Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Industria Galda de Jos – CSM Lugoj 0-2 (0-0) | Al 13-lea val, cu ghinion, primul eșec din 2017, Industria își reduce șansele de promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Lugoj este coșmarul echipelor din Alba formația din Banat provocând Industriei Galda de Jos primul eșec din 2017, victorie externă cu 2-0 (0-0)! Seria invincibilă a Galdei s-a frânt într-un meci în care victoria era vitală pentru amfitrioni în cursa spre Liga a 2-a.

Al 13-lea val a fost unul cu ghinion pentru Cernea și compania, ce au primit primele goluri acasă în această primăvară. Între cei aproximativ 300 de spectatori s-a aflat și Daniel Breaz, parlamentarul de Alba.

După acest eșec, întâiul din retur, Industria a coborât pe poziția a 4-a a ierarhiei, cu 43 de puncte, diminuându-și mult din șansele de a promova în Liga a 2-a. În etapa viitoare, un nou derby pentru Industria, deplasare la liderul Ripensia Timișoara, aflată la trei puncte distanță.

Bozian (64) și Z. Radu (73) au înscris golurile vizitatorilor, într-o partidă în care Industria a resimțit din plin absențele din efectiv, gen Cioplântă, Boancă și D. Lupșan. Precedentul eșec al găldenilor a fost acum 183 de zile, la Lugoj, între timp elevii lui Paul Ciucă acumulând 12 partide invincibile, CSM Lugoj fiind unica echipă din serie ce a administrat două înfrângeri Industriei!

*Paul Ciucă: „În acest final de campionat sunt implicați și alți factori”

Trebuia să vină și această înfrângere, după o jumătate de campionat! Partida a fost echilibrată, până în momentul când oaspeții au deschis scorul, raportul ocaziilor a fost 4-1 pentru noi. Am făcut greșeli în defensivă, s-a simțit lipsa celor trei jucători Cernea a evoluat nerefăcut, cu o gheată specială, suntem obosiți, s-au adunat toate„, a fost caracterizarea meciului oferită de Paul Ciucă.

Principalul gazdelor s-a referit la finalul încins al campionatului și la lupta pentru promovare, cu trimitere la stimularea adversarilor de către contracandidate. „Sunt convins că se vor întâmpla și alte lucruri în acest final, vezi bucuria extremă a oaspeților de azi după ce au câștigat la Galda. Nu ne putem bate chiar cu toate morile de vânt! Cine suntem noi? Industria Galda, care până la un moment dat nu am fost băgați în seamă. Sunt implicați și alți factori ce nu au legătură cu fair play-ul”, a comentat Paul Ciucă.

*Istoria se repetă!

Anul trecut, CSM Lugoj a încurcat Metalurgistul Cugir în cursa spre eșalonul secund! Lugojenii, din trei deplasări în Alba în acest retur au cules 7 puncte, fără a primi gol. Comparația cu Cugirul converge și în acest sezon, echipa lui Moldovan pierzând în derby-ul cu Hermannstadt după 13 jocuri și 180 de zile de invincibilitate.

 

Meci de foc pentru Industria Galda de Jos, în antepenultima etapă a Seriei a 4-a din Liga a 3-a, acasă cu CSM Lugoj, adversarul în fața căruia găldenii au suferit ultimul eșec stagional.

Va fi o confruntare nebună, al cărui rezultat contează enorm în calculele promovării în Liga a 2-a, Industria coborând pe poziția a treia a ierarhiei, după victoriile reușite de contracandidatele Ripensia Timișoara și CSM Școlar Reșița, inclusiv CSM Lugoj intrând în calcule!

*min. 84: Horcea intră în locul lui Z. Radu.

*min. 82: Bozian trage de la 20 de metri, Ștef respinge de la rădăcina barei!

*min. 78: galben pentru Cioară

*MIN. 76: Cioară a intrat în locul lui Cernea

*0-2, MIN. 73: Z. RADU a șutat de la 16 metri, plasat, din întoarcere, în dreapta lui Ștef, majorând avantajul

*min. 68: Costea l-a înlocuit pe Al. Man

*0-1, MIN. 64: după o greșeală în defensiva adversă, respingere greșită Haiduc, BOZIAN, din unghi a șutat, mingea a fost deviată de Ștaf, dar a intrat în poartă cu tot efortul lui Rodean

*min. 60: dublă schimbare la oaspeți, intră Marta și Ciobanu, au ieșit Olariu și Precupanu

*min. 58: dublă schimbare la Industria, intră Savin și G. Goronea, au ieșit P. Man și R. David

*min. 51: lovitură liberă de la 30 de metri, executată de Lazea, Ștef a prins fără probleme

*min. 47: lobul lui R. David scăpat frontal a fost deviat de Drăghici puțin peste transversală

Scor alb la pauză, după o repriză săracă în fotbal, evenimentul principal fiind accidentarea lui Silaghi

*min. 44: Silaghi a fost transportat la spital cu o ambulanță, starea sa fiind confuză!

*min. 43: șut Rodean peste de la 12 metri

*min. 37: șut P. Man pe lângă bara dreaptă, de la 16 metri

*min. 35: Silaghi și-a pierdut cunoștința, după ce se lovise la cap în urmă cu 30 de minute, atacantul oaspeților ieșind în cele din urmă de pe teren la insistența arbitrilor și a observatorilor, fiind înlocuit de Radak.

*min. 11: Silaghi reluare cu capul peste din 8 metri, la centrarea lui Z. Radu

*min. 8: avertisment Vonya

*min. 4: Bozian scapă singur la 12 metri, trage, dar Ștef are o intervenție excelentă!

*min. 3: șut Cernea în diagonală, pe lângă bara stângă, după o preluare de senzație

Echipe de start: Industria: Căt. Ștef –  Olar, Al. Man (68, Costea), Haiduc, Rodean – Frențiu, P. Man (58, Savin), Vonya, S. Mureșan – Cernea (76, Cioară), R. David (58, G. Goronea); rezerve Iancău, Baghiu, Sg. Puha. Antrenor Paul Ciucă.

CSM Lugoj: Păduraru – Precupanu, Miculescu,  M. Drăghici, Roșie – Zurbagiu, Lazea, E. Olariu, Silaghi, Bozian, Z. Radu; rezerve D. Filip, D. Ciobanu, Livan, I. Ciubotaru, Marta, Horcea, Radak. Antrenor Cosmin Petruesc.

Industria Galda, singura echipă din judeţ invincibilă în 2017 şi cu 12 partide fără eşec a căzut pe locul al treilea după remiza de la Ighiu, dar are şanse de promovare în eşalonul secund, în cea mai „nebună” luptă la promovare în eşalonul terţ.

[nggallery id=3894]

CSM Lugoj este oponentul în faţa căruia găldenii au suferit ultimul eşec stagional, acum 183 de zile, în runda a 10-a, 4 noiembrie 2016. Bănăţenii au trei victorii consecutive la activ şi se plasează pe locul şase (39 de puncte), iar amfitrionii sunt pe poziţia secundă, cu 43 de puncte, meciul disputându-se sâmbătă la ora 18.00.

Un nou meci în care Industria este lovită din plin de problemele de lot, unele interminabile! Vor absenta Cioplântă – accidentat, D. Lupşan – plecat în Germania, Boancă – suspendat, incerţi fiind Olar, Cernea şi G. Goronea, sperându-se însă în recuperarea celor trei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea