FOTO: Liga a IV-a, Transalpina Șugag – CS Ocna Mureș 4-5 (1-2), meci nebun, gazdele – două „roșii”, arbitraj contestat, centralul agresat, în derby-ul din Sâmbăta Mare!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Partida vedetă a rundei a 19-a din Sâmbata Mare s-a disputat la Șugag, Transalpina și CS Ocna Mureș, două pretendente la promovarea în Liga a 3-a.

Întâlnire nebună la Șugag, în care gazdele au condus cu 1-0, oaspeții au preluat avantajul având 2-1 după 45 de minute Rahovean a egalat, dar apoi Kiss a făcut 3-2 pentru CS Ocna Mureș, iar Diaconu a egalat iar! O confruntare halucinantă, în care în actul secund de la 1-2 s-a ajuns la 4-3, în 12 minute incredibile, iar două penalty-uri transformate de Vali Drăgan au dus la un rezultat șocant, după un meci încheiat cu un scandal, gazdele în inferioritate de doi jucători, iar oaspeții care au marcat ultimele două goluri din lovituri de pedeapsă!

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Scandal la final, spectatorii au atacat brigada de arbitrii!

Nemulțumiți de maniera de arbitraj, după fluierul final câțiva spectatori au intrat pe gazon, pentru a-i cere socoteală centralului Mihai Domșa mai ales pentru eliminarea lui Mura, un al doilea galben acordat ușor. Jucătorii gazdă și Neluțu Budin au înercat să-i protejeze pe aceștia, ce au ajuns cu greu la vestiare, printr-o mulțume furioasă, centralul primind și o lovitură în ceafă, în drum spre cabine, din partea unui localnic.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Și-au bătut joc de noi în Sâmbăta Mare„, au exclamat fanii furioși la culme! „E gata, eu renunț, ne-au furat pe banii noștri„. Să mearge cine vrea în Liga a 3-a, a afirmat Neluțu Budin, oficialul gazdelor.

Derularea golurilor: P. Lazăr (14) – 1-0, Val. Drăgan (27) și T. Cristea (31) -pentru 1-2, Rahovean (52) – 2-2, Kiss (55) – 2-3, Diaconu (57) și Mura (63) pentru 4-3, Val. Drăgan (84, penalty) – egalitate iar 4-4, gazdele fiind inferioritate după duiă eliminări Mura (72) și Rahovean (83). Lovitura de grație a dat-o același Val. Drăgan (90+3) – un alt penalty transformat sec, după un fault asupra lui Vaidasigan, aiudeanul reușind tripla!

*Eliminarea lui Mura, scânteia ce a aprins scandalul!

Eliminarea lui Mura, în minutul 72, când scorul era 4-3 a fost faza ce a rupt echilibrul, îndelung contestată de gazde, care consideră că Mihai Domșa a greșit flagrant, aducând în discuție și faptul că ulterior Vali Drăgan nu a primit al doilea galben pentru simulare. A fost momentul cheie al jocului, unul tensiona și încheiat cu scandal după fluierul de final

Partidă încinsă între formațiile de pe podium, ce încearcă să ajungă în eșalonul superior. Oaspeții și-au arătat pretențiile în minutul 4, când Vali Drăgan a șutat puternic dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, dar M. Lazăr a respins în transversală. Golul a picat însă în poarta cealaltă, 10 minute mai târziu, când căpitanul gazdelor, P. Lazăr a șutat de la marginea careului, iar Țiboc a greșit și mingea a intrat în plasă pe centru.

Ocnamureșenii revin din șoc, iar semnalul deșteptării l-a dat Vali Drăgan, golgheterului eșalonului, care a reușit să egaleze după o acțiune personală în dreapta, încheiată cu un șut plasat, după ce a întors un fundaș (27). Transalpina, fără patru piese importante Cutean și A. Fulea – suspendați, Manciulea și Șufană – indisponibili, cad, iar T. Cristea întoarce tabela peste 4 minute, când prinde un șut superb de la 20 de metri, în stânga portarului și e rândul Sodei să jubileze (31)!

*Mura eliminat în minutul 72, Rahovean în minutul 83!

În minutul 52, Rahovean, introdus la pauză, reușește egalarea dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, la care Țiboc a greșit iar flagrant! Nebunia continuă, iar peste 3 minute, Kiss a tras de la 17 metri, iar balonul deviat de un apărător, l-a păcălit pe M. Lazăr, ce a scos a treia oară mingea din plasă!  S-a restabilit egalitatea în minutul 57, când Zeița Fortuna a fost de partea amfitrionilor, la șutul lui Diaconu de la marginea careului deviat de un fundaș, mingea strecurându-se în plasă. Mura (63) ratează o ocazie imensă (63) – lob peste poarta goală, dar se revanșează peste 120 de secunde, când șutează cu sete din 10 metri, aducâna avantajul de partea Transalpinei, însă eroul gazdelor vede al doilea galben în minutul 72 și este eliminat, iar Transalpina rămâne în inferioritate numerică, o fază ce a stârnit proteste vehemente ale Șugagului. Și în 10, gazdele sunt mai periculoase, dar Barb (74) și Lăcătuș (77), ratează ocazii imense de a închide meciul!

În minutul 83, o dublă lovitură pentru Transalpina, eliminarea lui Rahovean (cumul de galben) și penalty transformat de Val. Drăgan, după repetarea loviturii!

Alte întâlniri: Olimpia Aiud – Sportul Petreşti (în tur, 1-6), Voinţa Stremţ – CIL Blaj (1-5), Cuprirom Abrud – Metalu Aiud (0-6), CS Zlatna – Fortuna Lunca Mureşului 0-0, Transalpina Şugag – CS Ocna Mureş (3-1), Viitorul Sîntimbru – Energia Săsciori (2-2), Viitorul Spicul Daia Română și Euro Şpring stau

Dan HENEGAR

2 Comentarii

Dan 8 aprilie 2018 at 23:43

Soda e echipa mare, bate a-cas si in deplasare!!!

Performanta 9 aprilie 2018 at 14:46

Da, bate a caș, a cash și la ochi

Comentariile sunt oprite