FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – Fotbal Comuna Recea 1-1 (1-0) | Gruparea de sub Drăgana a încurcat liderul, însă merita mai mult!

Metalurgistul Cugir a remizat sub Drăgana, scor 1-1 (1-0), în compania liderului Fotbal Comuna Recea.

Formația condusă de Lucian Itu merita mai mult din acest derby, raportat la cursul ostilităților, mai ales după ocaziile din final (Șaucă și Dicu) ratând o victorie extrem de importantă în economia stagiunii. Amfitrionii au condus cu 1-0, grație reușitei nou-venitului M. Lupu (3), însă au fost egalați în actul secund, după o fază rar întâlnită pe terenul de fotbal. Portarul oaspeților Alin Bota a ales să execute cu schemă un penalty, mișcând mingea pentru Janis, ce a finalizat. Finalul a fost incendiar, cu vizitatorii rămași în inferioritate, după eliminarea lui Mărieș (90). Metalurgistul Cugir a ajuns la al 10-lea val fără eșec, însă regretă ca nu a dat lovitura împotriva primei clasate. Ar fi fost a 6-a victorie consecutivă!

ELIT

*1-0, MIN. 3: M. LUPU a finalizat cu capul, sub bară, din 6 metri, centrarea excelentă trimisă de Bold de pe flancul drept, marcând la debutul în distribuția cugireană

*1-1, MIN. 61: JANOS a egalat, după un penalty la care portarul Alin Bota mișcat mingea, o schemă, o penalitate acordată în urma unui fault făcut de Mierlici asupra lui Brata. O fază litigioasă, întrucât marcatorul golului egalizator a pătruns în careu înainte ca A. Bota să lovească balonul!

În minutul 57, Bold a respins excelent o centrare periculoasă ce se îndrepta spre Brata, aflat ân poziție bună. S-a restabilit egalitatea, iar următoarea situație a fost aceea a lui P. Păcurar (66), reluare cu capul slabă, prinsă de portar. Șut Vitinha de la 30 de metri, resins în corner de Bota (67). Se joacă pe contre, Toilă a intervenit cu piciorul parând șutul trimis de Janos din 8 metri (69). Ocazie mare Șaucă (81) – șut de la 14 metri, în diagonală, puțin pe lângă bara dreaptă. Ratare mare Dicu (89) – șut defectuos, din poziție excelentă

Cugirul a început tare, iar în minutul 5 P. Păcurar a reluat cu capul, din 8 metri, pe centru, a prins Bota, Replică a oaspeților, șut Teut de la 18 metri, a parat Toilă, Oltean a trimis în plasă, însă a fost semnalizat în ofsaid (8). Șut Șaucă din 12 metri (11) a reținut Bota. R. Rus (20) și-a încercat șansa de la 20 de metri, însă a tras peste transversală. Șaucă (33) nu a ajuns în careul mic o centrare excelentă venită de la P. Păcurar

În tribune sunt în jur de 400 de spectatori, din distribuția gazdelor absentând Dohotariu – accidentat, de partea cealaltă nefiind inclus în efectiv aiudeanul Coltor (ex-Metalurgistul Cugir)

Echipe de start:

Metalurgistul: Toilă – Bold, I. Grozav, Șt. Radu, Vitinha – Șaucă, M. Neagu (75, G. Goronea), Mierlici (66, Cocan), Dicu – P. Păcurar, M. Lupu; rezerve R. Anton, Șuteu, Casian,  R. Trif, L. Contra. Antrenor Lucian Itu.

Fotbal Comuna Recea: Bota – Szecui, Oiță, Urs, Opriș – Micaș – Al. Oltean, (89, Bandula), Brata (75, Chinde), R. Rus, Jucan (56, Mărieș) – Teut (50, Janos); rezerve Răilean, Maftei, Pașca. Antrenor Ciprian Danciu.

Avertismente: Șt. Radu (39), Mierlici (61)/ Jucan (45), Mărieș (58, 90), Szecui (74) *Cartonaș roșu: Mărieș (90)

După trei luni de pauză, la finele săptămânii, în prima rundă a returului, se anunță un meci de foc, împotriva primei clasate, ce are 4 puncte avans în ierarhie, raportat la conjudețeana Minaur Baia Mare

Amfitrionii, plasați la mijlocul stagiunii în apropierea podiumului, cel mai bine dintre reprezentantele județului Alba, au 26 de puncte și abordează liniștiți sezonul de primăvară (cu două meciuri succesive pe teren propriu, peste o săptămână vor primi vizita Unirii Dej).

Arbitri M. Naidin (Pitești), Măd. Prioteasa (Pitești), B. Vasile (Sibiu) Observatori D. Demetrescu (Rm. Vâlcea), T. Biriș (Hunedoara)

FOTO: Alex CODREA

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...