Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia 3-1 (2-1) | În derby “de Alba”, „Soda dragă” – 3 din 3 cu „alb-negrii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș a câștigat derby-ul “de Alba” cu Unirea Alba Iulia, scor 3-1 (2-1), primele două golurile fiind marcate de foștii echipieri ai “alb-negrilor”, D. Lupșan și Al. Giurgiu.

“Soda dragă” este la a 3-a victorie stagională din tot atâtea meciuri contra albaiulienilor și a mai pus 3 puncte pentru liniște în chimir, în același timp răzbunându-se după eșecul din aprilie anul trecut, de la Zlatna, ec a trimis-o la barajul pentru evitarea retrogradării. Formația din Cetatea Marii Uniri pierde după 3 partide fără eșec și este într-o situație dificilă în subsol, la 6 puncte de Avântul Reghin, cu care are finala supraviețuirii pe “Cetate” în Vinerea Mare! Copleșiți de miză și invocând o fază la 0-2 în care au solicitat penalty pentru henț, uniriștii au rămas cu mâna goală în fața unei echipe ce a știut să interpreteze partitura adecvată și și-a atins scopul.

*1-0, MIN. 17: D: LUPȘAN, reluare elegantă cu capul în colțul lung, la centrarea cu dreptul trimisă de Al. Giurgiu (conlucrare între doi foști uniriști)

*2-0, MIN. 26: AL. GIURGIU, fostul căpitan unirist, a transformat un penalty, șut în stânga, după un contact Adnan – Socaci

*2-1, MIN. 45+1: FETIȚA, lansat central de Indrei, plaseză pe lângă portar, în colțul lung.

*3-1, MIN. 77: CEACA împinge balonul în plasă din careul mic, cu toată intervenția portarului Ciorgovean, la o centrare din dreapta.

Le mulțumesc băieților pentru astăzi, dar sunt tare curios dacă voi apuca vreodată ziua aceea în care să câștigăm un meci la Liga a 3-a fără nervi, fără stres, și în care toate să meargă ca unse? Alexandru Giurgiu – egal profesionist, deci mai ușor cu insinuările, se știu ei care„, a transmis Paul Ciucă.

Un meci tipic de play-out, în care s-a impus echipa mai experimentată. Am avut oportunități prin Codrea și Mâlnă de a egala, dar în același timp nici schimbările făcute nu au adus plusul așteptat. Suntem sub presiune și obligați să câștigăm jocul cu Avântul Reghin„, a spus Marcel Rusu.

După pauză, omniprezentul Socaci (53) a reluat cu capul la colțul scurt, a prins Ciorgovean. Cap Indrei peste transversală (72), ocazie mare de egalare. După majorarea scorului, același Ceaca (80) a ratat incredibil, din apropiere, la pasa lui Ov. Truță.

*

Al. Giurgiu (6), „liberă” prinsă de Ciorgovean, în fața a aproximativ 300 de spectatori. Ocazie Unirea la 0-2, șut din unghi Adnan (31), a respins de pe linia porții D. Lupșan (oaspeții au cerut henț la Haiduc, din acel carambol, și implicit penalty!) Coltor (37) a tras peste din 18 metri, cu o fază înainte Indrei a solicitat ieri penalty! Același Indrei (41) – acțiune individuală încheiată cu un șut prins de Ed. Mihail. Și Ciorgovean (43) a intervenit la șutul lui Cunțan

“Soda dragă” are ascendentul moral al celor două succese stagionale directe: 3-1 în toamnă (16 octombrie), acasă, când golul vizitatorilor a fost marcat tocmai de Al. Giurgiu (actualul echipier al gazdelor), respectiv 1-0 pe “Cetate”, în urmă cu o lună (19 martie), reușită Cioară pentru prima victorie a anului. De partea cealaltă, “alb-negrii” nu au mai pierdut de la acel meci, adunând 7 puncte în 3 întâlniri și predând ‘lanterna roșie”, dar încă se confruntă cu o situație complicată în privința evitării retrogradării.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Ed. Mihail (88, An. Anghel) – Cunțan (83, Pintilie), D. Lupșan, Haiduc, Al. Kiraly– Al. Giurgiu – Coltor, Socaci/ cpt, Cioargă (82, Longodor), Cioară (73, Ov. Truță) – Ceaca (88, Ognean); rezerve Vasinc, Moise. Antrenori Paul Ciucă, Romeo Arinar.

Unirea: Ciorgovean – Dehelean, Scrob/ cpt, Adnan (66, M. Codrea), Banienschi – Mîlnă – Oluwaseun (66, Haragonzo), Bârdea, Fetița, Indrei – Cîrloanță (66, Iepure); rezerve Sîntoma, Ispas, An. Moldovan, Sg. Tineiu, Lupea, Bakcsi. Antrenor Marcel Rusu.

Arbitri: Cs. Papp (Luduș), V. Gașpar (Tg. Mureș), R. Moldovan (Sâncraiu de Mureș) Observatori B. Dragoș (Făgăraș), T. Gabor (Reghin)

Avertismente: Coltor (15), Ov. Truță (87)/ Cîrloanță (1), Adnan (19), Fetița (47), Harangozo (73), M. Codrea (90+2)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea