Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Unirea Tășnad 2-0 (2-0) | Despărțire de suporteri cu o victorie, goluri Făgărășanu și M. Codrea

Dan HENEGAR

Publicat

în

În ultima reprezentație internă a stagiunii, Metalurgistul Cugir a învins, fără emoții, pe Unirea Tășnad, scor 2-0 (2-0), goluri înscrise în primul mitan de Făgărășanu (32, penalty) – golgheterul seriei și juniorul M. Codrea (45) – revelația returului.

„Roș-albaștrii” au cucerit cele trei puncte fără emoții, după un joc controlat autoritar, au bifat al doilea succes la rând și au un moral excelent înaintea disputei externe cu „U” Cluj, când „șepcile roșii” vor fi premiate, pe „Cluj Arena”, pentru promovarea în Liga a 2-a, de Răzvan Burleanu, președintele FRF.

*1-0, MIN. 32: FĂGĂRĂȘANU transformă un penalty (șut în dreapta) obținut tot de el, la un duel cu portarul Moroz și ajunge la 21 de reușite stagionale.

*2-0, MIN. 45: M. CODREA a majorat avantajul, cu un șut din 10 metri, după o pătrundere excelentă a lui Șuteu, cofirmând forma excelentă din retur, când este al doilea marcator al echipei.

*Călin Moldovan: „Victorie firească, cu „U” Cluj vrem să demonstrăm că suntem o echipă bună”

Suntem bucuroși că am câștigat acest ultim meci stagional în fața fanilor, împotriva unei echipe tinere, cu elan. După o primă repriză foarte bună, în al doilea act am conservat rezultatul. La Cluj mergem să jucăm fotbal, nu avem nimic de pierdut. Vrem să demonstrăm că suntem o echipă bună, una dintre protagonistele seriei„, a adăugat antrenorul Călin Moldovan.

La reluare, oaspeții sunt mai curajoși, iar șutul lui Stanciu (51) a fost deviată peste transversală. Peste două minute, Făgărășanu a trmis pe lângă bara stângă de la 12 metri. Tot Stanciu (57) a șutat de la 20 de metri, pe centru, balon reținut de Crivăț, imediat la poarta cealaltă, Făgărășanu a reluat puternic, peste transversală. În minutul 65, M. Codrea nu poate trimite în plasă din careul mic. Moroz (79) l-a blocat pe Făgărășanu, ce putea să înscrie din zona centrală.

Moment inedit petrecut pe „Arena Cugir” în minutul 81, când jocul a fost oprit circa două minute după ce a pornit un aspersor în mijlocul terenului Unirii Dej, un fundaș vizitator fiind surprins de jetul de apă ivit din senin.

*Act întâi dominat copios

Cugirenii au început tare jucându-se cu ocaziile. Au ratat pe rând Făgărășanu (14) – reluare acrobatică peste bară de la 16 metri, Măd. Popa (16) – șut peste, Codrea (18) – reluare în portar din 5 metri, Sorian (23) – lovitură liberă de la 25 de metri, milimetric alături și Șuteu (25) – a tras din 12 metri, pe lângă

R. Stanciu (35) a reluat din 10 metri defectuos, la prima oportunitate a oaspeților. Tăban (38) își încearcă șansa de la 20 de metri, Moroz a reținut.

Vizitatorii aliniază o formulă extrem de tnără, cu 6 juniori în unsprezecele de start și alți patru pe banca de rezerve

Echipe de start:

Metalurgistul:  Crivăț – Tăban, Negrescu, Itu (46, Cioban), Vărărean (65, Scurtu)  – Șaucă, Măd. Popa, Sorian, Șuteu  – Codrea (87, Firan), Făgărășanu; rezerve N. Bănică. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Unirea Tășnad: Moroz – Pârnău, Silaghi (78, Chifor), Bercean, Cubaș (84, Bolba), K. Szekely, Z. Nagy (65, P. Nemeș), R. Ștef, R. Stanciu (73, M. Popa), R. Silaghi, Ciul; rezerve Cherecheș, Bolba, Palinceac, Kerezsi. Antrenor Cristian Popa.

Avertismente: Silaghi (22), Nagy (31), Pârnău (52), Bercean (60)

Din distribuția amfitrionilor, situați pe poziția a 5-a, cu 45 de puncte, va absenta mijlocașul M. Neagu – suspendat, dar va reintra “veteranul” Lucian Itu, revenit după o accidentare. Ţinând cont de faptul că nu se vor mai întâlni până la toamnă cu suporterii, “roș-albaștrii” își propun să câștige toate punctele împotriva nou-promovatei ce a învins în ultimele două deplasări, la Iernut și Dumbrăveni.

Metalurgistul nu a mai jucat din 27 aprilie (2-0 cu Unirea Dej, pe propriul teren) și în weekend are deplasare la Cluj, pentru confruntarea cu “șepcile roșii”, deja promovate în eșalonul secund.

[nggallery id=5583]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea