Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – CSM Școlar Reșița 2-2 (1-1) | Remiză pentru… Șoimii Lipova

Dan HENEGAR

Publicat

în

În derby-ul etapei a 7-a din Seria a 4-a din eșalonul terț, sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – CSM Școlar Reșița, scor 2-2 (1-1), o remiză ce convine de minute liderului Șoimii Lipova, întrucât contracandidatele s-au încurcat reciproc.

Vizitatorii au deschis scorul, prin Săulescu (10) – fotbalist care etapa trecută a înscris un hat-trick împotriva Unirii Alba Iulia, iar cugirenii au restabilit egalitatea în minutul 44, prin Șaucă, ce a profitat de o gafă imensă a portarului Zimmermann. După pauză, inspirația lui Călin Moldovan dă roade și juniorul Dican (62), abia intrat în teren, marchează cu capul, după un corner executat de Necșulescu. Cugirenii au emoții, însă portarul N. Bănică a intervenit salutar în două rânduri. Nu toate punctele rămân în contul “roș-albaștrilor”, invincibili în acest sezon, întrucât Prodan (87) a restabilit egalitatea.

*Călin Moldovan: „Rezultat echitabil, nu am avut maturitate”

Un rezultat echitabil, ținând cont de ocaziile adversarului din final de joc. Și noi am avut oportunitatea să închidem meciul, să facem 3-1. Păcătuim în continuare la fazele fixe și e vorba și de inconștiență când faultezi în final, aproape de careu, când știi că adversarul este periculos la asemenea situații. Este păcat de punctele pierdute, n-am știt să gestionăm momentele favorabile. Am făcut un egal, iarăși am primit două goluri, dar ne batem până la capăt„, a spus antrenorul Călin Moldovan.

*Octavian Benga: „Am pierdut două puncte, ținând cont de ocaziile monumentale”

Am pierdut două puncte pentru că în final am ratat câteva ocazii monumentale. Asta, pe lângă faptul că i-am băgat pe adversari în joc prin cadoul de la 1-1, altceva aveam pregătit după pauză, în caz că intram în avantaj la cabine. Am întâlnit o echipă bună, de fapt, după părerea mea, cele mai bune din serie sunt Cugirul și Unirea, joacă fotbal de calitate, peste nivelul eșalonului, nu păcălesc. Speram să câștigăm aici, dar pe lângă conflictele de la începutul campionatului, ce ne-au influențat, avem și noi vina noastră: meci de meci facem cadouri adversarilor și ratăm neverosimil„, a conchis Octavian Benga.

*2-2, MIN. 87: o altă rezervă, PRODAN, a egalat, cu capul, în dreapta lui N. Bănică, la o lovitură liberă de la 25 de metri executată de D. Toma

*2-1, MIN. 62: DICAN, abia intrat în teren, cap din 8 metri, în dreapta lui Zimmermann, după un corner executat de Necșulescu

*1-1, MIN. 44: ȘAUCĂ i-a furat balonul lui Zimmermann, la marginea careului și a trimis în poarta goală, după gafa imensă a căpitanului advers, ce a încercat să-l dribleze pe cugirean, după o pasă înapoi primită de la Vadasis.

*0-1, MIN. 10: SĂULESCU, șut pe jos, în dreapta portarului,  de la 14 metri, după  o pătrundere pe dreapta, după ce i-a depășit pe Cercel și Itu, la o pasă printre

La reluare, multă circumspecție în ambele tabere, asta după ce Făgărășanu l-a înlocuit pe inexistentul Lemac.În mintul 55, Săulescu nu ajunge la un balon centrat din stânga de Curtuiuș. Făgărășanu (62) a șutat de la marginea careului, Zimmerman a respins! După 2-1, șut Necșulescu (64) puțin pe lângă bara dreaptă. Se joacă alert, pe contre, Curtuiuș (66) nu ajunge un balon periculos trimis în fața porții. Szijj (70) prinde o torpilă de la 30 de metri, respinsă cu greu în corner de N. Bănică. Iarăși o situație incredibilă de egalare, M. Staicu (73), relure din 5 metri, N. Bănică are o intervenție magistrală, reținând balonul pe linia porții. Se face 2-2, iar N. Bănică (89) scoate iarăși incredibil, la șutul lui M. Staicu, la colțul scurt, din 8 metri. M. Neagu (90+1) mai are o acțiune, însă Zimmerman e la post! M. Staicu (90+2) putea da adevărata lovitură, dar șutul său, ce l-a depășit pe Bănică, l-a lovit pe coechipierul său D. Toma, în drumul spre gol!!! Remiză la pauză, după gafa imensă a lui Zimmermann. Vizitatorii au controlat primul sfert de oră, când au și înscris, dar apoi au cedat inițiativa și amfitrionii au avut ocazii de egalare, izbutită după eroarea veteranului dintre buturile adverse. Putini spectatori la meci, in jur de 400 de persoane. in minutul 2, D. Ene a tras de la marginea careului, intr-un aparator. Gazdele au solicitat un penalty la o centrare din dreapta a lui Necșulescu, ce a lovit brațul lui Vaidasis, faza a continuat (18). Ratare mare I. Tătaru, la un corner, reluare alături din 6 metri (27)! O nouă ocazie a gazdelor, Necșulescu, șut de la 17 metri, în diagonală, puțin alături (35)

Echipe de start:

Metalurgistul: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Itu/ cpt, Cercel – Șaucă (72, M. Neagu), Vaștag, L. Tudor (58, Șuteu), Dicu (58, Dican) – Necșulescu – B. Lemac (46, Făgărășanu); rezerve Crivăț – Copiluși, Vâjdea. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis (79, Toma) – Breșneni, Mierlici, Taciuc  – Săulescu (61, Prodan), D. Ene, Curtuiuș (69, M. Staicu); rezerve F. Toader, E. Oprea, Izmana, Musteta. Antrenor Octavian Benga.

Arbitri Cl. Ștef, C. Bojan (ambii Tg. Mureș), S. Duma (Zalău) Observatori Teodora Albon (Cluj-Napoca), Cr. Gîț (Deva)

Putem spune că pe “Arena CSO” avem parte de un derby al echipelor cu pretenții chiar dacă pozițiile din ierarhie nu indică acest lucru: “roș-albaștrii”, invincibili în acest sezon, locul patru (12 puncte), iar “rosso-nerii” din Banat – poziția a 9-a, cu 8 puncte. Gruparea din Valea Domanului are vânt bun din pupă după ce runda trecută a scurcircuitat ferm pretențiile uniriste și, deși este poziționată în zona neutră a ierarhiei, cu siguranță nu renunță la lupta la vârf.

[nggallery id=6238]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea