Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Gloria Lunca Teuz Cermei 0-2 (0-0)! Eșec în final de tur și “alb-negrii” iernează în zona retrogradării!

Dan HENEGAR

Publicat

în

unirea-alba-iulia-gloria-lunca-cermei-35Obligată să învingă, pentru a evada din zona nisipurilor mișcătoare, AFC Unirea Alba Iulia a suferit un nou eșec intern, 0-2 (0-0), la Zlatna, cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Golurile s-au marcat în actul secund al partidei contând pentru ultima etapă a turului de către Bulza (53) și Sălăjan (73), “alb-negrii” având o iarnă fierbinte, intrând în hora retrogradării. Se anunță schimbări majore în tabăra uniristă, gruparea din Cetatea Marii Uniri fiind chinuită în prima parte a sezonului de majore probleme financiare.

*Blestem intern la Zlatna

Unirea nu a reușit în acest tur să câștige decât un singur joc din cele 6 susținute la Zlatna, pierzându-le pe celelalte 5, iar cu numai 12 puncte tremură în subsolul Seriei a 4-a, clasându-se pe locul al 12-lea, fiind depășită de Millenium Giarmata ce a învins Performanța Ighiu.

*Radu Andone: „În condițiile date, atât am putut în acest tur. Sperăm că va veni cineva să ne ajute”

Îmi pare foarte rău pentru acest eșec, două greșeli în defensivă și-au pus amprenta. Am controlat jocul, am ratat 4-5 ocazii, iar fotbalul te pedepsește„, a spus Radu Andone, despre jocul ultim din tur.

Antrenorul unirist a comentat și situația financiară a clubului în această primă parte a campionatului. „Nu a fost ușor din punct de vedere financiar. Suntem în zona minată, jos în clasament, dar lucrurile se pot îndrepta. Sunt convins că dacă jucam la Alba Iulia, altele erau rezultatele, vrem să ne întoarce acasă„, a precizat aiudeanul.

Cred că se putea mai mult în acest tur, dar în condițiile date atât am reușit. Să sperăm că va veni cineva să preia echipa, să pună corabia pe linia de plutire”, a încheiat Andone.

*min. 90+1, galben pentru Scrob

*min. 90: a intrat Moraru a ieșit Diarra

*min. 88: a ieșit Culda, a intrat Cordoș, un alt debutant.

*min. 87: a ieșit Bulza a intrat Brîndușe

*min. 81: a intrat Vereș a ieșit Sălăjan

*min. 80: o nouă ratare uniristă, Davidaș peste bară din 7 metri, după o incursiune a lui S. Culda pe stânga

*0-2, MIN. 73: SĂLĂJAN finalizează simplu, cu latul, din centrul careului, pasa venită de la Diarra, pătruns excelent pe partea dreaptă!

*min. 71: Davidaș debutează în Liga a 3-a, intrând în locul lui Lupea

*min. 70: șut Lupea de la 17 metri peste transversală

*min. 65: galben pentru B. Ștef

*min. 64: ocazie mare de egalare, după acțiunea lui B. Ștef, Selagea a fost blocat în 7 metri de portarul Fl. Rusu, iar apoi Culda a tras peste transversală din 10 metri

*min. 58: șut de la 25 de metri Nistor, prins de Căt. Suciu

*min. 57: o nouă schimbare, F. Morar cu Schiau

*min. 55: a intrat Cuștiulița la gazde, a ieșit Ad. Matei

*0-1, MIN. 53: corner executat de Suslak, Căt. Suciu nu a apreciat bine centrarea și BULZA a reluat cu capul în plasă din careul mic, mingea lovind și transversala

*min. 50: Ad. Popa l-a deposedat in 7 metri pe S. Culda, aflat în poziție excelentă

*min. 47: reluare acrobatică Aldan, a reținut Căt. Ștef

*pauză

*min. 43: ocazie imensă a oaspeților, după un corner executat de Suslak, Bulza a reluat cu capul în bara dreaptă, din centrul careului!

*min. 37: ratare mare a oaspeților, cap alături din 7 metri Al. Nistor, Suciu era bătut

*min. 35: piruetă Sălăjan și șut peste transversală din 10 metri

*min. 25: Nistor a tras de la 10 metri, mingea fiind respinsă de lângă bară de Căt. Suciu.

*min. 22: reflex salutar Căt. Suciu la reluarea cu capul trimisă de Diarra

*min. 15: Fl. Rusu, intervenție excelentă la șutul lui S. Culda, din unghi, pe jos, la colțul lung!

*min. 7: S. Culda a reluat defectuos din 6 metri, centrarea lui B. Ștef.

*min. 3: Fl. Rusu l-a blocat la 7 metri, central, pe F. Morar

Echipe de start: *AFC Unirea: Căt. Suciu – Ioani, Scrob, Goguța, Ad. Matei – Selagea, Onacă – F. Morar, S. Culda, B. Ștef, Lupea; rezerve Petric – Schiau, An. David, Cordoș, Davidaș, Cuștiulița, A. Adam. Antrenor Radu Andone.

*Gloria Lunca: Fl. Rusu/ cpt – Ad. Popa, Petrache, Ad. Gurban, Ad. Suslak, N. Coșa, Al. Nistor, Diarra, Aldan, Bulza, Al. Sălăjan; rezerve Vereș, Moraru, Brîndușe. Antrenor Mircea Aslău.

*Mardare și Crăciunesc și-au reziliat contractele

Uniriștii aliniază o formulă extrem de tânără, cu o medie de vârstă de 18 ani și 9 luni, iar arădenii au numai 3 rezerve. În tribune, o asistență redusă, undeva la 40 de spectatori, inclusiv antrenorul Radu Andone suspendat după partida de la Deva.

Ieri, divizionara terță a reziliat de comun acord contractele cu Mardare și Crăciunescu, fotbaliști veniți în vară, acum efectivul fiind format numai din localnici.

„Alb-negrii” au probleme majore de efectiv, lipsind o serie de jucători importanţi precum  fundaşul Mardare, mijlocaşul Crăciunesc şi atacantul Lăsconi – toţi trei suspendaţi, lista indisponibililor fiind şi mai lungă: N. Rus, M. Oprea – apărători, Joldeş – mijlocaş şi An. David – atacant.

La ultima reprezentaţie internă, uniriştii sunt constrânşi să câştige împotriva nou-promovatei din Arad, pentru a evada din subsolul Seriei a 4-a.

Vizitatorii au însă amintiri plăcute din Alba, cucerind puncte în cele două dispute: 1-0 cu Industria şi 2-2 cu Performanţa Ighiu.

[nggallery id=3043]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea