Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 3-2 (1-1)! „Alb-negrii”, prima victorie stagională, într-un derby nebun „de Alba”!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Derby nebun “de Alba” pe “Cetate”, la finele căruia CSM Unirea Alba Iulia a realizat prima victorie stagională, scor 3-2 (1-1) cu CS Ocna Mureș. O partidă incendiară în care ambele formații au trecut prin toate stările posibile, amfitrionii conducând cu 1-0, iar vizitatorii au avut la un moment dat 2-1.

Într-un meci început cu un moment de reculegere în memoria lui Constantin Roman (fost echipier al oaspeților din anii ’70-’80), CSM Unirea Alba Iulia a spart gheața în acest sezon, realizând un succes mult așteptat, după o întâlnire în care s-a jucat cu garda jos, cu ocazii mari și perioade de dominare de ambele părți. O confruntare spectaculoasă și 3 puncte mari pentru “alb-negri”, care au predat și “lanterna roșie”, în acelațși timp revanșându-se pentru eșecul din urmă cu 7 săptămâni, în Cupa României, împotriva aceluiași oponent.

*Norocul, de partea gazdelor!

“Soda dragă” a punctat la impresia artistică, a remontat de la 0-1, însă la fel ca la Cugir a pierdut la limită o confruntare pe care la un moment dat a avut-o sub control, determinantă fiind dubla experimentatului Răzvan Fetița, dar trebuie consemnat și pulus adus de intrarea lui Circov (transversală 72, pasă decisivă la egalarea lui Indrei). De data aceasta norocul a fost de partea uniriștilor, care au în câteva zeci de scunde au avut șansă la trei ocazii ale adversarului (49), între care și o bară. În plus, tânărul goalkeeper Florin Stângă a gafat decisiv în două rânduri, la deschiderea scorului și apoi când a provocat aiurea penalty-ul devenit decisiv.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Marcel Rusu: „Un meci cum nu aș vrea să mai trăiesc”

O victorie mare pentru băieți, club, municipalitate și oraș, obținută cu sacrificii și un consum psihic extraordinar. Un meci cum nu aș mai vrea să trăiesc pe bancă, împotriva unui adversar care în ultimii doi ani ne-a învins de fiecare dată, exceptând un meci. Credeam că avem jocul la discreție după ce am deschis scorul, apoi a fost o cădere și după ce am fost conduși am început să jucăm din putere. Rezultatul ne mulțumește, mai puțin jocul, dar vrem să creștem din toate punctele de vedere, de la o etapă la alta. Este un nou început, avem șansa să ne reabilităm în perioada următoare. Felicit băieții pentru efort și mulțumim municipalității pentru susținere”, a spus Marcel Rusu, prezent pe bancă în ciuda problemelor de sănătate (aprindere de plămâni).

*Dan Roman: „Nu credeam că pierdem, după aspectul jocului”

„Un meci spectaculos, așa cum ne-am obișnuit. Am avut 2-1, puteam face 3-1, un moment cheie al disputei. Am dominat în deplasare, am avut posesia, însă ne-am destabilizat pe final. La cum s-a jucat, aveam speranțe mari că vom învinge  Controlam întâlnirea, am reușit să remontăm, însă am fost învinși după greșeli mari individuale, Fl. Stângă la deschiderea scorului și la penalty, respectiv Gorba, când am fost egalați„, a precizat Dan Roman.

 

*1-0, MIN. 3: FETIȚA, lovitură liberă de la 30 de metri, pe jos, iar portarul Fl. Stângă scapă mingea în plasă.

*1-1, MIN. 39: GUȚ, fostul unirist, șut din 12 metri în stânga, după o pasă excelentă în spate de la Căt. Creț

*1-2, MIN. 53: voleu SOCACI din 8 metri, la mingea întoarsă cu capul de D. Ghiță

*2-2, MIN. 70: INDREI, șut plasat, din stânga, după pasa lui Circov.

*3-2, MIN. 73: FETIȚA, din penalty, după ce portarul Fl. Stângă l-a lovit la un balon aerian pe Indrei.

La primul meci din postura de titular, Fetița a marcat întâiul său gol stagional, în fața a aproximativ 300 de spectatori

Actul secund debutează cu șutul lui Giurgiu (47) – peste transversală. Ocazie mare a Unirii: voleu Benkirat (48) – peste, din 8 metri, la centrarea lui Circov. Intervenție excelentă Iovicin (49) la trasorul lui D. Ghiță, la cornerul următor portarul unirist a respins reluarea cu capul trimisă de Paleoca, iar la faza următoare D. Ghiță a reluat cu capul în bară. Fetița (58) scăpat singur la pasa lui Circov, ocazie mare de egalare, însă a tras alături din 12 metri, din poziție favorabilă. Cap milimetric alături Al. Giurgiu (63) la centrarea lui Guț. Căt. Creț (70) – acțiune individuală încheiată cu un șut peste de la 18 metri. Circov (72) – șut de la 20 de metri, în transversală! După 3-2, Indrei (77) – șut boxat de Fl. Stângă. Epure (83) – șut parat de Fl. Stângă. Ceaca (90) – șut alături de la marginea careului

Reluare acrobatică Ad. Coman (8) – mult peste, Lansat în adâncime, frontal, Fetița este anticipat de Stângă (13). „Liberă” din lateral dreapta Al.  Giurgiu (22) prinsă de Iovicin. Uniriști cer penalty pentru henț la Paleoca (25), la un balon bâlbâit de apărătorul advers. Incursiune periculoasă Căt. Creț (27), încheiată cu un șut pe lângă, la colțul scurt. O nouă lovitură liberă din lateral Al. Giurgiu (32), prinsă în doi timpi de Iovicin. C. Cristea (35) șut-centrare din lovitură liberă, Fl. Stângă a ieșit greșit și a creat emoții. Șut Indrei (45) de la marginea careului, puțin alături

Partida contând pentru etapa a 7-a a Ligii 3 este prima pe care “alb-negrii” o abordează în acest campionat din postura de “lanternă roșie”.

Echipe de start:

CSM Unirea: Iovicin – Bârdea, Benkirat E. Codrea, Oneț – Agbomoniyi (46, Circov), Mâlnă (46, Temdieu), A. Moldovan (62, Sebaș), Indrei (81, R. Ivan) –  C. Cristea/ cpt – Fetița (81, Epure); rezerve N. Itu, C. Dănilă, Cîrloanță, Harangozo. Antrenor Marcel Rusu.

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba (78, Bucșă), Cimpoieșu, Paleoca, D. Mic (78, Cioargă) – Socaci, Al. Giurgiu/ cpt, Guț (69, G. Goronea) – Căt. Creț, D. Ghiță (57, Ceaca), An. Coman; rezerve Cadar, Al. Țăranu, Al. Kiraly, Coltor, Roman. Antrenor Dan Roman.

Arbitri L. Rășteanu, M. Barbu, P. Barbu (toți Craiova) Observatori G. Szabo (Cluj-Napoca), Cr. Gîț (Deva)

Avertismente: Oneț (83), Bârdea (90+1)/ Fl. Stângă (73)

Foto: Lucian DANCIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia 2-1 (1-1) | „Alb-negrii” câștigă derby-ul orgoliilor printr-un autogol și iernează pe locul 4!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a câștigat derby-ul din Cetatea Marii Uniri, cu concitadina CSU Alba Iulia, scor 2-1 (1-1) și iernează pe poziția a 4-a, una de play-off.

“Alb-negrii” s-au impus în duelul orgoliilor, grație autogolului lui Ad. Hăprian (74) – deviere nefericită la centrarea lui Epure. Un meci pe contre, cu ocazii la ambele porți, în care fiecare combatante au revendicat câte un penalty și au lovit barele în actul secund, prin Indrei (când putea fi 3-1), respectiv Bodea (două minute mai târziu, când se putea egala). Scorul l-a deschis Cîrloanță (2), iar egalarea a fost reușită de Herci (42).

Gazdele au dominat mai mult, dar și replica nou-promovatei a fost tăioasă, ratând o a doua egalare în final, prin Adjani și Herci.. Și s-a întors oarecum norocul, în condițiile în care în jocul tur universitarii au smuls un punct în prelungiri, în septembrie, prin autogolul lui… Benkirat.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Marcel Rusu: „Norocul și șansa au fost de partea noastră”

„Felicit jucătorii pentru implicare și efort, dar și pentru tot ce au realizat în acest sezon. La fotbal contează ultima impresie, am avut ocazii, dar putem spune că și norocul și șansa au fost de partea noastră. E bine că am închis anul pe un loc de play-off, poziție pe care vrem să o păstrăm și în primăvară. Am avut încredere în jucători, am depășit obiectivul, care era locul 5, în condițiile în care în vară noi am suferit mult în planul pregătirii, afectată de chestiunea preluării echipei de autoritățile locale„, a spus Marcel Rusu.

*Mihai Manea; „Acesta e fotbalul…”

La precedentul meci direct am egalat dintr-un autogol, acum am pierdut după un autogol. Așa e la fotbal, n-ai ce să faci, de aceea e frumos. Un joc cu ocazii multe în care puteam să mai marcăm, dar și să mai primum gol. Când pierzi, tot timpul este dureros. Se putea și mai bine în această toamnă, trebuie să strângem rândurile și să muncim, dar să nu uităm că sunt 20 de jucători noi la echipă„, a menționat Mihai Manea.

 

*1-0, MIN. 2: gol superb marcat de CÎRLOANȚĂ, șut din lateral, de la 10 metri, în diagonală, în vinclul stâng!

*1-1, MIN. 42: HERCI profită de devierea lui R. Ivan, și a înscris din 7 metri, după centrarea lui Bucurică

*2-1, MIN. 74: AD: HĂPRIAN deviază nefericit în propria poartă, cu boltă, o centrare din dreapta trimisă de Epure

Bodea (52) – a trimis puțin pe lângă din careul mic. Ocazie mare a gazdelor: E. Codrea (58) a reluat cu capul, iar Al. Petresc a respins cu capul de pe linia porții, iar R. Ivan a trimis peste din 6 metti. Uniriștii solicită penalty (59) – la un șut al lui Cîrloanță în mâna lui Vl. Popa, centralul considerând că distanța a fost prea mică. E rândul studenților să solicite o lovitură de pedeapsă la un duel Al. Petresc – Harangozo (62). R. Ivan (67) trece pe lângă minge în careul mic, în poziție favorabilă. Cap peste poartă Epure (69). Gazdele trec în avantaj, iar Cunțan (77) a tras peste din 18 metri. Bară Indrei (80) din lovitură liberă, minge a lovit vinclul drept. Bodea (82) – cap în stâlpul stâng. Șut Iepure (84) – puțin pe lângă stâlpul stâng. Adjani (88) – ocazie mare, reluare cu capul în brațele lui Iovicin. Herci (90+1), incursiune individuală încheiată cu un șut prins de Iovicin.

Indrei (12) – lansat de C. Cristea a tras pe lângă. Replica studenților: M. Toma (14) – a șutat puțin alături. Gazdele solicită penalty la Sebaș (33). Șut violent E. Codrea (37) – de la 20 de metri, prins în doi timpi de Fl. Șerban. Herci (40) – a trimis puternic, a prins Iovicin. Oaspeții au egalat, iar Indrei a șutat de la distanță (45) – a prins Fl. Șerban

Sub 50 de spectatori prezenți pe „Cetate” cu 20 de minunte înaintea startului, în cele din urmă adunându-se în jur de 250 de fani Dacă Mihai Manea are tot lotul la dispoziție, cu excepția lui Frențiu, accidentat, uniriștii nu contează pe Fetița și Agmomoniyi – suspendați, iar Benkirat este doar rezervă din motive medicale.

Precedenta dispută, în urmă cu două luni, în 30 septembrie, s-a încheiat remiză, scor 1-1 (0-0), după ce „vizitatorii”, au deschis scorul prin E. Codrea dar au fost egalați în prelungiri, la autogolul nefericit al lui Benkirat.

Echipe de start:

CSM Unirea: Iovicin – Bârdea, Dehelean, R. Ivan, E. Codrea – Sebaș (46, Harangozo), Mâlnă, C. Cristea/ cpt, Indrei –  Circov (46, Epure), Cîrloanță (83, Lupea); rezerve Sântoma – Benkirat, Banienschi, An. Moldovan, Oneț, F. Morar. Antrenor Marcel Rusu.

CSU: Fl. Șerban – Kilyen (72, Al. Costea), Ionică, V. Popa, Bucurică/ cpt – Cunțan, Ad. Hăprian (85, Adjani), Al. Petresc, M. Toma  (85, Amihăesei) – Herci, Al. Bodea; rezerve Spînu, Al. Albu, Budin, V. Domșa, Ad. Șulea, Cos. Năcreală. Antrenor Mihai Manea.

Arbitri An. Țiți (Șura Mică), R. Spătaru, B. Vasile (ambii Sibiu) Observatori L. Enciu (Brașov), A. Ionescu (București)

Avertismente: Lupea (90+1)/ Ad. Hăprian (27), Ionică (68), Cunțan (71), Al. Costea (78)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 14.00, duelul suferinței: Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureș, luptă pentru evitarea “lanternei roșii”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Disputa suferinței pe “Clujana”, sâmbătă, de la ora 14.00, între ultimele două clasate din Seria 9 a eșalonului terț: Sănătatea Cluj (locul 10, 8 puncte) și CS Ocna Mureș (poziția a 9-a, 9 puncte), în joc fiind evitarea deținerii ‘lanternei roșii” până în martie 2023!

Dezamăgite, debusolate și apăsate de griji se prezintă cele două combatante la ora meciului direct: “virușii verzi” – 5 insuccese la rând (inclusiv un 2-9 cu Corvinul la precedentul joc intern) și 11 partide în care au luat două puncte, iar ocnamureșenii viin după un umilitor 0-6 acasă cu Metalurgistul Cugir și o serie de 10 întâniri în care au realizat doar două remize! Cu șanse reale de a realiza o performanță istorică, o calificare în sferturile Cupei României, în primăvară (meciul decisiv, miercuri, la ora 17.00, la Zlatna, cu Minaur Baia Mare), “Soda dragă” este prăbușită în campionat și nădăjduiește să dea lovitura în fieful contracandidatei, grupare unde au activat Roman, Ceaca, Căt. Creț, Al. Țăranu, D. Mic sau Bucșa.

“Trebuie să strângem rândurile înaintea unui meci de “care pe care” în care vrem să luăm puncte. O confruntare de 6 puncte, un joc dificil, suntem răniți în orgoliu după eșecul dur cu Metalurgistul și încercăm să ne organizăm cât mai bine. Ar trebui să-i putem surprinde pe adversari și să nu plecăm cu mâna goală din acest ultim joc din Liga 3”, a spus Dan Roman.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vor reveni Al. Giurgiu și Cimpoieșu, după suspendări, dar lipsesc, din motive medicale, Kiraly și Al. Țăranu. Oponentele au remizat alb la Ocna Mureș (1 octombrie) și au cele mai modeste defensive ale seriei (45 de goluri încasate de gazde, cu 5 mai puțin – oaspeții).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Vineri, ora 14.00, pe “Cetate”, derby-ul concitadinelor: CSM Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia, duel încins pentru supremație!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Parcă niciun meci nu era mai potrivit să tragă cortina fotbalistică peste acest an decât duelul concitadinelor CSM Unirea Alba Iulia (locul 5, 21 de puncte) și CSU Alba Iulia (locul 6, 18 puncte), contând pentru etapa a 15-a din Liga 3, astăzi, de la ora 14.00, pe “Cetate”.

Precedenta înfruntare, în urmă cu două luni, în 30 septembrie, s-a încheiat remiză, scor 1-1 (0-0), după ce ‘vizitatorii”, care nu câștigaseră în primele 5 etape, au deschis scorul prin E. Codrea dar au fost egalați în prelungiri, la autogolul nefericit al lui Benkirat. Va fi miză și vor fi etalate orgolii în acest duel special pentru supremația fotbalistică în Cetatea Marii Uniri. CSM Unirea vine după eșecul de lângă furnale 0-3 cu liderul, meci în care i-a pierdut pe Fetița și Agmomoniyi – suspendați, iar studenții au câștigat, pe aceeași arenă, scor 3-1, disputa cu Sănătatea Cluj. Sunt puncte importante puse-n joc, uniriștii putând urca pe poziția a 4-a în caztul unui succes, dar în același timp și nou-promovata are șanse matematice în privința zonei de play-off (o victorie la două goluri diferență, coroborată cu un succes cugirean cu Avântul Reghin tot la două goluri diferență).

“Va fi un derby al muncipiului în care nicio echipă nu vrea să piardă. Sunt piuncte importante puse-n joc și în același timp există ambiții și motivație suplimentară. Noi vrem să încheiam anul cu dreptul și să învingem”, a spus Marcel Rusu, antrenor care mizează pe revenirea lui E. Codrea după suspendare și refacerea lui Benkirat (a acuzat probleme medicale la Hunedoara, când a fost substituit).

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu avem nimic de împărțit cu CSM Unirea Alba Iulia. Respectăm adversarul, datele problemei nu s-au modificat comparativ cu disputa precedentă. Este un derby local, joc ce-l abordăm cu încredere. Sperăm să nu mai facem greșelile din tur și să realizăm un joc bun”, a transmis Mihai Manea, acesta contând pe Kilyen (suspendat jocul anterior, absent Frențiu – accidentat). CSU este la al treia deplasare consecutivă cu derby “de Alba”, după 3-1 la Ocna Mureș și 0-1 la Cugir.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea