Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda – Avântul Reghin 4-3 (2-1), în Cupa României! Calificare istorică în „16”-imile de finală, să vină Liga 1 la Galda!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda a reușit o calificare istorică în „16”-imile de finală ale Cupei României, după victoria dramatică cu Avântul Reghin, scor 4-3 (2-1) și poate aduce în comună o reprezentantă a Ligii 1, tragerea la sorți având loc mâine.

Este pentru al doilea an la rând în care Alba are reprezentantă, după ce anul trecut, la Zlatna, Unirea Alba Iulia a înfruntat FCSB. „Eroii sunt băieții, ei trebuie să vorbească după acest rezultat„, s-a mărginit să declare antrenorul Paul Ciucă.

Elevii lui Paul Ciucă, cu trei înfrângeri la activ în Liga a 3-a și veniți după un 2-8 la Recea, au reușit cel mai bun meci al sezonului și au pătruns în premieră la acest nivel în competiția „KO”.

Un duel pe muchie de cuțit între două colege din Seria a 5-a, cu Avântul suferind primul eșec al stagiunii, un meci nebun la Galda, cu amfitrionii mereu la conducere, dar egalați în două rânduri (1-1 și 2-2). Au punctat Cioară (5, 27), Al. Costea (56), P. Muntean (85), respectiv Murar (25), D. Chirilă (52), Bujor (90+3)

A fost un meci greu în care echipa care pierdea era eliminată din cupă. A câștigat echipa mai motivată și dornică să aducă o echipă de Liga 1. Paul a reușit să ne motiveze dupa nebunia de la Recea. Dacă ar fi să aleg, aș prefera FCSB sau Viitorul Constanța„, a transmis Daniel Lupșan, căpitanul gazdelor. „Am spălat rușinea de la Recea și am realizat o performanță mare a Industriei, ne bucură enorm această calificare. Așteptăm o echipă de Liga 1, iar personal, fiind stelist, mi-aș dori să jucăm cu FCSB. Este foarte bine că au început și colegii să marcheze„, a declarat Alexandru Cioară, ce are 7 din cele 9 goluri marcate de Industria în Cupa României.
De data aceasta sper să evoluez în 16-imile Cupei, după ce anul trecut, cu Unirea Alba Iulia nu am făcut-o. Mă bucură faptul că prin evoluțiile mele am ajutat echipa să se califice. Mi-aș dori un adversar din Liga 1, pentru a le face o bucurie suporterilor, însă dacă nu legăm acest succes cu un altul, în campionat cu Metalurgistul, nu am realizat nimic!„, a spus portarul Cătălin Suciu, ce a avut 4 intervenții miraculoase în actul secund, evitând egalarea și la 2-1 și, mai ales, la 3-2.
 

*1-0, MIN. 5: CIOARĂ a urmărit o minge lungă trimisă de portarul Suciu, a driblat doi  adversari, a scăpat singur și a finalizat în stânga lui Vlasa

*1-1, MIN. 25: MURAR a deviat cu capul, în stânga lui Suciu, o lovitură liberă executată de Covaciu

*2-1, MIN. 27: CIOARĂ a realizat dubla, reluare din apropiere, la centrarea excelentă trimisă de Ad. Lăcătuș.

*2-2, MIN. 52: D. CHIRILĂ a egalat iar, reluare cu capul, după o nouă fază fixă, o centrare din lovitură liberă trimisă de Covaciu!

*3-2, MIN. 56: Al. COSTEA a împins mingea în plasă după un carambol în careul advers, urmărind o minge deviată de un fundaș

*4-2, MIN. 85: P. MUNTEAN a finalizat simplu, la o minge trimisă printre

*4-3, MIN. 90+3: BUJOR reduce ecartul dintr- lovitură liberă de la 20 de metri, balonul deviat de zid păcălindu-l pe Suciu

Actul secund a debutat furtunos, o ocazie mare Bujor (47) – cap din 6 metri prins de Căt. Suciu, la un corner executat de Covaciu. După 3-2, o nouă ocazie de egalare a oaspeților, Căt. Suciu respingând în lateral sutul lui Covaciu de la 16 metri (63). Iarăși o intervenție senzațională a portarului Industriei Căt, Suciu (77) la o reluare cu capul Bujor, din 5 metri, după un corner executat de omniprezentul Covaciu (ex-Metalurgistul Cugir). Suciu (83) se opune miraculos, având o a treia intrvenție, la capul aceluiași Bujor!

Același Cioara (9) a șutat din unghi, de la 12 metri, a prins portarul, o altă ocazie în contul său fiind peste două minute, cânt a trimis în diagonală, pe lângă bara dreaptă. G. Chirilă (13) a șutat din unghi, peste, la prima acțiune a oaspeților. Ad. Luca (14) tras de la 18 metri, mingea lovind bara stângă, o ocazie bună de egalare! Replică Cioară (24) – șut în diagonală, puțin alături, iar la faza următoare oaspeții au egalat. S-a făcut 2-1, și același Cioară este în prim planul acțiunilor ofensive, cu un alt șut (41) – ce a trecut puțin alături de bara dreaptă. Nebunia continuă, Cioară a întors un adversar, a tras plasat, dar puțin alături în diagonală (45)

Așadar, miza acestui duel este una deosebită, în condițiile în care echipa calificată în “16”-imile de finală are oportunitatea unei confruntări de lux, în 24-26 septembrie, cu o reprezentantă a primului eșalon, tragerea la sorți fiind fixată mâine, la ora 12.00.

În plus amfitrionii, singurii reprezentanți ai județului Alba rămași în competiție (au ieșit, pe rând, Voința Stremț, CS Ocna Mureș, Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia), au obligația să spele rușinea trăită la Recea, în runda anterioară a Ligii a 3-a, unde au pierdut cu un neverosimil 2-8, dar nu va fi deloc simplu, întrucât oaspeții nu au cunoscut gustul eșecului în acest sezon.

Echipe de start

Industria: Căt. Suciu – Fl. Schiau, Haiduc, Cioplântă, Petruse –  D. Lupșan – Ov. Truță (76, Gergely), Al. Costea, G. Goronea (73, Baghiu), Ad. Lăcătuș –  Cioară (66, P. Muntean); rezerve Lepădat, Baghiu, P. Muntean, Puha,  Adam, Circov. Antrenor Paul Ciucă.

Avântul: Vlasa – Ința, Fl. Pop, Merdariu, D. Chirilă – Ad. Luca (46, Horvath), P. Luca – Murar, Covaciu, G. Chirilă (85, L. Moldovan) – Bujor; rezerve Bucin, Ad. Pop, Berki, Crișan, Potor. Antrenor Răzvan Dan.

Arbitri: Iuliana Demetrescu (Rm. Vâlcea), M. Truță (Băbeni), Gh. Bălan (Pitești); observatori Teodora Albon (Cluj-Napoca), M. Nădășan (Țaga, Cluj).

[nggallery id=7415]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea