublă manșă echilibrată, între reprezentantele unor urbe cu tradiție pe a doua scenă, în care combatantele își propun să reușească să treacă mai departe, pentru a întâlni, în 22 și 29 mai, pe învingătoarea din duelul Minaur Baia Mare și Unirea Dej. Practic vorbim de meciuri între grupări aflate în cautarea gloriei de altădată, echipe ce râvnesc la performanță, Zalăul să revină după 16 ani pe a doua scenă, iar Cugirul după… 28!

Echipe de start:

SCM Zalău: B. Miron – Fl. Pop, Dulap (84, L.Kis), Jalbă, Cohan – S. Culda, Calugher, Onicaş, Forna, R. Stanciu/ cpt (69, Petra), Sg. Pop (84, Duma); rezerve An. Pop – Al. Jula, Cubaș,  D. Cozma, Romaric, Ardelean. Antrenor George Zima.

CSO Cugir: Toilă – Al. Rus, Dohotariu, Vlădia, Vitinha  – Boldea, L. Contra  (63, Dușmanu) – Șaucă/ cpt, P. Păcurar (87, Cioargă), Cocan (63, I. Grozav) – M. Lupu; rezerve: R. Opric, Budin, Casian, Șt. Radu, Șuteu,Tăban,. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri: Fl. Mazilu, I. Corb (ambii Satu Mare), C. Bojan (Tg. Mureș); rezervă M. Omuț (Satu Mare) Observatori I. Spătaru (Timișoara), T. Biriș (Hunedoara)

Sursa, text-foto: www.sportulsalajean.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea