Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – Industria Galda, 2-3 (1-2), în derby „de Alba”! Campioana deplasărilor a dat lovitura sub Drăgana, invincibilitate stricată pentru cugireni!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou derby “de Alba” spectaculos sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – Industria Galda, încheiat cu o victorie a trupei lui Paul Ciucă, scor  2-3 (1-2), după o confruntare spectaculoasă, cu răstunări de scor, ultima reușită fiind semnată de Al. Costea (90).

Făgărășanu, golgheterul seriei, a deschis scorul în minutul 10, dar D. Lupșan s-a răzbunat împotriva fostei sale echipe, reușind o dublă (15, penalty – obținut de S. Mureșan și 39), la pauză “campioana deplasărilor” conducând cu 2-1. Juniorul Marian Codrea confirmă că traversează o primăvară excelentă, restabilind egalitatea (60).

Un joc atractiv, între două dintre protagonistele din C5, “roș-albaștrii” pierzându-și invincibilitatea din 2018, după 4 succese la rând, iar găldenii lui Paul Ciucă și-au confirmat “veninul” extern, având 29 de puncte pe terenuri străine.

O dispută spectaculoasă, în care fiecare combatantă a avut câte o bară la 2-2, S. Mureșan (67) și Făgărășanu (77).

Al 4-lea derby “de Alba” din primăvară are loc astăzi, de la ora 17.00, pe “Arena Cugir”, între două echipe aflate în prim-planul seriei, Metalurgistul Cugir și Industria Galda.

*1-0, MIN. 10: FĂGĂRĂȘANU, scăpat frontal, deschide scorul cu un șut pe sub portar din 12 metri

*1-1, MIN. 15: D: LUPȘAN a transformat cu fentă, șut în stânga, penalty-ul obținut de S. Mureșan, care a fost faultat de Negrescu. Manifestarea de bucurie a fostului echipier al Cugirului (din 2013) i-a adus huiduieli și apostrofări din tribune, dar și un avertiment.

*1-2, MIN: 39: D: LUPȘAN realizează dubla împotriva fostei echipe, cap, la colțul scurt la un corner Frențiu, cel care ratase o oportunitate imensă la faza anterioară!

*2-2, MIN. 60: juniorul CODREA a marcat cu capul din 7 metri, central, la o lovitură liberă executată de Sorian din dreapta

*2-3, MIN. 90: Al. COSTEA șutează sub bară din 7 metri, din cădere, balonul respins de Crivăț, la reluarea lui S. Mureșan

A debutat repriza secundă cu un șut Vonya pe lângă (46), imitat câteva zeci de secunde mai târziu de Măd. Popa, la poarta cealaltă. În minutul 49, gazdele au solicitat un penalty pentru un  henț în careul advers. Frențiu (54) a trimis o torpilă din lovitură liberă de la 30 de metri, respinsă de sub bară de Crivăț! După egalare, Cugirul rămâne fără ambii fundași centrali cu care a început jocul, Negrescu și Itu – ultimul accidentat, în centrul capărării evoluând Vărărean mutat din stânga și nou-intratul Firan. S. Mureșan (67) a avut o nouă ocazie mare, șut violent ce a izbit vinclul!!! Replică a gazdelor, Codrea (69) nu ajunge în careul mic, centrarea lui Făgărășanu! Nebunia continuă, iar Făgărășanu (77) egalează scorul la bare, reluare cu capul în stâlpul stâng, după o centrare excelentă trimisă de Șuteu! Uriașă ratare a Galdei în minutul 87, când balonul respins în față de Crivăț la șutul lui G. Goronea, a fost reluat incredibil peste bară de Boancă!!!

La pauză scorul este 1-2, dubla lui D. Lupșan împotriva fostei echipe întorcând tabela (15, penalty și 39), după ce Făgărășanu, golgheterul Seriei a 5-a, cu 18 reușite, a deschis scorul (10)

A început partida de sub Drăgana, cu aproximativ 300 de spectatori în tribune, iar minutul 3, Sorian a executat o lovitură liberă din apropierea centrului terenului, însă centrarea acestuia a fost respinsă de defensiva adversă. Posesie prelungită a Industriei, finalizată cu o centrare a lui Scheau, prinsă fără emoții de Crivăț! În minutul 5 al partidei, gazdele trec pe lângă deschiderea scorului, la o centrare a lui Șaucă. Făgărășanu nu a putut să joace balonul, care a ajuns la Sorian, iar acesta a reluat cu capul, puțin pe lângă vinclul drept al porții apărate de Iancău. În minutul 20, lovitura liberă executată de Sorian, un fel de corner mai scurt, este boxată de Iancău, Făgărășanu (22) a deviat balonul, dar Iancău a fost la post. R. Moga (34) a șutat de la marginea carului mult peste.

O ocazie imensă a avut Industria, Frențiu (38) a preluat mingea după o eroare a defensivei adverse, iarăși Negrescu a greșit flagrant, era singur, dar Crivăț a intervenit salutar, evitând golul, însă la faza următoare, D. Lupșan a marcat pentru 2-1. În minutul 45, „cap” Făgărășanu peste bară, de la 8 metri.

Se anunță o confruntare tentantă între gruparea de sub Drăgana, singura invincibilă în retur în Seria a 5-a, și “campioana deplasărilor”, Industria, ce a strâns 26 de puncte din 11 jocuri susținute pe pe terenuri străine.

Paul Ciucă a efectuat trei înlocuiri în formula de start, titularizându-i pe Boancă, R. Trif și Al. Costea, în detrimentul lui Olar, Baghiu și D. Sîrbu.

Echipe de start:

Metalurgistul:  Crivăț – Tăban, Itu (64, Firan), Negrescu (57, Șuteu), Vărărean – Șaucă, Măd. Popa, M. Neagu, Sorian  – Codrea, Făgărășanu; rezerve – N. Bănică, Cioban, Udrea, Scurtu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Industria: Iancău – Fl Schiau , Haiduc, R. Trif, Boancă  – Vonya (70, D. Sîrbu) – R. Moga (70, M. Cristea), D. Lupșan (63, G. Goronea),  Al. Costea, Frențiu – S. Mureșan (90, Olar); rezerve Angeru, Dup, Baghiu. Antrenor Paul Ciucă

Avertismente: Negrescu (15), Măd. Popa (83)/ Boancă (3), D. Lupșan (16), Frențiu (34), M. Cristea (88), Iancău (90+3)

Arbitri N. Bodocan (Cluj), I. Georgiu (Dej), Andra Tănăsuc (Cluj) *Observatori C. Făniță (Timișoara), V. Lup (Aiud)

Industria este echipa extremelor: a pierdut trei din ultimele 4 reprezentații interne cu un scor de neprezentare, 0-3, ultimul fiind cu Fotbal Comuna Recea, sâmbăta trecută, dar este “sperietoarea” gazdelor, cu 8 victorii externe. Are 7 luni fără eșec, singurul fiind înregistrat în etapa a 5-a, 22 septembrie 2017, pe “Cetate”, 0-1 cu Unirea Alba Iulia, adică de 211 zile Industria Galda are o surpriză pentru acest derby județean, revenirea cugireanului George Goronea, care după o perioadă petrecută în Anglia, la muncă, s-a întors la antrenamente și poate bifa câteva minute împotriva fostei sale formații (în schimb a plecat Rodean, în Anglia, definitiv). Metalurgistul Cugir are 4 victorii la rând, 15 puncte strânse în primăvară și 9 meciuri invicibile, în tur înregistrându-se o remiză, 1-1.

FOTO: Alex CODREA

[nggallery id=5479]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea